Powitajki przy kawie 78

07 marca 2025 12:43 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dusiu,nie masz za co dziękować,zrobiłam tylko to,co należało zrobić . Przyznaję,że dzwoniąc do szpitala,nie spodziewałam się takiej wiadomości. Byłam w takim szoku,że nawet nie spytałam,kiedy to się stało. Jak wiesz,czekam dzisiaj na telefon ze szpitala, ordynator oddziału ma do mnie zadzwonić i udzieli  informacji,co dalej,abym mogła przekazac żonie Luke,jaka jest procedura i dalszy tok postępowania. Lekarz dyżurny z którym rozmawiałam ,takich informacji nie posiadal.Byłaś dobrą i najbliższą przyjaciółką naszego Luke ❤️.
Dojedź szczęśliwie do domu,odpocznij,naciesz się wspólnym czasem z mężem.
I dzień dobry wszystkim. Spokojnego dnia :angel3:

Powiem Wam tak jestem w szoku jak można nie mieć serca rozumiem Rodo,ale trzeba być człowiekiem .Nie znam dokładnie sytuacji ,ale myślę .że firma powinna się skontaktować z rodziną dowiedzieć się co i jak i dać rodzinie znać i jeśli się nie mylę to tego nie zrobili mi a po drugie jeśli chodzi o rodzinę to też mogli udać się na policję z telefonem  gdzie i poszukać tłumacza i zadzwonić do rodziny przynajmniej ja tak bym zrobiła.Mysle .że to jest przestroga dla nas ja i moja zmienniczka mamy numer telefonu do naszych mężów .bo nigdy nie wiem co może się wydarzyć .Piszcie .czy któraś się ze mną zgadza .Szok i niedowierzanie Przytulam rodzinę do serca,ogromna strata.
07 marca 2025 12:45 / 3 osobom podoba się ten post
Uff,wracam do swoich obowiązków. Całe przedpołudnie na telefonach. Uzyskałam już ze szpitala ,mimo ochrony danych,po przedstawieniu całej sytuacji ,wszystkie niezbędne informacje dotyczące Luke .
Jestem pozytywnie zaskoczona reakcją firmy Veritas. Dyrektor był ze mną w stałym kontakcie. Teraz agencja i PZU podejmą działania związane ze sprowadzeniem Luke do Polski. 
07 marca 2025 12:51 / 3 osobom podoba się ten post
creyzy

Powiem Wam tak jestem w szoku jak można nie mieć serca rozumiem Rodo,ale trzeba być człowiekiem .Nie znam dokładnie sytuacji ,ale myślę .że firma powinna się skontaktować z rodziną dowiedzieć się co i jak i dać rodzinie znać i jeśli się nie mylę to tego nie zrobili mi a po drugie jeśli chodzi o rodzinę to też mogli udać się na policję z telefonem  gdzie i poszukać tłumacza i zadzwonić do rodziny przynajmniej ja tak bym zrobiła.Mysle .że to jest przestroga dla nas ja i moja zmienniczka mamy numer telefonu do naszych mężów .bo nigdy nie wiem co może się wydarzyć .Piszcie .czy któraś się ze mną zgadza .Szok i niedowierzanie Przytulam rodzinę do serca,ogromna strata.

Creyzy,ważne że już wszystko się wyjaśniło. Jak i po co firma, która o niczym nie wiedziała,miała się kontaktować z rodziną? 
Po poinformowaniu jej,przez Dusię i mnie,agencja stanęła na wysokości zadania.
Nie znamy sytuacji rodzinnej,nie wiemy co,kto i kiedy,nie nam więc osądzać. A co do zostawiania namiarów na siebie naszym bliskim, kiedy wyjeżdżamy za granicę,zgadzam się z Tobą w 100%
07 marca 2025 12:58 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Creyzy,ważne że już wszystko się wyjaśniło. Jak i po co firma, która o niczym nie wiedziała,miała się kontaktować z rodziną? 
Po poinformowaniu jej,przez Dusię i mnie,agencja stanęła na wysokości zadania.
Nie znamy sytuacji rodzinnej,nie wiemy co,kto i kiedy,nie nam więc osądzać. A co do zostawiania namiarów na siebie naszym bliskim, kiedy wyjeżdżamy za granicę,zgadzam się z Tobą w 100%

Ja nikogo nie osądzam .tylko wyraziłam swoje zdanie .że tak powinno być .ale jeśli firma stanęła na wysokości zadania to szacun .oby wszystkie firmy takie były.Pozdrawiam
07 marca 2025 13:07 / 2 osobom podoba się ten post
creyzy

Ja nikogo nie osądzam .tylko wyraziłam swoje zdanie .że tak powinno być .ale jeśli firma stanęła na wysokości zadania to szacun .oby wszystkie firmy takie były.Pozdrawiam

07 marca 2025 13:23 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Uff,wracam do swoich obowiązków. Całe przedpołudnie na telefonach. Uzyskałam już ze szpitala ,mimo ochrony danych,po przedstawieniu całej sytuacji ,wszystkie niezbędne informacje dotyczące Luke .
Jestem pozytywnie zaskoczona reakcją firmy Veritas. Dyrektor był ze mną w stałym kontakcie. Teraz agencja i PZU podejmą działania związane ze sprowadzeniem Luke do Polski. 

