Otóż, nie :nie wolno:
Właśnie "pociągam" sobie e-papierosa z beznikotynowym liquidem o smaku brzoskwiniowej ice tea :wystawia jezyk:
Otóż, nie :nie wolno:
Właśnie "pociągam" sobie e-papierosa z beznikotynowym liquidem o smaku brzoskwiniowej ice tea :wystawia jezyk:
Ponoć najlepiej mieć dwie lufki,ja mam i cieszę się nieludzko :oczko2:
Aresen wydziela się tylko wtedy ,gdy liquid zostanie podgrzany do bardzo wysokiej temperatury. Takie niebezpieczeństwo stwarzaja baterię o regulowanej mocy do 2400. Wiekszość baterii nie ma tak dużej mocy,a w związku z tym nie ma możliwości wydzielania się jakichkolwiek trujących substancji.
Jeśli chodzi o uzaleznienie to również spora częśc e-paczay pali liquid 0 % nikotyny więc jakby nie patrzeć e-papieros jest mniej szkodliwy.
A to sie może zdarzyc też wtedy, gdy grzałka jest już nadwerężona i są to śladowe ilości arsenu, który również się wydziela np. poczas grillowania.
Natomiast w dymie tytoniowym na skutek zarzenia wyniku niecałkowitego spalania tytoniu tego związku jest bardzo dużo i jeszcze innych, które wytwarzają się nie tylko w wyniku spalania tytoniu, ale również bibułki do papierosów, klejów.
Mi ta informacja że wdycham palący się klej z papierem plus solidny argument finansowy w postaci oszacowania ile kasy puściłam z dymem wystarczył do przerzucenia się bądź co bądź na dużo mniejsze zło.
Nie próbowałam jeszcze owocków,narazie jestem przy tabakach różych sortów. Doznania są?
Poza tym szara cera,żółte zęby i śmierdzący oddech to właśnie fundują papierosy. Skoro od stycznia polski rząd nałożył akcyzę na liquidy to chyba dopatrzył się rosnącej ilości zwolenników ponoć gorszego palenia.
A to sie może zdarzyc też wtedy, gdy grzałka jest już nadwerężona i są to śladowe ilości arsenu, który również się wydziela np. poczas grillowania.
Natomiast w dymie tytoniowym na skutek zarzenia wyniku niecałkowitego spalania tytoniu tego związku jest bardzo dużo i jeszcze innych, które wytwarzają się nie tylko w wyniku spalania tytoniu, ale również bibułki do papierosów, klejów.
Mi ta informacja że wdycham palący się klej z papierem plus solidny argument finansowy w postaci oszacowania ile kasy puściłam z dymem wystarczył do przerzucenia się bądź co bądź na dużo mniejsze zło.
Rzeczywiście, więcej arsenu i innych związków uznawanych za kancerogenne, wytwarza się podczas nieumiejętnego grillowania mięsa.
Dokładnie. Acha, rok temu wykonano pierwsze badania kliniczne- na plus dla e-fajek, mimo że jeszcze nie tak miarodajne, ponieważ e- papierosy nie są długo w użyciu. Zauważ też ,ze w sprayu do wdychania nicorette jest zawarta wyższa ilośc nikotyny niż w e fajkach.
Dziękuję.Pamiętam.20.listopada rzuciłam palenie a 23.listopada skończyłam 40 lat.Zrobiłam sobie prezent.Też byś pamiętał.:-) I po tylu latach czasem chcę zapalić.:-(
A do tego Pani Misiowa zadowolona, że rozsiewam jej w domu i w aucie takie różniste zapachy, że już nie wspomnę o wyżej opisanych korzyściach, z akcentem na k o n d y c j ę :randka4:
Już ty kondycji w nikotynę nie mieszaj... Paliłam przez 20 lat papierosy i kondycja mi nie spadła. Kiedy zapytałam pana vaniliowego od kiedy pali,powiedział,że od urodzenia,a kondycję ma ,że ho,ho...Z akcentem na KON-dycję oczywiście..:smiech3:
Jak ktoś pali papierosy i zacznie dostawać zadyszki, to się w zasadzie może już się zacząć bać.
Dokładnie,to może znaczyć,że "pompka" wysiada.
Mojemu znajomemu w zeszłym roku zeszło się w ten sposób- zlekceważył własnie dusznicę bolesną.Nałogowy palacz.