Powitajki przy kawie 75

07 listopada 2023 07:08 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  - .zanosi się na ładny dzień , niebo bez chmur i temp. na dużym plusie jak na listopad . 
Dobrego dnia 
07 listopada 2023 07:27 / 8 osobom podoba się ten post
7
07 listopada 2023 09:17 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry. 
Na Bawarii ponuro, deszcz zapowiadają 
Równo miesiąc pracy mi został 
Miłego i spokojnego dnia życzę 
07 listopada 2023 09:30 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo chmury za oknem 
07 listopada 2023 09:35 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,u mnie pogodnie i ciepło,pogodę ducha będę w sobie pielęgnować to i dzień będzie dobry.
Muszę się ogarnąć i zbierać do drogi. Jak mi się nie chce z domu wyjeżdżać,chociaż u przyjaciółki czeka na mnie " mój" pokój i wieczory przy kominku z prawdziwym ogniem a nie jakiś modny,co to tylko nazwa z kominkiem się kojarzy. Na pewno będzie fajnie. W piątek będziemy świętowały minione już urodziny i imieniny jednej z przyjaciółek. Ostatnie lata dom mojej Krysi otwiera swoje gościnne progi na wspólne imprezy. Nie nasza wina,że dom ma wielki,wielki taras i ogród ,a mieszka sama. Sama sobie winna . Jutro w planach wspólne wyjście do kina na "Różyczkę" a po seansie pewnie jeszcze,żeby tradycji stało się zadość, spotkanie u Ewy "Pod Zamkiem". Lubię te nasze babskie sabaty,dobrze nam ze sobą ,zawsze ciekawe rozmowy okraszone dużą dawką dobrego humoru.
Życzę Wam pogodnego,spokojnego dnia 
07 listopada 2023 12:30 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry,u mnie pogodnie i ciepło,pogodę ducha będę w sobie pielęgnować to i dzień będzie dobry.
Muszę się ogarnąć i zbierać do drogi. Jak mi się nie chce z domu wyjeżdżać,chociaż u przyjaciółki czeka na mnie " mój" pokój i wieczory przy kominku z prawdziwym ogniem :odpoczynek_kominek:a nie jakiś modny,co to tylko nazwa z kominkiem się kojarzy. Na pewno będzie fajnie. W piątek będziemy świętowały minione już urodziny i imieniny jednej z przyjaciółek. Ostatnie lata dom mojej Krysi otwiera swoje gościnne progi na wspólne imprezy. Nie nasza wina,że dom ma wielki,wielki taras i ogród ,a mieszka sama. Sama sobie winna :lol1:. Jutro w planach wspólne wyjście do kina na "Różyczkę" a po seansie pewnie jeszcze,żeby tradycji stało się zadość, spotkanie u Ewy "Pod Zamkiem". Lubię te nasze babskie sabaty,dobrze nam ze sobą ,zawsze ciekawe rozmowy okraszone dużą dawką dobrego humoru.
Życzę Wam pogodnego,spokojnego dnia :jesienne_sprzatanie::jesien::angel3:

Ja się zasiedziałem w domu .Dopiero w lutym mam wyjazd na koncert muzyki filmowej .Bilet mam już kupiony i z grubsza zorganizowany dojazd 
Wyjście do kina to taki przerywnik ,którego nie liczę do wyjść .Moje miasto małe, nie ma kina jako takiego prawdziwego budynku z napisem kino . .Należę do klubu kinomanów i mamy raz w tygodniu film , jest to film zazwyczaj ciężki w odbiorze .Dlatego później trzeba go przegadać .
07 listopada 2023 12:57 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Ja się zasiedziałem w domu .Dopiero w lutym mam wyjazd na koncert muzyki filmowej .Bilet mam już kupiony i z grubsza zorganizowany dojazd 
Wyjście do kina to taki przerywnik ,którego nie liczę do wyjść .Moje miasto małe, nie ma kina jako takiego prawdziwego budynku z napisem kino . .Należę do klubu kinomanów i mamy raz w tygodniu film , jest to film zazwyczaj ciężki w odbiorze .Dlatego później trzeba go przegadać .

