Nasze podróże, ulubione miejsca

22 lipca 2017 11:49 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

Na piwo to tu 

Cross Club
Cross Club (Plynární 1096/23) – Ta legendarna czeska imprezowania (muzyka electro, dubstep i hardcore) od 2009 roku prowadzi niewielką restaurację serwującą również piwo. Jeśli wybieracie się do ZOO, ogrodu botanicznego lub pałacu Troja to wracając przez Holešovice zajrzyjcie do Cross Clubu chociażby po to aby obejrzeć jego fantastyczne dekoracje. Dziwaczna maszyneria w klimatach steampunkowych rzuca się w oczy już z daleka! Restauracja serwuje piwo z browaru Lobkowicz (posiada w swojej ofercie rzadziej dostępne Lobkowicz Premium Ale). Można tu też spróbować jasnego Platana. Ceny piw od 38 CZK.

Orim...jak będziesz organizował jakąś wycieczkę to daj znać.....
22 lipca 2017 12:19 / 6 osobom podoba się ten post
ORIM

Na piwo to tu 

Cross Club
Cross Club (Plynární 1096/23) – Ta legendarna czeska imprezowania (muzyka electro, dubstep i hardcore) od 2009 roku prowadzi niewielką restaurację serwującą również piwo. Jeśli wybieracie się do ZOO, ogrodu botanicznego lub pałacu Troja to wracając przez Holešovice zajrzyjcie do Cross Clubu chociażby po to aby obejrzeć jego fantastyczne dekoracje. Dziwaczna maszyneria w klimatach steampunkowych rzuca się w oczy już z daleka! Restauracja serwuje piwo z browaru Lobkowicz (posiada w swojej ofercie rzadziej dostępne Lobkowicz Premium Ale). Można tu też spróbować jasnego Platana. Ceny piw od 38 CZK.

Ja zdecydowanie polecam ten pub http://www.pivovarskyklub.com/   bez żadnego techno, które raczej z Ibizą się kojarzy.

W w/w klubie- prawdziwa czeska atmosfera, fantastyczni kelnerzy, którzy znają się na jedzeniu i piwie.
Piw tutaj są setki gatunków, a tak wspaniałego czeskiegu gulaszu, knedlików czy pieczonej kaczki nie jadłam nigdzie więcej.

11 sierpnia 2017 10:12
Kilka podpowiedzi jak zaplanowac sobie podróż po Europie samochodem:
https://www.uniqa.pl/ubezpieczenia-dla-ciebie/moje-zycie/lubie-podroze/planujesz-podroz-po-Europie-samochodem

Tak aby była przyjemna i bezpieczna. Podstawa to ubezpieczenie, nieestety ale w wielu krajach służba zdrowia dziala trochę inaczej niż w Polsce i karta ubezpieczenia EKUZ wszystkiego nie pokryje.

Polecam równiez przynajmniej część noclegów zarezerwować sobie w Polsce z wyprzedzeniem. Zaoszczędzicie sporo nerwów ( czasami nie ma możliwości wynajęcia na miejscu czegoś sensownego, szczególnie w sezonie).
18 sierpnia 2017 13:10 / 2 osobom podoba się ten post
Zamek Królewski w Warszawie robi smutne wrażenie.....? A kiedy byłaś, ze tak mówisz ? 
18 sierpnia 2017 17:16 / 5 osobom podoba się ten post
ewa59

Zamek Królewski w Warszawie robi smutne wrażenie.....? A kiedy byłaś, ze tak mówisz ? 

W tv widziała .
18 sierpnia 2017 19:42 / 3 osobom podoba się ten post
Wiesz co,ja to Ci nawet trochę zazdraszczałam tej roboty,fajna taka,siedzisz i klikasz,a kasa leci....ale już mi przeszło, toż orka na ugorze,nawet na urlopie każą zap....ać,no i te przejazdy Warszawa- Żywiec,auto służbowe czy kilometrówka?
18 sierpnia 2017 20:05 / 5 osobom podoba się ten post
Alaska

Wiesz co,ja to Ci nawet trochę zazdraszczałam tej roboty,fajna taka,siedzisz i klikasz,a kasa leci....ale już mi przeszło, toż orka na ugorze,nawet na urlopie każą zap....ać,no i te przejazdy Warszawa- Żywiec,auto służbowe czy kilometrówka?

I jeszcze Zamośc...się najeździ kobita po wsze czasy:):):)
02 września 2017 11:41 / 4 osobom podoba się ten post
Rozbawił mnie mój syn:)Byli tydzień z synową na Malcie.Pytam o wrażenia,co zobaczyli,zabytki,ciekawostki.Mamo,tam nic nie ma!!!!Na 3 dni to jeszcze ,ale tydzień to za długo....Młodzi chyba jakoś inaczej zwiedzają:)Jak to nic nie ma?Przecież to nie jest bezludna wyspa:):):):)
02 września 2017 13:39 / 3 osobom podoba się ten post
kasia63

Rozbawił mnie mój syn:)Byli tydzień z synową na Malcie.Pytam o wrażenia,co zobaczyli,zabytki,ciekawostki.Mamo,tam nic nie ma!!!!Na 3 dni to jeszcze ,ale tydzień to za długo....Młodzi chyba jakoś inaczej zwiedzają:)Jak to nic nie ma?Przecież to nie jest bezludna wyspa:):):):)

Mogli jechać na Ibizę...... Malta nie dla młodych.......
02 września 2017 13:50 / 12 osobom podoba się ten post

Mój syn był w Chorwacji ze swoją dziewczyną, wrócili tydzien temu  i tak się prowadzili  proszę Państwa, własnie tak
No tak czy tak, mówili, że...zwiedziali, a Chorwacja piękna jest

02 września 2017 15:12 / 6 osobom podoba się ten post
doda1961

Mój syn był w Chorwacji ze swoją dziewczyną, wrócili tydzien temu  i tak się prowadzili :-) proszę Państwa, własnie tak:-)
No tak czy tak, mówili, że...zwiedziali, a Chorwacja piękna jest :-)

Bardzo ładnie zwiedzali . Może lubi jak mama zwiedzać . No ...Doduś tak , czy inaczej dziecko w kogoś musiało się wrodzić . Lubi zwiedzać ...nie zabraniaj ...niech se zwiedza ....synuś .
02 września 2017 16:35 / 5 osobom podoba się ten post
ewa59

Mogli jechać na Ibizę...... Malta nie dla młodych.......:-)

Mój syn wrocil z Korfu -powiem wam tak:na moje pytanie a dlaczego tak nie bardzo opalony jesteś jak bylo 40stopni??odpowiedzial :wiesz mamuś w nocy nie bardzo slonko opalaFakt widzialam filmiki tam disco od 21-do..8 rano Raj dla mlodych lubiacych się tak bawic.
02 września 2017 17:02 / 2 osobom podoba się ten post
ewa59

Mogli jechać na Ibizę...... Malta nie dla młodych.......:-)

We wrześniu jada do Gruzji-tam chyba coś uda się im zobaczyć:):):)Koleżanka była już kilka razy i zachwycona.
02 września 2017 17:50 / 5 osobom podoba się ten post
Widzisz tylko jedną rękę:):):):)
02 września 2017 18:30 / 3 osobom podoba się ten post
Druga ręka spoczywa na pleckach w okolicach talii ,  chyba Bo równie dobrze, może spoczywać pod.....sukienką
Nie żebym broniła synusia ;) no ale....w publicznym miejscu to niech on ręce na baczność trzyma.....raczej