Uwaga na oszusta w HOMBURG-ERBACH

08 października 2014 15:52 / 1 osobie podoba się ten post
Bez Ciebie bym tu zgineła na tym forum ;-) Dziekuję bardzo ...
08 października 2014 15:53 / 1 osobie podoba się ten post
ci co pisali ten artykul to chyba malo jednak wiedza o realiach.W kazdych przepisach mozna znalesc dziure i takich dziur szukaja i na nich bazuja agencje pracy tymczasowej.Oto przyklad : pracujesz 1 rok na umowe zlecenie z agencja.Teoretycznie nie moga przedluzyc ci umowy zlecenia na nastepny rok tylko powinni dac ci umowe o prace.Wiec nastepny rok pracujesz rowniez na umowie zleceniu,u tego samego szefa tylko agencja nazywa sie inaczej i jest osobno zarejestrowana.Takie przyklady mozna mnozyc.Dotyczyc beda stawek,delegacji ( o delegacja to bardzo ciekawa rzecz ha ha W Niemczech to 49 euro na dzien ),zakresu obowiazkow itd,itp
31 października 2014 23:47
Wiadomo, z pewnością nie każdy pośrednik jest uczciwy, ale nie można demonizować. Przecież zdecydowana większość z nas wyjeżdża właśnie z pośrednikiem i jesteśmy naprawdę zadowolone. Ja miałam szczęście trafić na porządną firmę i trzymam się jej już trzy lata.
01 listopada 2014 09:02
Orim ma rację w 100% firmy tak robią zmieniają nazwę dodając tylko np.że jest to spółka z.oo lub kamandydowa itp.Rejestrują się nowym regonem i jest nowy podmiot żeby opiekunek po roku nie zatrudniać na umowę o pracę tylko dalej na smieciowa umowę -zlecenie.I gdzie ta uczciwość?W większości to kretactwo!
01 listopada 2014 09:03 / 1 osobie podoba się ten post
gosiako

Orim ma rację w 100% firmy tak robią zmieniają nazwę dodając tylko np.że jest to spółka z.oo lub kamandydowa itp.Rejestrują się nowym regonem i jest nowy podmiot żeby opiekunek po roku nie zatrudniać na umowę o pracę tylko dalej na smieciowa umowę -zlecenie.I gdzie ta uczciwość?W większości to kretactwo!

no ale my podpisujac takie umowy na to kretactwo przyzwalamy....
01 listopada 2014 09:20
ania52

no ale my podpisujac takie umowy na to kretactwo przyzwalamy....

Taka nasza polska natura - troszke pokrecic,zamieszac zeby nie powiedziec kombinowac ha ha.Sprobuj nie podpisac hihi
01 listopada 2014 09:53 / 2 osobom podoba się ten post
ORIM

Taka nasza polska natura - troszke pokrecic,zamieszac zeby nie powiedziec kombinowac ha ha.Sprobuj nie podpisac hihi

podpisuje z pelna swiadomoscia,ze na pograniczu prawa sa te umowy...tyle ze wyrzekanie pozniej to bezpodstawne jest,nikt mnie nie zmusil do podpisania takowej umowy
24 listopada 2014 16:29
nie wystarczy opisac ! podac na policje tam naslac w jakich warunkach sie zyjje i ze sie jest wyzyskiwanym porobic zdjecia ! policjaaaaa a pozatym nie tylko posredniczki a agencje czy wy wiecie otym ze oddajemy z naszej pensji agencji 450 i wiecej euro!!!!! tyle na ns zarabiaj na tych co nie znaja jezyka nawet 700 euro bo nemcy placa po1700 euro agencja a te nas okradaja
24 listopada 2014 16:32 / 2 osobom podoba się ten post
jaaaaa..to je racja..!!!
24 listopada 2014 17:09 / 1 osobie podoba się ten post
w niemczech od stycznia wch odzi stawka minimalna 8.50euro na godzine kochane czyli jak ja przelicze te dni co pracuje to musialbym minimalnie liczac 8 godz zarobic 2100 euro bez wolnych dni,te agencje to nas maja zeczywiscie za idiotow ale polak potrafi umowy zlecenia i jeszcze konbinacje z delegacjami nie placa wogole podatkow od nas !!!!!!! wyzysk wyzyskkkkkkkk
24 listopada 2014 17:14
cristina

