06 kwietnia 2013 13:07 / 1 osobie podoba się ten post
BOUNTY
Składniki: Biszkopt czekoladowy: 5 jajek, 1 niepełna szklanka mąki tortowej, ½ szklanki cukru, 2 łyżki kakao ,1 łyżeczka proszku do pieczenia
Masa kokosowa: ½ litra mleka, ½ szklanki cukru, 20 dag masła ,20-25 dag wiórków kokosowych, cukier waniliowy
Polewa: 20 dag mlecznej czekolady, 12,5 dag margaryn
Sposób wykonania: Białka ubić na sztywno dodać cukier, żółtka i nadal ubijać. Na koniec dodać mąkę tortową, proszek do pieczenia i kakao. Delikatnie wymieszać. Wylać do wysmarowanej tłuszczem prostokątnej formy o wymiarach 25 na 36 cm. Włożyć do nagrzanego piekarnika i piec około 30 minut w temperaturze 170-180 °C. Ostudzony biszkopt można nasączyć wodą z aromatem waniliowym. Mleko zagotować z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie wsypać wiórki kokosowe i gotować do zgęstnienia masy (około 20 minut). Do gorącej masy dodać masło, i od czasu do czasu mieszać łyżką masę, aby masło się rozpuściło. Masę kokosową ostudzić i wyłożyć na biszkopt. Czekoladę połamać, dodać margarynę i całość podgrzewać na małym ogniu, aż składniki się połączą. Gotową polewą polać ciasto.
Spróbujcie łatwe i smaczne. polecam!!!