Uwaga na oszusta w HOMBURG-ERBACH

18 lipca 2015 19:24 / 2 osobom podoba się ten post
Witam wszystkie opiekunki i chce was ostrzec przed pewna rodzina mieszkajaca w Hanoverze mieszkaja przy Bolschestr. szukaja opiekunki do mamy chorej na Alzheimera niby mieszkaja w Szwajcarii i sa  tu tylko zeby jej znalesc opieke ale to nie prawda bylam tam 8 dni i jak powiedzialam ze mnie od dzwigania boli kregoslup to w ciagu 10 min zostalam wyrzucona na ulice bez grosza uwazajcie nie moge za bardzo podac nazwiska ale napewno skojarzycie corka z zieciem  pozdrawiam pa pa
19 listopada 2015 08:01 / 5 osobom podoba się ten post
Przed chwilą czytałam na FB.o panu ,który zatrudnia opiekunki,a nie płaci.Pan ten dość długo udzielał się na naszym forum.Teraz ma zablokowane konto.Kobieta przestrzega ,że on jest Freiburga .Podaje jego pełne dane.Większość forumowiczek go zna.Jak to uważać trzeba.
19 listopada 2015 08:04 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Przed chwilą czytałam na FB.o panu ,który zatrudnia opiekunki,a nie płaci.Pan ten dość długo udzielał się na naszym forum.Teraz ma zablokowane konto.Kobieta przestrzega ,że on jest Freiburga .Podaje jego pełne dane.Większość forumowiczek go zna.Jak to uważać trzeba.

Nie mam konta na FB Tereniu napisz coś bliższego
19 listopada 2015 08:06 / 6 osobom podoba się ten post
teresadd

" Ciżby " ?....a tak ładnie pisał jak to opiekunki mają dobrze przy nim , ile wolnego a jak dobrze płacił to się w pale nie mieści !......Chyba , że pomyliłam się i o innym pośredniku myślę ? .....E , chyba się nie pomyliłam ! 
19 listopada 2015 08:10 / 5 osobom podoba się ten post
No dokładnie Baśka, opiekunki miały mieć jak w raju przy panu Robercie (taki chyba jego nick był). W umowie nawet zaznaczona kwota, jaką rodzina na wyżywienie opiekunki musi wydać itd. itp.
19 listopada 2015 08:12 / 4 osobom podoba się ten post
mleczko1

Nie mam konta na FB Tereniu napisz coś bliższego :-)

Ania kobieta rozgoryczona przestrzega przed pośrednikiem Robertem S.  z Freiburga,który normalnie nie płaci za pracę.Info jest wrzucone dzisiaj .Kilka kobiet podało,że też nie mają pieniędzy.Zobaczymy co będą pisały dalej.Myślę ,że to jest ta osoba która pisała u nas .Wszystko by się zgadzało.
19 listopada 2015 08:27 / 2 osobom podoba się ten post
teresadd

Ania kobieta rozgoryczona przestrzega przed pośrednikiem Robertem S.  z Freiburga,który normalnie nie płaci za pracę.Info jest wrzucone dzisiaj .Kilka kobiet podało,że też nie mają pieniędzy.Zobaczymy co będą pisały dalej.Myślę ,że to jest ta osoba która pisała u nas .Wszystko by się zgadzało.

Poczekamy i przekonamy się Ja tylko prosze nie robmy na forum magla. Nie ma co wydawać o kims opienii przed czasem. Z własnego doswiadczenia piszę, że raz jeden postawiłam sie w obronie SERCE78 a potem przekonałam sie na własnej skórze,że to kłamca i fałszywa osoba. A było mi  bardzo jej żal . Od tamtej sytuacji staram sie wyhamować i poczekać. Do tej pory mam wyrzuty sumienia, że zareagowałam ostro i skrytykowałam jej zmienniczke. "Stare" forumowiczki pamietają. Ale nie ma odświeżać kotletów. Jest błogi spokuj i niech tak zostanie.

