A jutro będzie cudowny dzień wolny:-)

A jutro będzie cudowny dzień wolny:-)
ja jutro będę mieć wolne:tanczy:
Dziś miałam spokojny dzień, odprężyłam się,zrelaksowałam tego było mi potrzeba:yeah:
Cieszę się,że mogłaś się odstresować 👍
Odwiedziłem dziś lekarkę dziadków, byłem umówiony przez agencję. Niecała godzinka i byłem w domu. A mam blisko, 6 minut , za Lidlem.
EKG zrobili, wywiad. Do kontroli za tydzień. Leki Buscopan plus na schorzenia jelitowo-żołądkowe, a Bisohexal na serce i na nadciśnienie.Liczyłem na Labor, ale nic.
Od kilku dni jest trochę lepiej, wiarę pokładam w skuteczności leków. O 9 jadę do apteki do miasta i zaraz wracam.
Idę na przetrzymanie do czasu zjazdu planowego, a pobyt w domu może potrwać długo. Dlatego chcę nadgoniclć z dobrą kasą, bo tam nikt mi za pobyt nie będzie płacić. A wydatków medycznych będzie chyba sporo. Może się okazać, że to co mam tutaj, to pikuś w porównaniu z tym, co mnie może czekać w Polsce. Ale tego tematu nie poruszam
Dzięki Gusia 🙂
Odwiedziłem dziś lekarkę dziadków, byłem umówiony przez agencję. Niecała godzinka i byłem w domu. A mam blisko, 6 minut , za Lidlem.
EKG zrobili, wywiad. Do kontroli za tydzień. Leki Buscopan plus na schorzenia jelitowo-żołądkowe, a Bisohexal na serce i na nadciśnienie.Liczyłem na Labor, ale nic.
Od kilku dni jest trochę lepiej, wiarę pokładam w skuteczności leków. O 9 jadę do apteki do miasta i zaraz wracam.
Idę na przetrzymanie do czasu zjazdu planowego, a pobyt w domu może potrwać długo. Dlatego chcę nadgoniclć z dobrą kasą, bo tam nikt mi za pobyt nie będzie płacić. A wydatków medycznych będzie chyba sporo. Może się okazać, że to co mam tutaj, to pikuś w porównaniu z tym, co mnie może czekać w Polsce. Ale tego tematu nie poruszam
Dzięki Gusia 🙂
Teraz opiszę swój przypadek ,żeby nie było niedomówień
Któregoś dnia kilka lat temu obudziłam się rano pełna wigoru i humoru ,tylko, że za parę minut wszystko się odwróciło. Po zdjęciu nocnej bielizny zauważyłam na całym ciele małe krwawe wybroczyny
Wyglądało to tak jakby jakiś malarz uprawiający sztukę abstrakcyjna ochlapal mnie pędzlem z farbą
Oczywiście w trakcie wizyty u lekarza otrzymałam receptę na jakiś lek odczulający
Ale... nie byłabym mleczkiem:-) gdybym nie drążyła dalej .
Po wymuszeniu badań krwi już w godzinach popołudniowych dostałam smsa z laboratorium w Zielonej Górze o zgłoszenie się w miejscowym szpitalu .Nic mnie nie bolało i nie byłam słaba czy apatyczna .Okazało się , że płytki krwi spadły do poziomu 1 .
Zdałam sobie sprawę gdy w szpitalu podpisywałam akty darowizn . Ręka mi drżała nie z chytrości,tylko z niemocy
Co to wszystko warte ?
Oczywiście po zastosowaniu kuracji sterydami , żyje i mam się dobrze. Byłam już jedną nogą po drugiej stronie ,ale wróciłem i nabrałam innego spojrzenia na życie i posiadanie .