Uwaga na oszusta w HOMBURG-ERBACH

24 listopada 2014 17:35
To ja się wbije w temat a jesli ma sie jedna umowę zlecenie na 300zł czas nieokreslony a druga na 1380zł w momencie kiedy jest się na zleceniu to naprawdę nie wiem jak to liczyc sumować i w tym czasie mam najniższą średnia krajową ? Jakaś tęga głowa mi to wyslimaczy ?
24 listopada 2014 17:41
tyciek

umowa-zlecenie liczy się do stażu pracy. poza tym jeśli w ciągu ostatnich 18 miesięcy pracy przez 12 miesięcy ( nie muszą to być kolejne miesiące ) odprowadzano składki od najniższej krajowej to zasiłek dla bezrobotnych przysługuje . 

no mi zadnej umoey zlecenia nie brano pod uwage nawet do rejestracji czy obiczniu zasilku nie musialm okzywac !!!!
24 listopada 2014 18:27 / 1 osobie podoba się ten post
wodnik

no mi zadnej umoey zlecenia nie brano pod uwage nawet do rejestracji czy obiczniu zasilku nie musialm okzywac !!!!

a ja dostałam zasiłek po pracy na umowę - zlecenie , pracowałam tak przez dwa lata i doliczyli się że przez 12 miesięcy zarabiałam co najmniej najniższą krajową i otrzymałam zasiłek dla bezrobotnych , obliczając mój staż pracy też doliczyli mi te dwa lata ( choć w niektórych miesiącach miałam poniżej najniższej krajowej )
24 listopada 2014 19:00
wodnik

ludzie umowy zlecenia to wielka szmira nic sie nie nalezy i do niczego nie nadaje i nie liczy ani dio bezrobocia ani do renty czy emeryturya agencje zarabiaja nawet do 3000tys miesiecznie na nas  nie dajmy sie oszukiwaccccccccc !!!!

OK, OK a co zrobic?? jak pracowac?
 Ja tylko po przez Agencje  co proponujesz w takim razie??
24 listopada 2014 19:09 / 1 osobie podoba się ten post
herzen

To ja się wbije w temat a jesli ma sie jedna umowę zlecenie na 300zł czas nieokreslony a druga na 1380zł w momencie kiedy jest się na zleceniu to naprawdę nie wiem jak to liczyc sumować i w tym czasie mam najniższą średnia krajową ? Jakaś tęga głowa mi to wyslimaczy ?

Wodnik jak chcesz pisać o własnej działalności, to znajdź właściwy temat. I przestań dublować posty. Moderator

24 listopada 2014 19:17 / 9 osobom podoba się ten post
wodnik

nie wystarczy opisac ! podac na policje tam naslac w jakich warunkach sie zyjje i ze sie jest wyzyskiwanym porobic zdjecia ! policjaaaaa a pozatym nie tylko posredniczki a agencje czy wy wiecie otym ze oddajemy z naszej pensji agencji 450 i wiecej euro!!!!! tyle na ns zarabiaj na tych co nie znaja jezyka nawet 700 euro bo nemcy placa po1700 euro agencja a te nas okradaja

No chyba taka głupia to juz nie jestem .Cały czas zanoszę przelewy do banku za moją PDP i wiem ile agencji płaci.
Byłam na czarno i dostawałam tyle samo co przez agencję a teraz mam więcej niz na czarno.Jestem legalnie
o zmianę się nie martwię ,podaję termin powrotu i mam wszystko załatwione.zero stresu.przecież agencje też muszą zarobić
tak jak właściciel Biedronki ,dealer samochodów czy producent guzików. 
24 listopada 2014 19:21 / 12 osobom podoba się ten post
wodnik

nie wystarczy opisac ! podac na policje tam naslac w jakich warunkach sie zyjje i ze sie jest wyzyskiwanym porobic zdjecia ! policjaaaaa a pozatym nie tylko posredniczki a agencje czy wy wiecie otym ze oddajemy z naszej pensji agencji 450 i wiecej euro!!!!! tyle na ns zarabiaj na tych co nie znaja jezyka nawet 700 euro bo nemcy placa po1700 euro agencja a te nas okradaja

to nie pracuj, po co się napinasz!
Każdy to wie i nie robi lamentu
24 listopada 2014 19:36 / 4 osobom podoba się ten post
Ja podasz sprawe na policje, to jeszcze Ciebie zamkną,
bo tak do konca to z takimi umowami, jest niebezpiecznie pracowac w DE.
Mam przyjaciela policjanta w DE i wiem co pisze.
a po drugie, prosze nie podnos nam tu cisnienia przed Swiętami
pracujemy bo musimy, wiemy doskonale jak to działa, jak jest z firmami
ale robimy swoje Ja osobiscie życze Tobie sukcesów zawodowych
a jeżeli jestes skrzywdzona po przez ?? firme?
napisz ,,,,Amen
24 listopada 2014 19:50 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

