Czy myslicie, że to dobry pomysl żebym przeszla rozmowę telefoniczna z firma za koleżankę ze slabym niemieckim ,,,, ?? bardzo chcialabym jej pomóc ... ,,, ona zna tylko kilka slówek ,,,
Czy myslicie, że to dobry pomysl żebym przeszla rozmowę telefoniczna z firma za koleżankę ze slabym niemieckim ,,,, ?? bardzo chcialabym jej pomóc ... ,,, ona zna tylko kilka slówek ,,,
No to jak Wy nie możecie 3 tygodni w domu wytrzymać to jak ja wytrzymam 6 ?? Chyba w dołek wpadne :):):)
,,,, tylko ona ma już 53 lata i jej nie wchodzi do glowy ,,, a na prawde fajna kobieta i radosna,,
,,,, tylko ona ma już 53 lata i jej nie wchodzi do glowy ,,, a na prawde fajna kobieta i radosna,,
A myślisz, że ile my mamy?
Może trafi na początek do rodziny polsko lub rosyjsko-języcznej? Są takie stelle. Ale jak chce pracować w DE to niestety musi chociaż trochę się postarać dla swojego dobra również!
Nie obraź sie ,ale to najgłupsza rzecz jaką chcesz zrobic ,żeby "pomóc"!Szydło wyjdzie z wora jak dziewczyna z busa wysiadzie i będzie szybciej wracała jak przyjezdżała....Lepiej niech przysiadzie fałdów i opanuje choc podstawy.sa firmy zatrudniajace ze słabym i podstawowym niemieckim.Rozsadniej szczerze sie przyznac do braków niż zjeżdżać na własny koszt.Prawie każda z nas kiedys była cienka z niemieckiego,ale chcieć to móc!Mamy na forum tematy dotyczące nauki języka ,także przez inernet,poszukajcie ,zmobilizuj koleżanke bo tylko tym jestes w stanie skutecznie jej pomóc:)
Już pisałam , jak chciałam znależć jednej osobie pracę też bez znajomości języka .Częsć postów została skasowana (nie wiem do tej pory dlaczego).
Napiszę jescze raz .Obdzwoniłam przed Wielkanocą przeszło 20 firm i mnóstwo innych ogłoszeń i nic nie znalazłam.Jedna firma z G.zaproponowała 750E na miesiąc UWAGA na działalności,do polskiej rodziny.
W tej chwili ta osoba już pracuje.Było trochę zachodu ,ale jak sie chce to nie ma rzeczy niemożliwych.
Firmy nie chca zatrudniać bez języka,a sporadycznie się zdarza rodzina mówiąca po polsku.
Już pisałam , jak chciałam znależć jednej osobie pracę też bez znajomości języka .Częsć postów została skasowana (nie wiem do tej pory dlaczego).
Napiszę jescze raz .Obdzwoniłam przed Wielkanocą przeszło 20 firm i mnóstwo innych ogłoszeń i nic nie znalazłam.Jedna firma z G.zaproponowała 750E na miesiąc UWAGA na działalności,do polskiej rodziny.
W tej chwili ta osoba już pracuje.Było trochę zachodu ,ale jak sie chce to nie ma rzeczy niemożliwych.
Firmy nie chca zatrudniać bez języka,a sporadycznie się zdarza rodzina mówiąca po polsku.
Ale chyba nie przechodziłaś za nią weryfikacji . Koleżanka chce w ten sposób właśnie pomóć , że zaliczyć egzamin za swoją koleżankę . Ryzyko jak jasny gwint !.. oczywiście dla tej drugiej :)
Nie ,bo nie było takiej potrzeby.Ta osoba w tej chwili pracuje i uczy sie niemieckiego.Z jakim skutkiem ,to się okarze.Rozmawiałam z jej PDP i mówiła ,że dobrze pracuje.