Powitajki przy kawie 78

06 lutego 2025 07:56 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry czas zabierać się za poranne obowiązki, później zakupy .
Spokojnego dnia życzę wszystkim 
06 lutego 2025 09:44 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,dalej pochmurno ale bez deszczu i wiatru. Oby tak zostało,jeśli słońce się nie pojawi. Poranek zaczął się nie od przyjemności ,tylko z marszu do obowiązków . Pedepcia dzisiaj z kolei usiusiała się po pachy. Majtki windlowe nie dały rady . Dla mnie to znak,że dobrze spała i nie wmówi mi,że oka na sekundę nie zamknęła . Umyta ,przebrana w suchą piżamkę powędrowała do łóżka ,bo przecież o 8:30 "to nikt nie wstaje" Zdążyłam przejrzeć wiadomości ,poczytać co nieco i dopijam kawkę . Jeszcze dobre pół godziny mam dla siebie . Dzisiaj muszę tylko pomyśleć co na obiad,może na zakupy małe wyskoczyć i siedzimy w domu . Pdp przeziębiona mocno. Kaszle ,smarka,ale temperatury nie ma. Myślę że trochę Ją to potrzyma . Wydaje mi się,że wszystkie domowe sposoby wykorzystałam - witaminy,herbatki rozgrzewające,tabletki tymiankowe,balsamem końskim nacieram,ale to nie działa. Nie chce,żebym do lekarza dzwoniła . Może i ma rację,mówią przecież ,że leczone przeziębienie trwa co najmniej 7 dni,a nieleczone tydzień. Wstrzymam się do jutra,a jak się pogorszy ,to nie będę Jej słuchała tylko po lekarza pójdę . Dzisiaj ja jeszcze będę Ją kurowała . Może podpowiecie ,jak Wy sobie w takich przypadkach radzicie ?
Wszystkim życzę spokojnego,pogodnego dnia 
06 lutego 2025 09:51 / 7 osobom podoba się ten post
Luke,hop hop ! Co tam u Ciebie ? Nadal na stanowisku pracy ,co widać w odliczajkach,mam nadzieję że ze zdrowiem lepiej. Skrobnij coś od czasu do czasu,jak już tutaj zaglądasz 
Pozdrawiam i zdrowia życzę 
06 lutego 2025 10:00 / 6 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie Miłego dnia życzę wszystkim spokojnego szybko mijającego dla pracujących uśmiechniętego dla wszystkich 
06 lutego 2025 16:20 / 4 osobom podoba się ten post
06 lutego 2025 16:29 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

W wielu wersjach fondue czy raclette podaje się z kwaśnymi produktami - rację w pewnym sensie  miau :-) , ale buraczków konserwowych nie próbowałam z raclette czy fondue jesc. 
Ale warzywa takie jak ziemniaki czy kalafior, marchew tez smakują i tez sie podaje. Myslę , ze podpiekane plastry bakłazana tez by smakowały.
Nie uwierzylabys ilu zamoznych ludzi na Temu kupuje. Do Szwajcarii tez dotarło i cieszy sie powodzeniem. Zamawialam ciepłe skarpety- super jakość , świetnie się piorą i noszą. Lampki ledowe ładowane przez USB do szuflad a teraz zamówilam taką bluzkę. Jak będzie tak dobrej jakosci jak poprzednie rzeczy to będę  zadowolona, bo fason mi się bardzo podoba.

Czyli plotki o tym, że mają tam rzeczy niskiej jakości i z toksycznych materiałów to była antyreklama? Nie kupowałam tam jeszcze a lubię przez internet zamawiać gdyż ceny są niższe. Tusz, który zaproponowałaś jest dobrej jakości. Zamówię sobie. Możesz polecić płyn do demakijażu oczu? Mam z LaRoche butelkę do wykończenia ale nie jestem z niego zadowolona. Zostawia czarne smugi po tuszu, jedynie na twarz dobrze mi działa.
06 lutego 2025 19:10 / 6 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór biegnę żeby zdążyć życzyć chociaż spokojnego wieczoru 
Zabiegana byłam dzisiaj . W dodatku przykry dzień wczoraj rozmawiałam z sąsiadem a dzisiaj doczytałam, że nie żyje 
Często myślę o marności ma tym świecie , ale ta wiadomość zwaliła mnie z nóg 
Trzymcie się zdrowo 
06 lutego 2025 19:47 / 5 osobom podoba się ten post
tina 100%