Informacje jakie doszły do moich uszu nt "mleczka" wlasnie z fb tylko mnie śmieszyły. A to tez koleżanki opiekunki pisały. Tak , że ja się dystansuje od tych wpisów. Co nie przeszkadza wiedzieć z kim ma sie do czynnienia nawet wirtualnie. Jesli to prawda to przykre,bardzo przykre
19 listopada 2015 08:38
dwa razy mi sie kliknęło. No to temat uciekł. Podciagam go .
19 listopada 2015 08:41 / 5 osobom podoba się ten post
teresadd

miałam nosa.....któregoś razu....
19 listopada 2015 09:45 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

Jeśli są to pewne i sprawdzone informacje, to w czym problem?
19 listopada 2015 09:49 / 11 osobom podoba się ten post
Owszem i to wielkie , ale jakie to smutne ..... ten , o którym ja myślę miał bardzo sympatyczny , przekonywujący głos przez telefon , że gdybym na forum nie urzędowała to też kto wie , czy bym sie nie nabrała ? ale ja tylko tak chciałam se sprawdzić . Podejrzliwy był strasznie " a skąd mam namiary na jego agencję ? a czy mam komputer , żeby meila przesłać ? ...." Boszszeee . ile się musiałam nagimastykować , nawet tembr głosu przybrałam taki , żeby się odmłodzić z 10 lat , bo jak wiadomo z " próchnem " to by nawet nie gadał
19 listopada 2015 10:01 / 5 osobom podoba się ten post
Pomoc forum1

Jeśli są to pewne i sprawdzone informacje, to w czym problem?

A więc .Wiem od więc się zdania nie zaczyna.Kobieta pisze o Robercie Sosnowskim z Freiburga.Zawiera umowę o pracę ,a pieniędzy nie płaci.Stella - forum na FB.jest info .Przestrzega przed oszustem .Niech nasze forum też o tym wie.
19 listopada 2015 10:09 / 15 osobom podoba się ten post
My juz na szczęście wiemy z kim mamy nieprzyjemnośc i raczej na te słodkie słówka zadna z nas się nie nabierze:)Ale takich posredników jak ten pan sa setki i setki naiwnych bądź zdesperowanych kobiet,nie znajacych dobrze realiów nabiera się codzień ....W tym przypadku ciekawostką jest ,że jeszcze nie odezwały się oburzone obrończynie tego zbawcy :):):):)
Ja mam zaasdę,że im bardziej intratna oferta tym bardziej podejrzliwa jestem i tym wnikliwiej staram się sprawdzic potencjalnego pracodawcę.I zawsze mówię,że lepiej mniej zarobic a otrzymac swoją kase niz czekac miesiącami na obiecane kokosy......Za dużo chcieć częściej się mści......
19 listopada 2015 10:31 / 12 osobom podoba się ten post
kasia63

My juz na szczęście wiemy z kim mamy nieprzyjemnośc i raczej na te słodkie słówka zadna z nas się nie nabierze:)Ale takich posredników jak ten pan sa setki i setki naiwnych bądź zdesperowanych kobiet,nie znajacych dobrze realiów nabiera się codzień ....W tym przypadku ciekawostką jest ,że jeszcze nie odezwały się oburzone obrończynie tego zbawcy :):):):)
Ja mam zaasdę,że im bardziej intratna oferta tym bardziej podejrzliwa jestem i tym wnikliwiej staram się sprawdzic potencjalnego pracodawcę.I zawsze mówię,że lepiej mniej zarobic a otrzymac swoją kase niz czekac miesiącami na obiecane kokosy......Za dużo chcieć częściej się mści......

Obrończynie tego pana pewnie w Polsce na tańce chodzą, ale zjawia się i bedą bronić niegodziwca. Tyle razy były wpisy że nieodpowiedzialny, że takim się nie ufa,  to wina nasza, że na forum buszuje. Sama pisałam, że jak dla mnie to facet miernota. 
Zawsze podkreślam, że wyjazdy ze sprawdzonymi firmami to komfort. Zero stresu czy pieniądze na koncie, czy wszystko opłacone. Dla większych pieniędzy zadawać się ze złoczyńcami to kompletny idiotyzm. Takich Robercików i jego obrończynie opluć. I przestańcie wierzyć, że pomagaja bezinteresownie. 
19 listopada 2015 10:44 / 1 osobie podoba się ten post
teresadd

A więc .Wiem od więc się zdania nie zaczyna.Kobieta pisze o Robercie Sosnowskim z Freiburga.Zawiera umowę o pracę ,a pieniędzy nie płaci.Stella - forum na FB.jest info .Przestrzega przed oszustem .Niech nasze forum też o tym wie.

W moim profilu jest mail, mozesz link do FB mi podac?

A tak ogolnie, to jesli pieniadze maja wplywac na konto posrednika, a ten dopiero placi - no to jest taka mozliwosc. Sa jednak kontrakty, w ktorych opiekunka dostaje "co swoje" na wlasne konto lub gotowka (wtedy posrednik musi otrzymac kopie pokwitowania, ze opiekunka kase otrzymala), a posrednik dostaje na swoje konto tylko to, co od rodziny mu sie nalezy.