Wiadomo,100% :-)
A wieczorem....no cóż , gwizdnę od Luka Buscopan, bo fasolowa biomasa w lodówce czeka

Wiadomo,100% :-)
Tak krótko i krótkie pytanie...Czy dodajecie jakieś dodatki do faszerowanej papryki , tzn już na stole po wyciągnięciu z piekarnika.
Potem o innych rzeczach napiszę więcej.
Tak krótko i krótkie pytanie...Czy dodajecie jakieś dodatki do faszerowanej papryki , tzn już na stole po wyciągnięciu z piekarnika.
Potem o innych rzeczach napiszę więcej.
A dzis jadłam na lunch z Roesti z jajkiem sadzonym i złocistymi nie wysuszonymi na wiór skwarkami . Pycha :)
A wieczorem....no cóż , gwizdnę od Luka Buscopan, bo fasolowa biomasa w lodówce czeka :-)
Sos pieczarkowy. Z surówkami możesz zaszaleć. Nie wiem czym nadziewałes?
To na niedzielę robię, bo syn ma ochotę. A jest też surówkożerca. Ja często tylko same papryki.
Do środka mielone, basmati, mozarellę, cebulę , przyprawy.dodam jeszcze kukurydzę, bo lubi.
Oj,tam,oj tam,ważne że smaczne :-). Weźmiesz " Travisto i trawisz to " :lol1:
Masa fasolowa czy cieciorkowa ? Jak porządnie wypłukałaś to nic Ci nie będzie . No chyba że tych skwarów sporo wciągnęłaś :oczko:
Gusiu, Gusiu....jak wciągac to tylko dobre rzeczy. A nirwana po fasoli? Brzmi nieciekawie :) W to mnie nie wciągniesz, o nie.
Ja z wymienionych przez Ciebie,nie tknę tylko flaków. Ale ugotować je potrafię i bardzo lubię tę zupkę po odcedzeniu :-). Galaretę zjem tylko wtedy,jeśli znam osobę,która ją zrobiła i wiem,że żadnych nieprzyjemnych dla mojego podniebienia niespodzianek,nie znajdę . Sama kilka razy tylko zrobiłam ,smaczną,ale jak mąż mnie nakrył ile " miesa" wycinam i wyrzucam,to powiedział ,żebym lepiej nie robiła :lol1: .W rodzinie słynę z tego,że nawet w polędwicy coś tłustego znajdę . Taki dziwoląg ze mnie :smiech3:.Bardzo lubię galaretkę drobiową ,najlepszą robi moja siostra .
Aż tak :zaskoczenie1:. Qrcze, Ty to do ludu wybranego chyba należysz ! Po fasoli nirwana !!!
Często ją jem i jakoś nigdy nie miałam przyjemności (?) w ten stan się wprowadzić :lol1:
No dobra - jak fasolka do kitu to te gongi to po czym ? :lol3: