Uwaga na oszusta w HOMBURG-ERBACH

19 listopada 2015 13:19 / 5 osobom podoba się ten post
jowita.

i jesli dobrze pamietam zwiazki zawodowe opiekunek chcial zrzeszac.........:pisanie na forum:

Ale to chyba po to by składki zebrać? 
19 listopada 2015 13:25 / 7 osobom podoba się ten post
Ktos poslal topik w niebyt, wiec go wyjme.
Ogloszenia o pracy od tego "posrednika" byly normalne. Zadnych oszalamiajacych zarobkow. Z dopiskiem ze niemiecka agencja lub nawet niemiecko-szwajcarska. I ze wszystko legalnie jest i nie pobieraja prowizji. Sa nawet ogloszenia o pracy dla lekarzy, pielegniarek, radiologow, aptekarzy. Nie zarzucajcie wiec tym opiekunkom chciwosci. Naiwne tez wlasciwie nie sa, bo jak niby maja sprawdzic? Opinii o "firmie" do tej pory nie bylo. Zadnych. Ani dobrych, ani zlych.
19 listopada 2015 13:47 / 3 osobom podoba się ten post
Ale Moderator ostrzegał że jest to firma nielegalna,pamiętam jak dziś.Były z tego powodu spory między nim a Robertem.
19 listopada 2015 13:53 / 1 osobie podoba się ten post
Tak, Marta. Ostrzegal. Tylko, ze nigdy nie bylo podanego nazwiska, miejscowosci. Nic nie bylo co pomogloby komus spoza forum w identyfikacji.
19 listopada 2015 13:57 / 1 osobie podoba się ten post
No tak to prawda.Ja nadal nie wiem o jaką firmę chodzi.Jej nazwy nie znam
19 listopada 2015 14:11 / 6 osobom podoba się ten post
Moderator nie zamieszcał jego firmy ponieważ firma nie była zarejestrowana w Polsce. I to jeden z argumentów dlaczego nie mógł tutaj prowadzic reklamy swojej firmy. Z jednej strony dobrze, ale może przynajmniej w tych nieuczciwych mozna zamieszczac namiary na takich cwaniaczków.

Jest dużo mądrych dziewczyn, które przed swoim pierwszym wyjazdem dokładnie czytaja to forum. To jest skarbnica dla wszystkich opiekunek. uważam, że nawet jesli firma nie z Polski a oszukuje i wykorzystuje opiekunki to należy zamieścić info. Wszystkim to pomoże. A cwaniaczków w jakis chociaż minimalny sposób wyeliminuje.
19 listopada 2015 14:25 / 18 osobom podoba się ten post
Biorąc pod uwagę że mamy do czynienia ze szczególnym przypadkiem, sugeruję osobom poszkodowanym przez owego osobnika zgłaszanie wszystkiego co dotyczy jego nielegalnej działalności do organów ścigania. Najlepiej w Polsce i Niemczech. Rozumiem, że osoby poszkodowane nie chcą się tutaj wypowiadać, rozumiem, że mogą obawiać się składania zeznań. Ale jeśli nie Wy, to kto? Być może uchronicie niejedną osobę przed zostaniem ofiarą.
19 listopada 2015 15:48 / 6 osobom podoba się ten post
moncherie

Ktos poslal topik w niebyt, wiec go wyjme.
Ogloszenia o pracy od tego "posrednika" byly normalne. Zadnych oszalamiajacych zarobkow. Z dopiskiem ze niemiecka agencja lub nawet niemiecko-szwajcarska. I ze wszystko legalnie jest i nie pobieraja prowizji. Sa nawet ogloszenia o pracy dla lekarzy, pielegniarek, radiologow, aptekarzy. Nie zarzucajcie wiec tym opiekunkom chciwosci. Naiwne tez wlasciwie nie sa, bo jak niby maja sprawdzic? Opinii o "firmie" do tej pory nie bylo. Zadnych. Ani dobrych, ani zlych.

Też tak myślę.....to że ktoś chce lepiej zarabiać to nic złego......każdy też może źle na początku ocenić sytuację, bo takie osoby wydają się być bardziej wiarygodne od innych..........ale moim zdaniem ..jeśli taka oszukana osoba...ze wstydu lub dla świetego spokoju....nie walczy i nie informuje innych....to w jakimś procencie staje się współwinna......
Jestem pełna podziwu, takim poszkodowanym osobom, że tego się nie wstydzą , bo i nie ma czego.....ale informują wszem i wobec o zaistniałej sytuacji...........szacunek.... i dziekuję......... im się należy............
19 listopada 2015 21:29 / 2 osobom podoba się ten post
anerik

Też tak myślę.....to że ktoś chce lepiej zarabiać to nic złego......każdy też może źle na początku ocenić sytuację, bo takie osoby wydają się być bardziej wiarygodne od innych..........ale moim zdaniem ..jeśli taka oszukana osoba...ze wstydu lub dla świetego spokoju....nie walczy i nie informuje innych....to w jakimś procencie staje się współwinna......
Jestem pełna podziwu, takim poszkodowanym osobom, że tego się nie wstydzą , bo i nie ma czego.....ale informują wszem i wobec o zaistniałej sytuacji...........szacunek.... i dziekuję......... im się należy............