Ja też i dobrze mi jest. Tak dobrze,że chyba dzisiaj nigdzie się nie wybiorę. Ja,jak wracam do domu,to nadrabiam to,czego brakuje mi na wyjazdach najbardziej - spotkań z rodziną i przyjaciółmi. A o moich psiapsiółach pisałam wiele razy i mogłabym bez końca. Wiele wyjść planują biorąc pod uwagę czas,kiedy jestem w domu. I tak już dawno zaplanowały i kupiły bilety na The Greatest Musical Show,naiwiększe hity musicalowe w wykonaniu świetnych wokalistów. 21 listopada w Olsztynie,już się cieszę.
Fajny jest ten Twój klub kinomana,seans w małej salce to coś,co bardzo lubię. Dlatego często wolę iść do olsztyńskiego,starego kina studyjnego Awangarda niż do multikina. Zupełnie inna atmosfera,takie małe ,kinowe święto. Chyba ukradnę pomysł i podsunę go swoim psiapsiółkom,może założymy taki mały klubik
08 listopada 2023 05:13 / 4 osobom podoba się ten post
Doberek w środę,połowa tygodnia za nami i coraz mniej dni przed nami ?☘️. Wczoraj synowa Seniorki zapowiedziała,ze przyjedzie z ciastem na moje urodziny i robimy wypad do miasta.Hmm, zapowiada się ciekawie...Teraz czas skończyć kawę i odwiedzić inne portale.Wszystkim szybko mijającego dnia życzę ☕??☘️
08 listopada 2023 05:33 / 4 osobom podoba się ten post
Dziendoberek wszystkim o poranku 
zaczynamy dzionek  
Milego dnia 

08 listopada 2023 06:53 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  witam i pozdrawiam opiekunkowo 
Dobrego dnia 
08 listopada 2023 07:10 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo miłej i przyjaznej środy 
08 listopada 2023 07:33 / 5 osobom podoba się ten post
Witam.  Środa minie...i oby jak najszybciej do końca. 
Dziś ergoterapia na miejscu w domu. To godzinkę seniorka się zajmie. Jak będzie pogoda to pojedziemy po południu nad Ren. 
Wszystkim spokojnego dnia. 
08 listopada 2023 09:18 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry bardzo,bo bardzo dobrze mi 
Jak pomyślałam,tak zrobiłam. Nie byłam wczoraj gotowa do drogi,nigdzie nie pojechałam. Siedziałam sobie w domku ,trochę porządkowałam,gotowałam,słuchałam radia czekając na wieczór. A ten zaplanowałam sobie bardzo przyjemnie,wizyta u mojej ulubionej kosmetyczki. Cudny,relaksujący czas. Manicure,klasyczny,tylko z odżywką,brwi,zabiegi na twarz,mizianie,masowanie,same przyjemności,było "jakby luxusowo". Taka wymiziana wróciłam dopiero ok 21 do domu,zaparzyłam sobie dobrą herbatę i do późna czytałam . Dzisiaj wyspana,zwarta i gotowa,wyruszam za dwie godzinki.
Bardzo dobrego,przyjemnego dnia Wam życzę 
08 listopada 2023 09:22 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  dzisiaj pracowity dzień , zaraz przyjdą panowie okna myc
Gusiu uwielbiam takie błogie cosrobienie w domu . Czy też tutaj . Czasami sobie robię domowe SPA eż . 
Już nie raz Margaretke wystraszyłam , zielona papa . 
08 listopada 2023 09:51 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo :-) dzisiaj pracowity dzień , zaraz przyjdą panowie okna myc:brawo1:
Gusiu uwielbiam takie błogie cosrobienie w domu . Czy też tutaj . Czasami sobie robię domowe SPA eż . 
Już nie raz Margaretke wystraszyłam , zielona papa . :lol3:

O tak,to taki luxus,który dobrze jest sobie od czasu do czasu zafundować. Od razu "niechcemiś" idzie sobie w siną dal .