Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

27 lutego 2025 12:32 / 1 osobie podoba się ten post
Sałata .Piersi z kurczaka zapiekane  w piekarniku, w sosie śmietanowo cebulowym . Może ryż,a może tylko bagietka do tego. A jak dostanę taką mieszankę różnych kasz,to kupię i ugotuję zamiast ryżu .
28 lutego 2025 09:10 / 3 osobom podoba się ten post
Dzisiaj gotuje nic jak mówi nasz obywatelski 
Tak wycyrkluje czas, że stawie się w pracy w porze obiadowej 
 Będzie coś na " poznaniaka ' 
28 lutego 2025 20:01 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dzisiaj gotuje nic jak mówi nasz obywatelski 
Tak wycyrkluje czas, że stawie się w pracy w porze obiadowej 
 Będzie coś na " poznaniaka ' 

Ja też dzisiaj gotowałam nic . Odgrzałam zupę ze środy ,trochę podrasowałam śledzie w śmietanie z pudełka,które zjadłyśmy ze świeżymi,chrupiącymi normale Brötchen. I to wszystko,bo nic więcej nam się nie chciało. Po południu pogryzałyśmy aromatyczny Bergkäse na zmianę z winogronami,więc głodne za bardzo nie byłyśmy .
28 lutego 2025 20:30 / 3 osobom podoba się ten post
Kurczak pieczony , ale kupiony. Jutro se pogotuje. Od tego, że dzis kurak nie przyrządzany w domu- nikt nie umarł :) 
28 lutego 2025 20:49 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Kurczak pieczony , ale kupiony. Jutro se pogotuje. Od tego, że dzis kurak nie przyrządzany w domu- nikt nie umarł :) 

O,podsunęłaś mi pomysł na niedzielną obiadokolację . Pobiegnę do Aldika jutro rano,może mają te gotowe do pieczenia połówki kuraków. Wystarczy tylko do piekarnika wsadzić i upiec. Jakoś o nich zapomniałam ,a są naprawdę smaczne. Z Lidla już nie tak smakowicie doprawione i nie wychodzą takie chrupiące.
28 lutego 2025 21:14 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

O,podsunęłaś mi pomysł na niedzielną obiadokolację . Pobiegnę do Aldika jutro rano,może mają te gotowe do pieczenia połówki kuraków. Wystarczy tylko do piekarnika wsadzić i upiec. Jakoś o nich zapomniałam ,a są naprawdę smaczne. Z Lidla już nie tak smakowicie doprawione i nie wychodzą takie chrupiące.

To twoja pedepcia musi byc bardzo niecierpliwa, że musisz biegac do sklepu 
28 lutego 2025 21:22 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

To twoja pedepcia musi byc bardzo niecierpliwa, że musisz biegac do sklepu :lol1:

O tak,bardzo niecierpliwa 
 Ostatnio zaniedbałam się sportowo,każde samotne wyjście,czy to na małe zakupy,czy na spacer ,wykorzystuję na szybki marsz . Naprawdę! Wybieram trasę z przeszkodami w postaci schodów,górek itd,bo coś mało się ruszam 
28 lutego 2025 21:42 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

O tak,bardzo niecierpliwa :-). 
 Ostatnio zaniedbałam się sportowo,każde samotne wyjście,czy to na małe zakupy,czy na spacer ,wykorzystuję na szybki marsz :-). Naprawdę! Wybieram trasę z przeszkodami w postaci schodów,górek itd,bo coś mało się ruszam :-(

A co w tym złego? Szwajcarzy do pracy i rowerem a jak sie da to i pieszo do pracy się udają. To naród ekologczny i wysportowany. Robia to nawet ci, którzy posiadają superdrogie samochody. Mi wstyd było wyjść na zramolałą mieszczankę i z Klusplatz w Zurychu celowo jeszcze do pracy szlam okolo 800 m pod górkę i czasami dość stromą . To swietne kardio i za darmo :) No dobra - w naprawdę zimne dni autem.  Każdego stac, tylko trzeba chcieć. Teraz system pracy bardzo mi się zmienił - nie narzekam nawet bardzo nie narzekam i szczęscliwie i sukcesywnie  sama sobie tego narobiłam , ale boję się , ze zacznę rdzewieć :)
28 lutego 2025 21:49 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

A co w tym złego? Szwajcarzy do pracy i rowerem a jak sie da to i pieszo do pracy się udają. To naród ekologczny i wysportowany. Robia to nawet ci, którzy posiadają superdrogie samochody. Mi wstyd było wyjść na zramolałą mieszczankę i z Klusplatz w Zurychu celowo jeszcze do pracy szlam okolo 800 m pod górkę i czasami dość stromą . To swietne kardio i za darmo :) No dobra - w naprawdę zimne dni autem.  Każdego stac, tylko trzeba chcieć. Teraz system pracy bardzo mi się zmienił - nie narzekam nawet bardzo nie narzekam i szczęscliwie i sukcesywnie  sama sobie tego narobiłam , ale boję się , ze zacznę rdzewieć :)

Może profilaktycznie,na tę rdzę ewentualną,w WD40 się zaopatrz?
28 lutego 2025 21:51 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Może profilaktycznie,na tę rdzę ewentualną,w WD40 się zaopatrz?:lol1:

Juz mi tu supli nie polecaj 
28 lutego 2025 21:54 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Juz mi tu supli nie polecaj :-)

Zaraz tam supli,taki lekki spray,w razie potrzeby pewnie w garażu znajdziesz 
02 marca 2025 22:15 / 3 osobom podoba się ten post
Te ostatnie dni  mam zamieszanie dziś frytki dla PDP normalne dla mnie żeby słodkich ziemniaków gyros weganski,surówka i budyn dla pdp
03 marca 2025 08:32 / 2 osobom podoba się ten post
Mam ochotę na jajko w sosie musztardowym i tłuczone ziemniaczki . Jeśli wyjadę przed 11 tą to nici z obiadu 
Zjem coś po drodze i nawet wiem co .
Bliny z maczanką robioną na żeberkach wieprzowych .  

03 marca 2025 08:58 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Mam ochotę na jajko w sosie musztardowym i tłuczone ziemniaczki . Jeśli wyjadę przed 11 tą to nici z obiadu 
Zjem coś po drodze i nawet wiem co .
Bliny z maczanką robioną na żeberkach wieprzowych .  

Masz zachcianki jak moja podopieczna . Też coś ostatnio przebąkuje o tych jajkach w sosie 
U nas dzisiaj wok. Różne warzywa,pierś z kurczaka w paski i sosy,przyprawy,takie niby tajlandzkie 
Wczoraj wsadziłam do piekarnika połówkę kurczaka,tę już gotowa do pieczenia,dorzuciłam ziemniaczki,żeby się razem piekły ,główkę czosnku dla mocniejszego aromatu ,sałata i było . Jak czasem nie ma pomysłu,czasu czy chęci na stanie przy garach,ten kurczak aldikowy jest naprawdę smaczny.
03 marca 2025 09:19 / 2 osobom podoba się ten post
A ja mam wolne od gotowania nawet sobie mi się nie chce gotować, więc zrobię znowu głodówkę zobaczę czy wie uda jak nie zawsze jest wyjśće awaryjne typu sałatka owocowa