Co dzisiaj gotujesz na obiad? 20

19 lutego 2025 14:36 / 3 osobom podoba się ten post
Już mam plan na jutro

Nastawiłam ziemniaki , muszą ostygnąć i jutro robię kotlety ziemniaczane i sos z suszonych grzybów .
Niech  Tina tylko nie pisze, że robi lepsze  .Reakcja będzie taka 
19 lutego 2025 17:09 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Już mam plan na jutro

Nastawiłam ziemniaki , muszą ostygnąć i jutro robię kotlety ziemniaczane i sos z suszonych grzybów .
Niech  Tina tylko nie pisze, że robi lepsze :mniam: .Reakcja będzie taka :nerwowa kucharka::nerwowa kucharka:

Pisz do mnie po niemiecku bitte . Jutro do Restaurant idziemy na śpagetti bolonjese 
19 lutego 2025 17:31 / 2 osobom podoba się ten post
Podpiekany makaron z warzywami, jajko sadzone.
19 lutego 2025 18:08 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Pisz do mnie po niemiecku bitte :lol3:. Jutro do Restaurant idziemy na śpagetti bolonjese :-)

A ja mam bitte do Ciebie? Gdzie pisałyśmy o szamponach,bo nie mogę znaleźć ? Możesz przypomnieć? Muszę kupić szampon i chciałabym jakiś właściwy ,żeby moje puszące się i wysokoporowate włosy odpowiednio nakarmić . Przypomnij proszę . Jakie masz doświadczenia z olaplexem?
Odswiez może,proszę topik z tym tematem,żeby było wiadomo gdzie szukać. Dzięki od ręki i z góry 
19 lutego 2025 20:09 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

A ja mam bitte do Ciebie? Gdzie pisałyśmy o szamponach,bo nie mogę znaleźć ? Możesz przypomnieć? Muszę kupić szampon i chciałabym jakiś właściwy ,żeby moje puszące się i wysokoporowate włosy odpowiednio nakarmić :-). Przypomnij proszę :aniolki:. Jakie masz doświadczenia z olaplexem?
Odswiez może,proszę topik z tym tematem,żeby było wiadomo gdzie szukać. Dzięki od ręki i z góry :kwiatek dla ciebie1:

Opiszę dokladniej w wątku kosmetykowym - postaram sie jutro . Jest trochę pisania, bo doprowadzenie wlosów wysokoporowatych to ładnego wyglądu wymaga czasu i u mnie to tak bylo, że tez i nie każdy kosmetyk zalecany do moich włosów sie sprawdzał.
Szampon sie dobiera do skóry włosów - nim sie włosów nie odzywia . Nie wiem czy teraz są szampony typu wash and go - szampon i odzywka w jednym. Te ułatwialy rozczesywanie. Moze kup jakis delikatny proteinowy. Gliss Kurr jest niezły. Odzywka koniecznie i aplikacja tez nie jest taka prosta . Nie konczy sie tez na jednej odżywce. Troche to skomplikowane, ale warto- włosy się odwdzięczą pięknym wyglądem i skrętem. Olaplex polecam. Produkt wart swojej ceny . Używałam No3, No5, No8 i No7. Zaden preparat szamponem nie jest . Trójka to kuracja- w necie znajdziesz jak sie to stosuje. 5 i 8 odzywki, 7 to olejek. Wyskoporowate włosy kochają Olaplex i w tym wypadku nie jest to tylko moja opinia. Te dwie koreanskie próbki , które opisywałam- nie są złe, ale za tę cenę bez zastanowienia mozna kupic Olaplex. 
Postaram sie wkrótce opisac pierepałki z moimi włosami . 
19 lutego 2025 20:13 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Pisz do mnie po niemiecku bitte :lol3:. Jutro do Restaurant idziemy na śpagetti bolonjese :-)