Niestety nasza praca w kazdym wypadku jest niejako loteria, bo albo firma jest nie uczciwa, albo dane o pdp maja sie nijak to rzeczywistosci-----nigdy nie wiadomo co nas spotka;( Czasem jest tak, ze agencja na poczatku sie sprawdza a pozniej siano. Ja moge napisac odnosnie mego doswiadczenia. W moim przypadku mozna zastosowac powiedzenie- im dalej w las , tym wiecej drzew. Niestety trzeba byc ciagle ostroznym, z granica zaufania i niezbyt wylewnym i wychodzacym przed orkiestre. Tak to juz jest , ze ciagle sie uczymy na bledach i dobrze , ze je popelniamy , bo inaczej nie moglibysmy sie noczego nauczyc, stalibysmy w miejscu
19 listopada 2015 22:13 / 1 osobie podoba się ten post
nie z "miłosci" do wymienianego tutaj Roberta ale po prostu zdroworozsądkowo i bez emocji : dla mnie wpis o nieuczciwości jednego pośrednika na stronie drugiego pośrednika - wpis enigmatyczny , co by nie powiedzieć i powielanie go na kilku forach - to nic innego jak PR-owa walka pomiędzy dwoma konkurującymi pośrednikami . Stella N - to tez przecież nowy pośrednik - z Krakowa  :)
19 listopada 2015 22:55 / 2 osobom podoba się ten post
Aniak

nie z "miłosci" do wymienianego tutaj Roberta ale po prostu zdroworozsądkowo i bez emocji : dla mnie wpis o nieuczciwości jednego pośrednika na stronie drugiego pośrednika - wpis enigmatyczny , co by nie powiedzieć i powielanie go na kilku forach - to nic innego jak PR-owa walka pomiędzy dwoma konkurującymi pośrednikami . Stella N - to tez przecież nowy pośrednik - z Krakowa  :)

Znam fakty,które mówią przeciwko temu panu.Niestety w toku postępowania przeciw wyżej wymienionemu dla dobra sprawy nic więcej napisać nie mogę.
20 listopada 2015 08:00 / 2 osobom podoba się ten post
Aniak

Coś powietrze wczoraj szybko zeszło. Cytuje wpis,neutralny ale zdroworozsądkowy. Przeważają wpisy takie, na zasadzie "jedna pani , drugiej pani". Nie znam osoby,ktora jest (zbierznosc imienia z nickiem na forum?) opisywana i nie znam faktow. Bo coż to za fakty,ktorych nie jestem w stanie zweryfikować? przekazane prze drugą osobę ? - to tylko plotka Nigdy nie biąrę tego za pewniaka.

Nikt mi nie będzie namawiał ani dyktował w jaki sposob mam szukac pracy czy jak sie zatrudnić. To moja decyzja i tylko moja. Jeżeli ją podejmuję to nie uskarżam się potem, mogę mieć pretensję do siebie. To tak jak przejście przez jezdnię na czerwonym świetle.Najmniej zarabiałam pracująć przez agencje. I to jest fakt. Raz byłam zatrudniona jak do dumnie brzmi na forum przez pośrenika czytaj: krzaka  i już zarabiałam więcej. Teraz pracuję na własne ryzyko i zarabiam najwięcej porównując zarobki z kilkunastoletniej opieki.

Jest wiele wpisów na forum o agencjach ktore nie wypłacają nalezności opiekunkom za wykonana pracę - ciekawe dlaczego tam nie takich dociekiwań dlaczego? dlaczego nie ma ostrzeżeń? same poszkodowane opiekunki pisza na naszym forum i nie ma zainteresowania. A jakiś link przeniesony z fb wzbudza raptem takie zainteresowanie.Nie bawie sie w ploty nie porozumiewam sie z nim z forum przy pomocy skypa czy meila co mam pisac. Chciałam jeszcze zapytać ile takich pośredników jest na forum, ktorzy robią to samo tylko się nie przyznają?

20 listopada 2015 08:17 / 2 osobom podoba się ten post
teresadd

Znam fakty,które mówią przeciwko temu panu.Niestety w toku postępowania przeciw wyżej wymienionemu dla dobra sprawy nic więcej napisać nie mogę.

To nie o to chodzi czy Facet jest fair czy oszust . Nie w tym rzecz - nie mnie oceniać - bo nie znam twardych dowodów . Rzecz w tym , że zdroworozsaowo popatrzyłam na to i skoro  na stronie pośredniczki pojawia się wpis o drugim pośredniku , że jest bee , to chyba nikt realnie patrzący na świat ani do pana R ani do Pani S zaufania mieć nie będzie .
20 listopada 2015 09:01
Aniak

Możesz powiedzieć o jaką firmę chodzi?
20 listopada 2015 09:11 / 1 osobie podoba się ten post
Pomoc forum1

Możesz powiedzieć o jaką firmę chodzi?

Ja juz znalazlam' ale tylko na Fb ta niby firma wyskakuje? Stella Nowak. Ale moze zle szukalam
Prosze skasowac ten post nie chce robic reklamy.