W wielu wersjach fondue czy raclette podaje się z kwaśnymi produktami - rację w pewnym sensie  miau :-) , ale buraczków konserwowych nie próbowałam z raclette czy fondue jesc. 
Ale warzywa takie jak ziemniaki czy kalafior, marchew tez smakują i tez sie podaje. Myslę , ze podpiekane plastry bakłazana tez by smakowały.
Nie uwierzylabys ilu zamoznych ludzi na Temu kupuje. Do Szwajcarii tez dotarło i cieszy sie powodzeniem. Zamawialam ciepłe skarpety- super jakość , świetnie się piorą i noszą. Lampki ledowe ładowane przez USB do szuflad a teraz zamówilam taką bluzkę. Jak będzie tak dobrej jakosci jak poprzednie rzeczy to będę  zadowolona, bo fason mi się bardzo podoba.

Ja nie mogę lewego ramienia wystawić na ludzkie oko  bo defekt mam 
06 lutego 2025 22:23 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Ja nie mogę lewego ramienia wystawić na ludzkie oko :-) bo defekt mam :lol3::lol3:

Zobaczę jak przyjdzie przesyłka- może da się tył na przód przekręcić 
06 lutego 2025 22:28 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dobry wieczór biegnę żeby zdążyć życzyć chociaż spokojnego wieczoru 
Zabiegana byłam dzisiaj . W dodatku przykry dzień wczoraj rozmawiałam z sąsiadem a dzisiaj doczytałam, że nie żyje 
Często myślę o marności ma tym świecie , ale ta wiadomość zwaliła mnie z nóg 
Trzymcie:-) się zdrowo :-)

Cała masa marności na tym świecie się znajduje. Mysłałam , że oprócz szamanów od wit C lewoskrętnej , czy smarowaniu egzemy sadłem z węża :) nic juz sie nowego pojawic nie moze ale..... pojawili się kapłani od masażu traumy tępym narzędziem. Dochodowy biznes bo i zwolenniczek ma wiele. Ale to nie będę rozwijać tematu. 
Dobry wieczór forum od razu - weekend już zaczynam :) 
06 lutego 2025 22:33 / 4 osobom podoba się ten post
Anetaaa

Czyli plotki o tym, że mają tam rzeczy niskiej jakości i z toksycznych materiałów to była antyreklama? :nerwowa kucharka: Nie kupowałam tam jeszcze a lubię przez internet zamawiać gdyż ceny są niższe. Tusz, który zaproponowałaś jest dobrej jakości. Zamówię sobie. Możesz polecić płyn do demakijażu oczu? Mam z LaRoche butelkę do wykończenia ale nie jestem z niego zadowolona. Zostawia czarne smugi po tuszu, jedynie na twarz dobrze mi działa.

Moze nie całkiem plotki. Na Temu mimo, że ceny nie szybują, to też są produkty tansze i droższe. Te ekstremalnie tanie siłą rzeczy nie mogą byc dobrej jakosci.Jednak kupując towar jest dokładnie opisany i zamieszczone faktyczne  opinie ludzi, którzy ten towar kupili.

Ten tusz jest świetny, ale nie zmywa się go żadnymi płynami, tylko ciepłą wodą. 
Ale ogólnie demakijaż oczu i w ogóle twarzy najlepiej zacząć od hypoalergicznego olejku. Płyny micelarne , te dwufazowe  tez - drażnią skórę. 
07 lutego 2025 05:07 / 5 osobom podoba się ten post
Witam cieplutko z łóżkowego pokładu.Kiepskie sny miałam,choć wczorajszy wieczór upłynął w dość miłej atmosferze. No,nic,kawa już  pachnie,trzeba ją wypić.Dzisiaj też zwlokę się chyba do Aldika po kilka drobiazgów,bo większe zakupy jutro.No,to narka.
07 lutego 2025 06:14 / 5 osobom podoba się ten post
Witam piątkowo
Dziś moja posopieczna ma jakieś besuchy to ja trochę odsapnę
Miłego dnia wszystkim
07 lutego 2025 07:14 / 5 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie Miłego dnia życzę wszystkim spokojnego, szybko mijającego, dla pracujących, uśmiechniętego dla wszystkich 
07 lutego 2025 08:40 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w pogodzie bez zmian ,buro i ponuro..A mnie potrzeba odrobiny słońca żeby się uaktywnić 
 Nie patrząc na samopoczucie trza się brać za obowiązki .
Dobrego dnia