Powitajki przy kawie 77

01 września 2024 10:11 / 2 osobom podoba się ten post
01 września 2024 10:21 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  dziś niedziela, więc swoją aktywność w pracy ograniczam do minimum, tzn przygotowanie posiłków, oczywiście sprzątnięcie po zjedzeniu, i ew.nieprzewidziane sytuację, które nie mogą poczekać 
Życzę sobie u Wam cudownego dnia 
01 września 2024 16:02 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry po południu .Leżakuje po dobrym obiadku z deserem w postaci drożdżówki ze śliwkami i najważniejsze z kruszonką 
Co nowego u Was? U mnie ? mam niebieskie włosy 
01 września 2024 16:08
Gusia29

Gusiu , cio to na ścianie 
01 września 2024 16:56 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Gusiu , cio to na ścianie :-)

Nie na ścianie,nie na siusianie,to odpływ w brodziku pod prysznicem 
01 września 2024 17:37 / 1 osobie podoba się ten post
Dzindoberek Zabukowalam wczasy na 3 tyg na przyszle lato, czego normalnie nie robie, ale w Oberlandzie Bernenskim bardzo nam się podobało, że niech Turki  niech sie schowają ze swoim tajemniczym proszkiem. Nie jak burżuje, ale z plecakiem :) Po drodze u Bauerów najdelikatniejsze raclette łagodzilo trudy łązęgowania. Lauterbrunnen z wodospadami zachwycające , ale widzielismy i cmentarz na którym zostali pochowani amatorzy sportów ekstremalnych- skoków ze skał w kombinezonie jak netoperek. I wcale to nie byli nowicjusze. Znalazlam bardziej żmudny hosting niz jutube, ale za to bezpieczny, z którego nawet skopiowanie linku z filmu czy zdjęcia , czy samego zdjęcia nie bedzie mozliwe osobom czy witrynom do tego nieupowaznionym. Musze to rozpykac i was tu zasypie czym sie da :)
Gusiu , lale dopiero zobaczę jak będzie skonczona. Ładna ma byc, ale musi byc i wytrzymała i bezpieczna dla dziecka. Teoretycznie to jest gwarantowane, jak do mnie przyjdzie, dokonam oględzin dodatkowo. 
Zaraz się za kolację zabieram, bo byłam na zakupach , podlogi tez wymyłam i parapety i odkurzyłam - dalej mi się nie chcialo 
Miłego sobotniego popołudnia i wieczoru wam życzę i spokojnych podopiecznych. 
01 września 2024 17:40 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Nie na ścianie,nie na siusianie:-),to odpływ w brodziku pod prysznicem :-)

Ta mata na pierwszym zdjęciu to tez spod prysznica? Tak wygląda jakby Urlich von Junginen u was się prysznicował :) Zamiast to doczyszczac to lepiej nową kupic :) Więcej niż parenascie euroków pewnie nie kosztuje . 
01 września 2024 18:34 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Ta mata na pierwszym zdjęciu to tez spod prysznica? Tak wygląda jakby Urlich von Junginen u was się prysznicował :) Zamiast to doczyszczac to lepiej nową kupic :) Więcej niż parenascie euroków pewnie nie kosztuje . 

Tak zrobiłam,w Actione za 8  kupiłam!!!. Najśmieszniejsze jest to,że po przyjeździe w maju też nową kupiłam  była biała i jak  wyjeżdżałam 5 lipca,to białą zostawiłam. Wygląda to tak,że żadna z dziewczyn nigdy jej nie podniosła i nie opłukała po wzięciu prysznica ani nie wysuszyła. Po co zaglądać ,a może roboty się sobie dołoży 
01 września 2024 19:05 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Tak zrobiłam,w Actione za 8  kupiłam!!!. Najśmieszniejsze jest to,że po przyjeździe w maju też nową kupiłam :-) była biała i jak  wyjeżdżałam 5 lipca,to białą zostawiłam. Wygląda to tak,że żadna z dziewczyn nigdy jej nie podniosła i nie opłukała po wzięciu prysznica :-(ani nie wysuszyła. Po co zaglądać ,a może roboty się sobie dołoży :oczko:

Tak myślałam, że to co zastałas to praca zbiorowa. Ale, że się nie brzydzily na zagrzybiałą matę wchodzić? 
To ja tak żle nie mialam. Po kątach były niespodzianki i jakiś pająk się tam czaił , ale zmienniczka była naturopatką, pewnie nie miała sumienia :) Łazienki natomiast błyszczały i mozna bylo umyc się bez obaw, że cos na ludzia przelezie. 
02 września 2024 07:08 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień doberek opiekunkowo miłego tygodnia i poniedziałku życzę 
02 września 2024 07:36 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo  spokojnego dnia i nie za dużo pracy życzę 
02 września 2024 09:55 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Tak myślałam, że to co zastałas to praca zbiorowa. Ale, że się nie brzydzily na zagrzybiałą matę wchodzić? 
To ja tak żle nie mialam. Po kątach były niespodzianki i jakiś pająk się tam czaił , ale zmienniczka była naturopatką, pewnie nie miała sumienia :) Łazienki natomiast błyszczały i mozna bylo umyc się bez obaw, że cos na ludzia przelezie. 

Nawet bardzo zbiorowa . Od lipca do końca sierpnia były i myły się tutaj 4 opiekunki
Pewnie każda sobie pomyślała,zaraz wyjeżdżam to co się będę wysilać . Tylko nie wiem jak mogły wejść na tę matę i się myć. Po wyjściu pewnie stopy dezynfekowały ,albo i nie 
02 września 2024 10:10 / 1 osobie podoba się ten post
Dzień dobry,zaczynamy nowy tydzień. Ja zaczęłam tak,jak lubię. Taras,trochę gimnastyki na rozruch,wyraziłam swoją wdzięczność za całe dobro i piękno ,które mnie spotyka,nazachwycałam się pięknymi motylami, które gromadnie usadzają się na budlei,wypiłam kawusię na tarasie bo jeszcze przyjemnie cieplutko a nie gorąco. Śniadanie gotowe,zrobiłam też guacamole bo w sobotę kupiłam avocado niezwyklej urody i teraz czekam na panią od pończoch. Coś się spóźnia,chyba obudzę Pedepcię,niech się trochę rozbudzi i nie będzie miała ochoty doleżać,kiedy pończoszanka sobie pójdzie.
Nie wyduszwałam jednak wczoraj seniorki,rano nie zdążyłyśmy przed pończochami,wieczorem nie chce zmęczona upałem,dzisiaj też wcześniej wstać nie miała ochoty . Jutro odmówię zakładanie podkolanówek,na 12-tą idziemy na masaż limfatyczny,to i tak zaraz będą ściągane. Pani terapeutka założy je po masażu. Będzie więc czas na kąpiel. Całe szczęście,że pdp gruntownie myje się codziennie "po niemiecku ",czyli waschlappami .
Pieknego,spokojnego dnia życzę 
02 września 2024 17:23 / 3 osobom podoba się ten post
Witam przed wieczorkiem  Mamy nowy tydzień więc życzę aby spokojnie upłynął. Po wczorańszym maratonie dziś siedziałam w domu na pauzie. Tak mi brakuje rowerka. No ale cóż nie ma to nie muszę na nogach chodzić. Trzymajcie się zdrowo kochani 
03 września 2024 06:47 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo wszystkim miłego wtorku