Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

03 marca 2025 09:23 / 3 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

A ja mam wolne od gotowania nawet sobie mi się nie chce gotować, więc zrobię znowu głodówkę zobaczę czy wie uda jak nie zawsze jest wyjśće awaryjne:-) typu sałatka owocowa:mniam:

Nie za często te głodówki ? Szczególnie teraz,na przedwiośniu ,lepiej nie przesadzić ,organizm potrzebuje i witamin,i minerałów,ujedzenia,które energii dostarczy. Ale Ty znasz swój organizm najlepiej,to chyba wiesz co robisz 
03 marca 2025 09:27 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Nie za często te głodówki ? Szczególnie teraz,na przedwiośniu ,lepiej nie przesadzić ,organizm potrzebuje i witamin,i minerałów,ujedzenia,które energii dostarczy:oczko:. Ale Ty znasz swój organizm najlepiej,to chyba wiesz co robisz :aniolki:

Dokladnie  ja dostarczamy jemu wszysto co najlepsze .Jak mi się uda wskoczyć dwa razy w tygodniu to tak ak7rat jak dla mnie muszę wyrzucić śmieci zimowe które się nazbierały a w szczegolnosci jedna nie proszona kleszczowaAle dam sobie z nią rade
03 marca 2025 15:24 / 4 osobom podoba się ten post
U mnie dziś tradycyjny obiadek był ❤️:

04 marca 2025 10:09 / 4 osobom podoba się ten post
Zupa szparagowa, surówka. I jogurt dla PDP ja surówka i mam pizza wekanska sama robie ciasto bez makiNo niby nie ale dałam mąkę migdałowa i trochę kokosowej 
05 marca 2025 09:55 / 3 osobom podoba się ten post
Dzisiaj popieleç więc będzie rybka z kartoflami i surówka z kiszonej kapusty do tego sos pieczarkowy na deser jugurt.
05 marca 2025 11:05 / 3 osobom podoba się ten post
Nincia przypomniała,że dzisiaj środa popielcowa. Nie przywiązuję wagi do tego,czy mięso w niedzielę,czy w piątek ,ale w Popielec wypadałoby pościć . Już zgrzeszyłam przy śniadaniu,na obiad będzie rybka i chętnie ziemniaki i surówka z polskiej kiszonej kapust ,która znajoma w polskim sklepie mi kupiła . Ale ziemniaki były wczoraj do gołąbków ,a pdp i Jej syn,jakoś nie po niemiecku,mało kartoflani . Może frytki kupię albo jakieś inne kartofelki do piekarnika 
05 marca 2025 12:34 / 3 osobom podoba się ten post
Gusi i wszystkim innym opiekunkom tutaj życzę smacznych obiadów. Kiedyś starałam się przestrzegać środy i piątku z potrawami bezmięsnymi. Tu w pracy nie zawsze tak można. Staram się nie odbiegać od kuchni podopiecznej. Dzisiaj na szczęście mamy obiad na 14 i będę szykować naleśniki z powidłami i miodem.
05 marca 2025 12:37 / 2 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Dokladnie  ja dostarczamy jemu wszysto co najlepsze .Jak mi się uda wskoczyć dwa razy w tygodniu to tak ak7rat jak dla mnie muszę wyrzucić śmieci zimowe które się nazbierały a w szczegolnosci jedna nie proszona kleszczowa:-(Ale dam sobie z nią rade:-)

Zamiast głodówki dołącz do diety owoce i warzywa a zminimalizuj węglowodany
05 marca 2025 21:22 / 1 osobie podoba się ten post
Anetaaa

Zamiast głodówki dołącz do diety owoce i warzywa a zminimalizuj węglowodany :-):prosze o cisze:

Właśnie to robie a głodówkę sa potrzebne do regeneracji organizmu
12 marca 2025 08:48 / 2 osobom podoba się ten post
A mnie się zachciało jabłecznika, dzisiaj biorę do pracy dla podopiecznej i dla siebie. Na obiad mam przygotowaną pomidorową. Częstujcie się ciastem.
12 marca 2025 11:21 / 1 osobie podoba się ten post
Magdalenka

A mnie się zachciało jabłecznika, dzisiaj biorę do pracy dla podopiecznej i dla siebie. Na obiad mam przygotowaną pomidorową. Częstujcie się ciastem. :-)

Piękny jabłecznik . To kruszonką na górze ?
12 marca 2025 11:26 / 1 osobie podoba się ten post
Ja mam dzisiaj " gul gul gul " .Kupiłam mięsko z indyka, jest  już rozklepane , przyprawione i leży w marynacie . Zostało nie wiele , bo z kotami się podzieliłam . Do tego ziemniaczki tłuczone i ogórek kiszony .

Ogórek kiszony pokrojony w kostkę , cebulka w kostkę tak pol na pół ( bo lubię cebulkę ) pieprz czarny mielony i oliwa .
12 marca 2025 12:56 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Ja mam dzisiaj " gul gul gul " .Kupiłam mięsko z indyka, jest  już rozklepane , przyprawione i leży w marynacie . Zostało nie wiele , bo z kotami się podzieliłam . Do tego ziemniaczki tłuczone i ogórek kiszony .

Ogórek kiszony pokrojony w kostkę , cebulka w kostkę tak pol na pół ( bo lubię cebulkę ) pieprz czarny mielony i oliwa .

Właśnie taką sałatkę z kiszonych ogórków lubię . Nie należę do tych,co to "kiszoniakami",takimi gołymi się zajadają . Chyba że są to małosolne ,tymi mogę się zajadać,do nich wystarczy mi chleb z masłem i mam niebo w gębie 
12 marca 2025 13:00 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

Piękny jabłecznik . To kruszonką na górze ?

To chyba starte ciasto?
Też taki lubię,dużo prażonych jabłek,mało ciasta . I musi być kruchutkie 
12 marca 2025 13:02 / 2 osobom podoba się ten post
Dzisiaj nie gotuję. Syn pdp zabiera nas gdzieś na kolację . Ostatnia "rodzinna",restauracja niespodzianka,podobno jeszcze tam nie byłam 👍