Oto-drogie koleżanki przestroga,aby nie jeżdzić na czarno.Naprawdę,ja nie rozumiem takich kobiet,dlaczego nabijają kabzę takim pośrednikom,a potem pracują i żyją w takich opisanych jak wyżej warunkach.Czy nie lepiej mniej zarobic i jechac poprzez znaną,dobra agencję.

no jaa jestem przez agencje i co pani mysli ze jest lepiej moge wziac prysznic 1 w tygodniu i kontrola caly czas !!!!!!! jak bym byla zlodziejem poznalam tu dziewczyne zna jezyk i tez przez agencie jest isie dowiedziaa ze agenckja ja skubie o 450 euro co mesiac a jej zmienniczke na 700 ba ta niezna jezyka lepiej cz y pani to siee wydaje sprawiedliwe !!!! w czym  co za roznica znacv jezyk czy nie jak robote trzeba odpirdolic taa samaaaaaaa!!!!! glupie agencje inoprzesc to sobie kieszenie napelniaja
24 listopada 2014 17:21
Ona_Lisa

O jakiego posrednika chodzi?

ludzie umowy zlecenia to wielka szmira nic sie nie nalezy i do niczego nie nadaje i nie liczy ani dio bezrobocia ani do renty czy emeryturya agencje zarabiaja nawet do 3000tys miesiecznie na nas  nie dajmy sie oszukiwaccccccccc !!!!
24 listopada 2014 17:26
fado

Namawiam tez do pracy przez agencje, ale do tego warto solidnie wkuwać niemiecki. Zarobki w agencjach z komunikatywnym niemiieckim i jakims doświadczeniem są w granicach 1200 euro na rękę. Jesteśmy tam ubezpieczone i mamy odprowadzany ZUS, więc to dodatkowe korzyści. Nie wiem ile teraz zarabiają opiekunki na czarno, ale obawiam się, że ta różnica w zarobkach nie warta jest ryzyka.

a upewnilas sie czy masz placony zus i ile ! to sie lepiej wybierz do zus i lepiej sprawdz ile masz odprowadzaneeeee !!! zapewniam ze zarabiaja lepiej!!!
24 listopada 2014 17:30 / 4 osobom podoba się ten post
wodnik

ludzie umowy zlecenia to wielka szmira nic sie nie nalezy i do niczego nie nadaje i nie liczy ani dio bezrobocia ani do renty czy emeryturya agencje zarabiaja nawet do 3000tys miesiecznie na nas  nie dajmy sie oszukiwaccccccccc !!!!

umowa-zlecenie liczy się do stażu pracy. poza tym jeśli w ciągu ostatnich 18 miesięcy pracy przez 12 miesięcy ( nie muszą to być kolejne miesiące ) odprowadzano składki od najniższej krajowej to zasiłek dla bezrobotnych przysługuje . 
24 listopada 2014 17:32
nineczkapl

tu na forum nigdy nie wiadomo kto pisze te posty..przecież może pisać ktoś kto ma agencję i swoje chwalić , forum w żadnym wypadku nie jest dla mnie pewne.
Od kilku miesiecy wysysłam do firm wszystkie dokumenty, dyplomy-2 zawody medyczne i wszyscy mili dopóki tego nie dośle , wtedy cisza!!!!!!!!!
A moż ena moich papierach ktoś w niemczech pracuje?
Jak to sprawdzić?

cisza bo masz przeciez kwalfikacje i nie jestes glupia tutaj pielegniarki zarbiaja od 4 tys w gore euro nie dzwonia bo oni zukaja glupich do pracy ktorych beda j,,,,c na pieniadze przykro mi al taka prawda!!!!!