Papierosy, E-papieros - moje przygody z paleniem

08 maja 2014 19:44
To masz szczęście... Jest wiele (większość) ofert gdzie podstawą jest osoba niepaląca...)))
08 maja 2014 19:52
teraz mam taki chudziutki, gdzie cały ten kliromizer sie wymienia a nie tylko grzałke ze sznurkiem ale wczesniej miałam ten sznureczkowy i uczciwa laska, która mi to spzredawała poleciła... co jakis czas pzreciagnąć sznureczek o odrobine :) i w ten sposób grzałke miałam na 2-3 mies nawet :)
08 maja 2014 19:55 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Witaj w klubie miłośników e-fajki :):)
Tak poważnie to powiem Ci,że spokojnie mogłabym się obyć bez e-papierosa,kiedyś padły mi dwie baterie i spokojnie wytrzymałam kilka dni,az sobie kiliam nową. Kiedyś popsula mi się ładowarka i nie paliłam prawie 2 tygodnie i nawet specjalnie mnie nie ciągneło. No ale ja pale już bez nikotyny,więc chodziz chyba tylko o sam fakt wdychania czegoś :)

Własnie zamówiłam sobie jednorazowego e-papierosa na próbę,mam nadzieję,ze sie przerzucę z analogów.Nie palę dużo,to moze dam radę:)
08 maja 2014 19:58
tina 100%

Własnie zamówiłam sobie jednorazowego e-papierosa na próbę,mam nadzieję,ze sie przerzucę z analogów.Nie palę dużo,to moze dam radę:)

Spokojnie dasz radę,ale koniecznie kup liquid z najmniejszą ilością nikotyny. Nie wiem czy jest powód do chwalenia się,ale właśnie sprawdziłam,że przez 3 miesiące wypaliłam prawie 300 ml liquidu :):)  Muszę zacząć oszczędzać bo zostało mi tylko 100 ml,a do końca pobytu ho,ho...:)
08 maja 2014 20:07 / 1 osobie podoba się ten post
ivanilia40

Spokojnie dasz radę,ale koniecznie kup liquid z najmniejszą ilością nikotyny. Nie wiem czy jest powód do chwalenia się,ale właśnie sprawdziłam,że przez 3 miesiące wypaliłam prawie 300 ml liquidu :):)  Muszę zacząć oszczędzać bo zostało mi tylko 100 ml,a do końca pobytu ho,ho...:)

Łoj,nie znam się jeszcze na e-cigaretach,ale 300 ml w trzy miesiące ,to chyba mało?Zamówiłam jakiegoś Milda-ponoć niezły.Z tych informacji ,które wyczytałam na forach e-papierosowych,to wiem tyle,ze dla przechodzących z analogów na cyfrówki,to musi byc model z dobrą grzałką,coby było duzo dymu.Ale czy można grzałkę osobno dokupić,albo jak napełnić e-papierosa ,to jeszcze nie wiem.
08 maja 2014 20:14 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Tina,palę e-fajke dość długo i jeżeli chcesz zejść z analogów,zacznij od liguidu zbliżonego do twoich fajek,osobiście nigdy nie używam badziewia,tylko pale dobre,polecam oryginalne firmy LIOUEEN[tam gdzie o jest ku,ale nie umie napisać]mam o smaku goldenów,dla mnie idealne.Biorę z Polski zapas grzałek i płynów,grzałki najlepsze volischa,e-faja też,ale i Mild ma dobre,teraz w promocji komplet był za 70 zł.Jeżeli mam problem,córka mi bez problemu dosyła.Moja rada albo e-fajka ,albo analog,jeżeli pali się hybrydowo to potem ciężko ustawić poziom nikotyny,po 3 miesiącach można zacząć redukować,teraz pale prawie bez nikotyny,a dla smaczku różne wersje zapachowe.
08 maja 2014 20:22
ivanilia40

Ivanilka,ja jestem nałóg,ale na miesiąc pale z górką 120ml,może spróbuj troche więcej nikotyny,a liguidy z jakiej firmy palisz,te droższe są gęściejsze i bardziej wydajne,przesuwanie sznurka też stosowałam,ale potem przecieka grzałka i można zalać baterie,a to większe koszty jak sama grzałka.
08 maja 2014 20:32
Evvex

Ivanilka,ja jestem nałóg,ale na miesiąc pale z górką 120ml,może spróbuj troche więcej nikotyny,a liguidy z jakiej firmy palisz,te droższe są gęściejsze i bardziej wydajne,przesuwanie sznurka też stosowałam,ale potem przecieka grzałka i można zalać baterie,a to większe koszty jak sama grzałka.

