umowa-zlecenie liczy się do stażu pracy. poza tym jeśli w ciągu ostatnich 18 miesięcy pracy przez 12 miesięcy ( nie muszą to być kolejne miesiące ) odprowadzano składki od najniższej krajowej to zasiłek dla bezrobotnych przysługuje .
umowa-zlecenie liczy się do stażu pracy. poza tym jeśli w ciągu ostatnich 18 miesięcy pracy przez 12 miesięcy ( nie muszą to być kolejne miesiące ) odprowadzano składki od najniższej krajowej to zasiłek dla bezrobotnych przysługuje .
no mi zadnej umoey zlecenia nie brano pod uwage nawet do rejestracji czy obiczniu zasilku nie musialm okzywac !!!!
ludzie umowy zlecenia to wielka szmira nic sie nie nalezy i do niczego nie nadaje i nie liczy ani dio bezrobocia ani do renty czy emeryturya agencje zarabiaja nawet do 3000tys miesiecznie na nas nie dajmy sie oszukiwaccccccccc !!!!
To ja się wbije w temat a jesli ma sie jedna umowę zlecenie na 300zł czas nieokreslony a druga na 1380zł w momencie kiedy jest się na zleceniu to naprawdę nie wiem jak to liczyc sumować i w tym czasie mam najniższą średnia krajową ? Jakaś tęga głowa mi to wyslimaczy ?
Wodnik jak chcesz pisać o własnej działalności, to znajdź właściwy temat. I przestań dublować posty. Moderator
nie wystarczy opisac ! podac na policje tam naslac w jakich warunkach sie zyjje i ze sie jest wyzyskiwanym porobic zdjecia ! policjaaaaa a pozatym nie tylko posredniczki a agencje czy wy wiecie otym ze oddajemy z naszej pensji agencji 450 i wiecej euro!!!!! tyle na ns zarabiaj na tych co nie znaja jezyka nawet 700 euro bo nemcy placa po1700 euro agencja a te nas okradaja
nie wystarczy opisac ! podac na policje tam naslac w jakich warunkach sie zyjje i ze sie jest wyzyskiwanym porobic zdjecia ! policjaaaaa a pozatym nie tylko posredniczki a agencje czy wy wiecie otym ze oddajemy z naszej pensji agencji 450 i wiecej euro!!!!! tyle na ns zarabiaj na tych co nie znaja jezyka nawet 700 euro bo nemcy placa po1700 euro agencja a te nas okradaja
No chyba taka głupia to juz nie jestem .Cały czas zanoszę przelewy do banku za moją PDP i wiem ile agencji płaci.
Byłam na czarno i dostawałam tyle samo co przez agencję a teraz mam więcej niz na czarno.Jestem legalnie
o zmianę się nie martwię ,podaję termin powrotu i mam wszystko załatwione.zero stresu.przecież agencje też muszą zarobić
tak jak właściciel Biedronki ,dealer samochodów czy producent guzików.
Ja nawet gdybym chciala zdjec narobic, to nie mam mozliwosci zrobic zlych fotek.
Bo tak:
- nikt mnie nie wykorzystuje /bo sie nie dam/,
- mieszkam w bardzo dobrych warunkach, jak czlowiek cywilizowany,
- razem z PDP chodze do banku zaplacic agencji za moja prace,
- nikt mnie do tej pracy nie zmusza, jestem tu z dobrej i wolnej woli,
- Policja ma wazniejsze sprawy do rozwiklania.
Pozdrawiam.
Uwielbiam czytac twoje wypowiedzi;-;-;-;-;-
ps,aby nie zasmiecac-jak znajde a mam zapisane gdzies inne obrazy o ktore pytasz to odpowiem,ci skarbie
Ty taka "obyta" w temacie to załóz swoją agencję
jako działalność charytatywną i bedziesz płaciła opiekunkom po 2000 e.
A stelle będą same cudowne, PDP mili jak z obrazka i bez chorób.
Z takim nastawieniem nigdy dobrej pracy nie znajdziesz,jad z ciebie aż kipi.
Zamiast wypisywać tu głupoty weź moze słowniik do ręki i poucz sie trochę języka,
przyda ci się bardzo.
We Włoszech Ci się nie podobało, w DE też nie, to moze jedż na Madagaskar do opieki
i przestań juz zasmiecać tematy swoim jadem.
To ja się wbije w temat a jesli ma sie jedna umowę zlecenie na 300zł czas nieokreslony a druga na 1380zł w momencie kiedy jest się na zleceniu to naprawdę nie wiem jak to liczyc sumować i w tym czasie mam najniższą średnia krajową ? Jakaś tęga głowa mi to wyslimaczy ?