Super .doceniam takich ludzi   Gusia,oby więcej było takich ludzi jak Ty szacun 
07 marca 2025 14:03 / 2 osobom podoba się ten post
creyzy

Super .doceniam takich ludzi   Gusia,oby więcej było takich ludzi jak Ty szacun :aniolki:

Nie przesadzaj,jak trzeba to potrafię być też niemiła 😉
07 marca 2025 16:08 / 4 osobom podoba się ten post
Pamiętam ,mimo że było to szmat lat temu ,jak jeszcze jeździłam na opiekę i pierwszy raz miałam sytuację że pdp mi umierała za ścianą, byłam cała łobersrana bo młoda i niedoświadczona w temacie i się wam tu zalilam a Luke mnie wtedy  na ziemię sprowadził pisząc mi że "bać to się trzeba żyjących a nie umarłych " . I tak to jakoś mi zapadło w pamięć.  
Kurde ,znałam go tylko z tego forum a dotknęło mnie to strasznie. 
Będzie go brakować,(lubiłam podczytywac jego posty,zawsze były takie ludzkie i pozytywne. ) ale myślę że teraz siedzi sobie spokojnie na górze i dowcipkuje z Najwyższym  😎

07 marca 2025 17:40 / 5 osobom podoba się ten post
mzap88

Pamiętam ,mimo że było to szmat lat temu ,jak jeszcze jeździłam na opiekę i pierwszy raz miałam sytuację że pdp mi umierała za ścianą, byłam cała łobersrana bo młoda i niedoświadczona w temacie i się wam tu zalilam a Luke mnie wtedy  na ziemię sprowadził pisząc mi że "bać to się trzeba żyjących a nie umarłych " . I tak to jakoś mi zapadło w pamięć.  
Kurde ,znałam go tylko z tego forum a dotknęło mnie to strasznie. 
Będzie go brakować,(lubiłam podczytywac jego posty,zawsze były takie ludzkie i pozytywne. ) ale myślę że teraz siedzi sobie spokojnie na górze i dowcipkuje z Najwyższym  😎

Zawsze wszystkich pocieszał mnie też zapamiętam go jako mądrego i ciepłego człowieka żal i smutek
07 marca 2025 21:11 / 3 osobom podoba się ten post
Witajcie w tym smutnych chwilach. Jako osoba która wcześnie straciła ojca rozumiem sytuację. Rodzina Luka będzie potrzebować dużo wsparcia i miłości. 
08 marca 2025 07:35 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry sobotnie Opiekunkowo 🌞❤️.
Życzę tak miłego początku dnia jak to możliwe w trwającym smutku po stracie naszego kolegi 🖤.
Smacznej kawusi i herbatki, lekkiej pracy i miłych pdp 😘.
Sobotę czas zacząć 😌😀.
08 marca 2025 08:30 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w sobotę.Dziś Dzień Kobiet wię w miarę możliwości świętujmy ten dzień. 
08 marca 2025 08:31 / 1 osobie podoba się ten post
Panom złożę życzenia jak będzie ich święto 
08 marca 2025 09:42 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w przepiękny,słoneczny sobotni poranek ☀️.
Juz po kawie wypitej w najbardziej nasłonecznionym miejscu na tarasie. Słońce wylizało mi twarz i odsłonięte ramiona. Ach,jak przyjemnie W domu poszłabym gdzieś z przyjaciółkami z okazji 8 marca,w naszej pracy wiadomo,nie ma świąt czy weekendów. Normalne obowiązki . Większość z nich zostawię na przyszły,ostatni już tydzień w pracy. Dzisiaj tylko zakupy i ok 13-tej wybędę z podopieczna z domu. Obie lubimy słońce ,mamy swoje ulubione miejsca,gdzie możemy wygrzać się w jego promieniach. Podobnie jak w ostatnich dniach. Pogoda cudna,sprzyja spacerom,temperatury do ponad 20 st,staram się wykorzystać sprzyjającą aurę na maxa . Za chwilę zabieram się za przygotowanie śniadania dla seniorki i będę Ją powoli budziła ,szkoda dnia na wylegiwanie się do 11-tej. Wszystkim życzę przyjemnej soboty ,dużo słońca i spokoju
08 marca 2025 10:34 / 3 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie Miłego dnia życzę wszystkim spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 😊😊😊😄😃😀