No wiem,że przesadziłam z ilością wypalonego liquidu,ale to dlatego,że wcale się nie ograniczam i palę prawie cały czas. Kupiłam niezły liquid ,daje sporo dymku firmy DEKANG,ale prawdę mówiąc zmienię go na inny,może wrócę do polskiego. Na grzałkę tez znalazłam sposób,kupiłam,sam sznurek,zaplaciłam grosze za 1 metr i dokładam go do oryginalnych grzalek,kładę na te sznurki które już są i zatykam silikonowy korek. Również nie przesuwam sznurka bo właśnie przecieka potem grzałka,a efekt i tak mizerny.
Jeśli chodzi o baterię,to kupiłam z regulacją mocy i podoba mi się o tyle,że jak bateria juz traci moc lub sznurki już są przepalone to podkręcam i kopci jak parowóz :)
Mówisz zeby dolać nikotyny...raz dolałam kropelkę do atomizera i myślałam ,ze oczy wyjdą mi z orbit bo dstałam takiego helikoptera,że coś okropnego. Już nie dolewam :):)
08 maja 2014 20:48
ivanilia40

No wiem,że przesadziłam z ilością wypalonego liquidu,ale to dlatego,że wcale się nie ograniczam i palę prawie cały czas. Kupiłam niezły liquid ,daje sporo dymku firmy DEKANG,ale prawdę mówiąc zmienię go na inny,może wrócę do polskiego. Na grzałkę tez znalazłam sposób,kupiłam,sam sznurek,zaplaciłam grosze za 1 metr i dokładam go do oryginalnych grzalek,kładę na te sznurki które już są i zatykam silikonowy korek. Również nie przesuwam sznurka bo właśnie przecieka potem grzałka,a efekt i tak mizerny.
Jeśli chodzi o baterię,to kupiłam z regulacją mocy i podoba mi się o tyle,że jak bateria juz traci moc lub sznurki już są przepalone to podkręcam i kopci jak parowóz :)
Mówisz zeby dolać nikotyny...raz dolałam kropelkę do atomizera i myślałam ,ze oczy wyjdą mi z orbit bo dstałam takiego helikoptera,że coś okropnego. Już nie dolewam :):)

Mam dobrego kolege,który w tym biznesie siedzi od początku,on właśnie mi podpowiada wiele rzeczy,mówił że e-fajki już same w sobie są oszczędne i nie ma co oszczędzać na materiale,ponieważ efekt jest odwrotny,tracisz przyjemność i to potem zniechęca do palenia e-fajki.Mówiąc o nikotynie,miałam na myśli gotowca,a nie mieszanie,wiem że można i tak,ale odradził mi,lepsze są gotowe,tam już masz odpowiednie proporcje,mieszam tylko z olejkami smakowymi,bo same strikte są za aromatyczne tz.dolewam krople miętowego do atomizera.Polskich nie paliłam,bo rzadkie,wole Milda,volischa,lioueena.Osobiście nie eksperymentuje,próbowałam u kumpla w sklepie i te co pale dla mnie są najlepsze,ale to kwestia gustu.
08 maja 2014 20:49 / 1 osobie podoba się ten post
A ja jade na desmoxanie ,moze uda mi sie rzucic???.......
08 maja 2014 20:53
Ja palę-mam to zgłoszone w firmie (ale zawsze oczywiście na zewnątrz)nie ma z tym problemów tylko jak jadę to połowa walizy VICEROY 24 ale co tam...trochę w torebce trochę w podręcznym...a reszta...gdzie się da...
niepaląca rzadko zrozumie...paląca osoba-prawie zawsze...
jak wysiadałam ostatnio...niepaląca opiekunka zabrała torbę palącej...i wiecie co...pierwsze słowa tej drugiej
k....a moje fajki !!! to mówi samo za siebie...nałóg to nałóg...nie ma co kłamać i samemu się oszukiwać...
Ja zawsze do moich walizek przywiązuję czerwone albo różowe wstążeczki...nie pomylę...
a kłamstwo ma zawsze krótkie nóżki...przecież to czuć...
08 maja 2014 20:56
Evvex