Bitte  a co mi tam 
19 lutego 2025 20:36 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Opiszę dokladniej w wątku kosmetykowym - postaram sie jutro . Jest trochę pisania, bo doprowadzenie wlosów wysokoporowatych to ładnego wyglądu wymaga czasu i u mnie to tak bylo, że tez i nie każdy kosmetyk zalecany do moich włosów sie sprawdzał.
Szampon sie dobiera do skóry włosów - nim sie włosów nie odzywia . Nie wiem czy teraz są szampony typu wash and go - szampon i odzywka w jednym. Te ułatwialy rozczesywanie. Moze kup jakis delikatny proteinowy. Gliss Kurr jest niezły. Odzywka koniecznie i aplikacja tez nie jest taka prosta . Nie konczy sie tez na jednej odżywce. Troche to skomplikowane, ale warto- włosy się odwdzięczą pięknym wyglądem i skrętem. Olaplex polecam. Produkt wart swojej ceny . Używałam No3, No5, No8 i No7. Zaden preparat szamponem nie jest . Trójka to kuracja- w necie znajdziesz jak sie to stosuje. 5 i 8 odzywki, 7 to olejek. Wyskoporowate włosy kochają Olaplex i w tym wypadku nie jest to tylko moja opinia. Te dwie koreanskie próbki , które opisywałam- nie są złe, ale za tę cenę bez zastanowienia mozna kupic Olaplex. 
Postaram sie wkrótce opisac pierepałki z moimi włosami . 

Dzięki,zaraz wyciągnę ten wątek to może jutro nie będziesz musiała gdzieś głęboko grzebać 
20 lutego 2025 10:08 / 4 osobom podoba się ten post
Kurczaka piekę i zrobię surówkę z białej kapusty, marchwi , kukurydzy i posypię fest zieloną pietruszką . Co do bajlagi sie jeszcze zastanowię, bo dla mnie wystarczy, że jest surówka. Mam jeszcze czas. Do restoranta na śpagetti - bez przesady. Robię z zamkniętymi oczami 
20 lutego 2025 15:33 / 3 osobom podoba się ten post
Makaron z sosem pieczarkowym i mięskiem ale zbledowanym,surówka, i budyn dla PDP ja pieczone warzywa mieszanka gotowanie mrozona do tego kapusta szpiczasta i pieczarkami i budyn z banana.Pdp taka porcję zjadła ze na koniec sama się zdziwiłam że tyle wchłonęła bo porcja nie była mała za dużo ugotowało mi się makaronu
20 lutego 2025 23:16 / 4 osobom podoba się ten post
Salata ,zwykła zielona,pomidorki,czerwona cebula ,szczypiorek ,natka i winegret. Sznycle z indyka,bez panierki na warzywach- por,marchewka,pieczarki. Bardzo smakowite,znów sięgnęłam po przepis wyszperanej,starej gazety(1996!). Trochę przypraw dodałam do warzyw,bo w oryginale  tylko sól,pieprz i papryka .
21 lutego 2025 08:50 / 3 osobom podoba się ten post
Wolne od gotowania

21 lutego 2025 09:31 / 5 osobom podoba się ten post
Dzisiaj mam nagle ,  niespodziewane zaproszenie na popołudnie . Będzie bufet z zakąskami. To coś lekkiego w domu zjem, żebym nie wylądowała jak Malgi w  a szkoda czasu na tak oczywiste  zdarzenia . Jem już jak ptaszek , ale nie sikorka 
21 lutego 2025 10:20 / 5 osobom podoba się ten post
Wcięło mi długiego posta więc krótko,córka pdp przyniosła ugotowany rosół ale z ziemniakami więc będziemy go jeść
21 lutego 2025 18:28 / 4 osobom podoba się ten post
Ziemniaczki małe obgotowane i wrzucone na patelnię z masłem i rozmarynem. Do tego łosoś z patelni i szpinak. Ale jak zawsze wcześniej porcja sałaty 
21 lutego 2025 19:11 / 4 osobom podoba się ten post
nincia

Wcięło mi długiego posta więc krótko,córka pdp przyniosła ugotowany rosół ale z ziemniakami więc będziemy go jeść:-)

Lubię z ziemniakami tak jadal mój teść.
Raz skosztowałem i teraz jadam od czasu do czasu . Na talerzu dodaje pokrojony czosnek .