Hellyspring: Jestem cierpliwa i wlasciwie nic mi do tego, ale nie bardzo rozumiem, co wlasciwie chcesz osiagnac. Napisalas dramatyczna historie tu i na innym forum - prawie dokladnie taka sama. Napisalysmy co mozesz zrobic, a o co Tobie wlasciwie chodzi - teraz zastanawiasz sie, czy masz rozmawiac z rodzina, czy z agencja, nikt za Ciebie decyzji nie podejmie ! Wszystkie mamy mniej lub bardziej trudne warunki pracy, kazda chce sie wygadac, ale odnioslam wrazenie, ze Ty szukasz rady. Rady dostalas, ciag dalszy zalezy od Ciebie, wszak jestes osoba dorosla. Czego sie dalej spodziewasz ? Napisalam Ci jasno i wyraznie - pacjenci z demencja bywaja baaardzo trudni, lepiej nie bedzie, o ile faktycznie nie mozna dobrac srodkow farmakologicznych. W pracy opiekunki spotkasz sie z tym zawsze. Wsrod nas jest niewielka ilosc osob, ktora ma prace latwa, lekka i przyjemna. Walkowanie tego tematu na dwoch forach jednoczesnie z dokladnymi opisami tego,co pacjent wyczynia - jest wbrew etyce naszej pracy ! OK, jak zwykle, pewnie bedzie zywa reakcja, ze jestem za nerwowa, byc moze, ale ja przynajmniej pisze to, co mysle, a jak mi sie cos nie podoba - to tez pisze.
Kazda decyzja, jaka podejmiesz - musi byc przemyslana i musisz miec poczucie, ze robisz dobrze, to jest Twoja praca i Twoje zycie.