No chyba taka głupia to juz nie jestem .Cały czas zanoszę przelewy do banku za moją PDP i wiem ile agencji płaci.
Byłam na czarno i dostawałam tyle samo co przez agencję a teraz mam więcej niz na czarno.Jestem legalnie
o zmianę się nie martwię ,podaję termin powrotu i mam wszystko załatwione.zero stresu.przecież agencje też muszą zarobić
tak jak właściciel Biedronki ,dealer samochodów czy producent guzików. 

i tu przyznaję rację !!! poczucie bezpieczeństwa jest niezwykle ważne , a agencja - jak każda inna firma, musi zarobić , także na swoje prawidłowe funkcjonowanie ( księgowość , koordynatorzy , utrzymanie lokali, reklama etc. )
24 listopada 2014 19:52 / 16 osobom podoba się ten post
wodnik

Ja nawet gdybym chciala zdjec narobic, to nie mam mozliwosci zrobic zlych fotek.
Bo tak:
- nikt mnie nie wykorzystuje /bo sie nie dam/,
- mieszkam w bardzo dobrych warunkach, jak czlowiek cywilizowany,
- razem z PDP chodze do banku zaplacic agencji za moja prace,
- nikt mnie do tej pracy nie zmusza, jestem tu z dobrej i wolnej woli,
- Policja ma wazniejsze sprawy do rozwiklania.

Pozdrawiam.
24 listopada 2014 20:22 / 2 osobom podoba się ten post
amelka

Ja nawet gdybym chciala zdjec narobic, to nie mam mozliwosci zrobic zlych fotek.
Bo tak:
- nikt mnie nie wykorzystuje /bo sie nie dam/,
- mieszkam w bardzo dobrych warunkach, jak czlowiek cywilizowany,
- razem z PDP chodze do banku zaplacic agencji za moja prace,
- nikt mnie do tej pracy nie zmusza, jestem tu z dobrej i wolnej woli,
- Policja ma wazniejsze sprawy do rozwiklania.

Pozdrawiam.

Uwielbiam czytac twoje wypowiedzi;-;-;-;-;-
ps,aby nie zasmiecac-jak znajde a mam zapisane gdzies inne obrazy o ktore pytasz to odpowiem,ci skarbie
24 listopada 2014 20:36 / 4 osobom podoba się ten post
reanata

Uwielbiam czytac twoje wypowiedzi;-;-;-;-;-
ps,aby nie zasmiecac-jak znajde a mam zapisane gdzies inne obrazy o ktore pytasz to odpowiem,ci skarbie

Podswiadomie wyczuwasz, ze nie zawieraja tresci nieprawdziwych czyli falszu ;-))
Dziekuje, bo o to chyba wlasnie w zyciu chodzi .-))
25 listopada 2014 07:28 / 13 osobom podoba się ten post
wodnik

Ty taka "obyta" w temacie to załóz swoją agencję
jako działalność charytatywną i bedziesz płaciła opiekunkom po 2000 e.
A stelle będą same cudowne, PDP mili jak z obrazka i bez chorób.

Z takim nastawieniem nigdy dobrej pracy nie znajdziesz,jad z ciebie aż kipi.
Zamiast wypisywać tu głupoty weź moze słowniik do ręki i poucz sie trochę języka,
przyda ci się bardzo.

We Włoszech Ci się nie podobało, w DE też nie, to moze jedż na Madagaskar do opieki
i przestań juz zasmiecać tematy swoim jadem.
25 listopada 2014 07:38 / 2 osobom podoba się ten post
scarlet

Ty taka "obyta" w temacie to załóz swoją agencję
jako działalność charytatywną i bedziesz płaciła opiekunkom po 2000 e.
A stelle będą same cudowne, PDP mili jak z obrazka i bez chorób.

Z takim nastawieniem nigdy dobrej pracy nie znajdziesz,jad z ciebie aż kipi.
Zamiast wypisywać tu głupoty weź moze słowniik do ręki i poucz sie trochę języka,
przyda ci się bardzo.

We Włoszech Ci się nie podobało, w DE też nie, to moze jedż na Madagaskar do opieki
i przestań juz zasmiecać tematy swoim jadem.

teraz są w modzie stowarzyszenia i fundacje !!!!  
hahahahaah
25 listopada 2014 10:26 / 2 osobom podoba się ten post
herzen

To ja ci wytłumaczę: ani jedna agencja, ani druga nie opłacają składek na FP (fundusz pracy), więc Kuroniówki nie doczekasz.