Mam dobrego kolege,który w tym biznesie siedzi od początku,on właśnie mi podpowiada wiele rzeczy,mówił że e-fajki już same w sobie są oszczędne i nie ma co oszczędzać na materiale,ponieważ efekt jest odwrotny,tracisz przyjemność i to potem zniechęca do palenia e-fajki.Mówiąc o nikotynie,miałam na myśli gotowca,a nie mieszanie,wiem że można i tak,ale odradził mi,lepsze są gotowe,tam już masz odpowiednie proporcje,mieszam tylko z olejkami smakowymi,bo same strikte są za aromatyczne tz.dolewam krople miętowego do atomizera.Polskich nie paliłam,bo rzadkie,wole Milda,volischa,lioueena.Osobiście nie eksperymentuje,próbowałam u kumpla w sklepie i te co pale dla mnie są najlepsze,ale to kwestia gustu.

Tych liquidów,o których piszesz nie próbowałam ale spróbuję ,bo jeszcze nie znalazłam liquidu który by mnie podniecił. Grzałki i baterie już opanowałam,no ale z liquidem musze czekać do powrotu bo tu niestety nie znalazłam sklepu z e-akcesoriami:) Ludzie mnie często na ulicy zaczepiają i pytają co ja palę,strasznie mnie to bawi :)
Jeszcze a'propos liquidu,mam kolegę chemika,który sam zrobił mieszankę z kupionych komponentów. Wypaliłam tego z 50 ml ale nieodpowiadało mi i jednak kupiłam gotowy. Ten co podałaś wypróbuję jak wróce za 3 miechy :)
08 maja 2014 21:01 / 1 osobie podoba się ten post
A ja pale sobie LUCKY STRIKE,i nie bede rzucac ze wzgledu na prace,bo juz zaduze wymagania maja niektorzy niemcy,nigdy nie pale przy pdp to wiec mu nie szkodzi.
08 maja 2014 21:03 / 1 osobie podoba się ten post
Haneczka47

A ja jade na desmoxanie ,moze uda mi sie rzucic???.......

Podziwiam,pare lat temu,jak jeszcze pracowałam w szpitalu miałam dostęp do leków za darmo,a taki królik doświadczalny ze mnie był,ziarłam wszystko żeby zerwać z nałogiem,tylko w ciąży nie paliłam,no ale ile można mieć dzieci,to wolałam eksperymenty.Na Zybanie nie paliłam 2 miesiące,przytyłam 5 kg,reszta nie działała,nie paliłam po 2-3dni i recydywa,mało tego cały czas myślałam o fajce.Ale pewnie z psychiką mam coś,bo teraz na e-szlugu luzik,mogę i cały dzień nie ciągnąć.Wydaje mi się że sukces polega na tym aby uwierzyć i oczywiście chcieć,a ja chyba lubie palić,i niech tak zostanie,ale za Ciebie trzymam kciuki.
08 maja 2014 21:07
ivanilia40

Tych liquidów,o których piszesz nie próbowałam ale spróbuję ,bo jeszcze nie znalazłam liquidu który by mnie podniecił. Grzałki i baterie już opanowałam,no ale z liquidem musze czekać do powrotu bo tu niestety nie znalazłam sklepu z e-akcesoriami:) Ludzie mnie często na ulicy zaczepiają i pytają co ja palę,strasznie mnie to bawi :)
Jeszcze a'propos liquidu,mam kolegę chemika,który sam zrobił mieszankę z kupionych komponentów. Wypaliłam tego z 50 ml ale nieodpowiadało mi i jednak kupiłam gotowy. Ten co podałaś wypróbuję jak wróce za 3 miechy :)

Ivanilka a nie mogą Tobie podesłać,paczka 20zł,bąbelkowa jeszcze taniej idzie 2 dni.