Wyobraźcie sobie,że u mnie też czwartek

,jeszcze pochmurny jak u Dusi,potem zapowiedzieli deszcz,jak u Mleczko. Witam Opiekunkowo ☀️. Może zdążę przed deszczem na zakupy wyskoczyć . Wczoraj pdp była jakaś smutna,wyglądała na nieszczęśliwą,nie chciałam Jej samej zostawiać w domu. Wózek znów odmówił posłuszeństwa. To już denerwujące się stało,częste awarie,nie mogę mu zaufać ,wychodzimy "na prądzie" a nigdy nie wiem czy na zwykłym pchaniu się nie skończy . Zadzwoniłam do Sanitätshausu i ubłagałam,żeby ktoś na cito do nas zajrzał ,inaczej zmienniczka byłaby uziemiona z pdp w domu,aż do przyjazdu córki ,a Ona przyjedzie dopiero w przyszły weekend .Udało się ,wysłuchali mojego miauczenia,dzisiaj przywiozą nowy rollstuhl

. Mam nadzieję ,że trafi się lepszy,bezawaryjny egzemplarz . Na jutro umówiłam też ogrodnika. Nowy chłopak ,ciemnoskóry,nawet bardzo,ale profi Gärtner,to pokażę mu co ,gdzie i jak. No z tym "jak", to trochę przesadziłam

. Wyhaczyłam go,kiedy po sąsiedzku w IKK pracował . Po godzinach dorabia sobie prywatnie. Poprzedni pan ,Polak,pracował tutaj od 20 lat i odszedł na emeryturę. Tak jak i mnie,zachciało mu się odpoczywać

Jutro wieczorem przyjedzie zmienniczka,wczoraj dzwoniła ,a ja też jutro się dowiem,o której bus po mnie w sobotę przyjedzie . Pojadę z małą ,mazurską firmą z Lidzbarka Warmińskiego . Z nimi też przyjechałam . Ważne ,że kierowcy uważni na drodze,bez głośnej muzy przez całą drogę,bawienia się telefonami i bez przesiadek,prosto do domu. Jedna waliza już zapakowana,dzisiaj zajmę się następną. Jutro rano wyduszuję jeszcze pdp,żeby zmienniczka nie musiała tego z marszu robić ,trochę czasu i gimnastyki to wymaga. Myślałam o tym,żeby przygotować obiad na sobotę ,ale nie wiem co zmienniczka lubi i...zwyczajnie nie chce mi się . Nie jestem wredna,po prostu Ona w sobotę zaczyna pracę ,ja jeszcze do południa będę na pewno,zdąży pójść spokojnie na zakupy i ugotować to,co sama lubi. A poza tym,na mnie nigdy obiad nie czekał ,więc sumienie mam czyste . Czas budzić seniorkę ,o 11:30 przyjdzie fizjo na drenaż limfatyczny,to po śniadaniu zdąży jeszcze Pedepcia chwilę odpocząć .
Przyjemnego i spokojnego dnia życzę