Powitajki przy kawie 78

10 marca 2025 07:11 / 6 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Witam serdecznie :chaplin:Miłego dnia życzę wszystkim spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich :-)😊😊😊😁😄😃😀.No i moje ostatnie kilka godzin 18-18.30 ma być bus,trzymajcie się cieplutko i zdrowo:buziaki2::bzy_bzy::najlepszego1:

Szczęśliwej podróży i udanego urlopu
10 marca 2025 07:12 / 5 osobom podoba się ten post
Witam się z Wami w nowym tygodniu życząc spokojnego poniedziałku 
10 marca 2025 07:36 / 5 osobom podoba się ten post
Dobrego tygodnia Wszystkim ❤️.
10 marca 2025 08:19 / 4 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Witam serdecznie :chaplin:Miłego dnia życzę wszystkim spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich :-)😊😊😊😁😄😃😀.No i moje ostatnie kilka godzin 18-18.30 ma być bus,trzymajcie się cieplutko i zdrowo:buziaki2::bzy_bzy::najlepszego1:

Zakręcona Manuela życzę szerokiej i spokojnej drogi do domu
10 marca 2025 08:26 / 6 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich w m9j ostatni poniedziałek na tej szteli  Dziś niestety pochmurnie i ma padać deszcz. Moja pdp zrobiła mi dziś niezłą niespodziankę.Wstałam jak zawsze ok 7,00 do niej a jej nie ma w łóżku. Rolatorka też nie ma   Idę do salonu a ona leży pod kocem w salonie . Ulżyło mi ,bałam się że może gdzieś wyszła ale nigdy są nie wychodziła do tej pory. Chciałam ją umyć ,ubrać a ona że nie,nie nie wiem co jej się stało widać że demencją postępuje coraz bardziej. Taką mamy pracę dobrze że jeszcze tylko 6 dni i do domciu.Wszystkim życzę dobrych a nie złych niespodzianek i spokojnego dzionka 
10 marca 2025 08:29 / 6 osobom podoba się ten post
Zapomniałam że dziś jest dzień mężczyzny więc z tego tytułu wszystkim panom życzę dużo zdrówka,radości i spokojnych miejsc pracy   .
10 marca 2025 09:31 / 2 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Bezpiecznej drogi do domu i fajnego urlopu 
10 marca 2025 09:37 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,witam w pierwszym dniu nowego tygodnia. To mój ostatni w pracy. Mam co robić,póki co, "to do "listę zrobiłam .
Pogoda dzisiaj jeszcze ładna, słońce świeci to i energii nie brakuje.
Już po kawie, biorę się za przygotowanie śniadania dla podopiecznej,później wrzucę sobie turbo i może zapakuję jedną walizkę z ciepłymi rzeczami i butami. Muszę wcześniej wyciągnąć walizki z piwnicy, wywietrzyć i odświeżyć na tarasie. Zmykam do obowiązków życząc Wam przyjemnego poniedziałku 
10 marca 2025 11:25 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo witam w poniedziałkowe przedpołudnie i życzę spokojnego dnia 
10 marca 2025 19:23 / 5 osobom podoba się ten post
Witam Was kochane BABKA ZACZYNA WIĘC PROSZĘ O ODLICZNIE WITAJCIE.
11 marca 2025 06:46 / 5 osobom podoba się ten post
Witam o poranku...dla wszystkich dobrego spokojnego dzionka.....no ale jeszcze lepsza nocka cóż trafiłam na nocnego Marka...do 2 ej telewizor na full,mnie nie przeszkadza ,ale głośnośc ponad norme decybeli.Wiadomo głuchota jeno jak ja przetrwac,jesteście doświadczone poradzcie coś.....będę bardzo wdzięczna.
11 marca 2025 07:36 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry we wtorek. wysłałam już pdp do przedszkola i lecę jeszcze się położyć.Kawka już wypita i do 16,00 mam wolne  Spokojnego dnia wszystkim a myk o łóźka  
11 marca 2025 07:51 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry za parę minut dzień pracy czas rozpocząć 
Życzę wszystkim spokojnego dnia i dużo zdrowia 
11 marca 2025 08:29 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Po nocnych opadach deszczu nie ma śladu i teraz słońce ☀️ już wychodzi. Kawa wypita, śniadanie zjedzone. Czas na domowe obowiązki. Spokojnego dnia opiekunowo. 
11 marca 2025 09:51 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,dzień dobry,w chłodniejszy nieco poranek. Walizy wietrzą się na tarasie,buty zimowe wyszorowane ,też na tarasie dosychają,w pralce grube swetry się kręcą . Pokój mój uprzątnięty ale nie wypucowany. Poproszę dzisiaj Agnieszkę ,żeby go dopieściła a ja z betami przeniosę się już do gościnnego. I tak tylko śpię w swoim pokoju,niech już będzie gotowy dla zmienniczki,która może już w piątek przyjedzie . Zamknę drzwi i niech będzie gotowy na Jej przyjazd. W piątek nie będzie mi się chciało raz jeszcze sprzątać . Ja nie lubię ,kiedy przyjeżdżam ,czekać aż zmienniczka pokój mi zwolni,tym bardziej że ostatnio musiałam od sprzątania zaczynać . Nie stosuję zasady "jak Kuba Bogu...", zawsze myślę ,zeby inni mieli lepiej . Fajnie jest po długiej podróży ,móc się od razu "u siebie" rozgościć . Dzisiaj pojadę z synem pdp na większe zakupy,typu środki do prania,duża paka srajtaśmy,ręczniki papierowe itd. Pranie tutaj codziennie,zdarza się i dwa razy w tygodniu pościel Pedepci zmieniać ,więc idzie tego sporo. Zawsze córka tym się zajmowała ,ale do 17-tego jest daleeekooo na urlopie. Leki powtórzone i wykupione,wszystkie terminy ogarnięte,jeszcze tylko ogrodnika umówić,może znajdzie czas do soboty. Zmienniczka wraca tutaj już trzeci raz ,jest super troskliwą opiekunką,jednak ze szprechaniem niebardzawo,dlatego chciałam wszystko, z gadaniem związane ,podopinać. Aż wierzyć mi się nie chce,że w niedzielę będę już w domciu . Cieszę się bardzo a jednocześnie smutno mi trochę . Zżyłam się z pdp,Jej rodziną,przyjaciółmi . Na każdym kroku spotykam się z sympatią i przyjaznym do mnie nastawieniem. Miło mi jest,kiedy znajomi,z którymi już się nie spotkam,serdecznie się ze mną żegnają . Wiem,że przez te 1,5 roku wniosłam tutaj sporo dobrych zmian,że wykonałam swoją pracę wzorowo i pozostawię po sobie dobre wspomnienia. Jestem z siebie zadowolona,a to daje mi poczucie spokoju i satysfakcji. No to już się sama siebie nawychwalałam,czas wziąć się do roboty .
Przyjemnego dnia życzę a Babce fajnego miejsca pracy