10 stycznia 2013 18:13 / 2 osobom podoba się ten post
Mogę dac Wam swój przepis na flaki :) Przygotowujemy warzywa jak na rosół, seler, marchew, por. Co do mięsa to jakie kto lubi, jedni robia flaki tylko na wołowinie, inni na kurzynie, ja daję i to i to, oczywiscie wolowina gotuje się dłużej, wiec zaczynamy od gotowania wołowiny,po godzinie gotowania dodaje flaczki i po nastepnej pół godzinie kurczaka, pogotować ok 30 min i dodać warzywa ,lisc laurowy i ziele angielskie,ja pod koniec gotowania dodaje majeranek,świeżą maggi z ogródka, lub suszoną i czosnek, pokrojony, ok 1 główki. Mięso kurze i wołowe, po ugotowaniu, pokroić i wrzucic do garnka(nie wyjadać) To sa tzw flaki rosołowe,jak ktos lubi na gęsto można zrobic lekka zasmazkę z maki, lub jak niektórzy, dodac troche przecieru pomidorowego ! Smacznego !!!!