Powitajki przy kawie 75

06 listopada 2023 07:43 / 4 osobom podoba się ten post
Dziendobry wszystkim 
zaczynamy nowy tydzien 
milego i spokojnego dzionka 
06 listopada 2023 09:25 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  my już po śniadaniu 
06 listopada 2023 09:32 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,dzień dobry,liści coraz mniej na drzewach i krzakach,nie ma gdzie się chować .
Witam z domu,tak mi dobrze,że na Forum tylko zaglądam na chwilę a pisać to już się nie chce. W domu czas biegnie inaczej,tydzień jutro minie od powrotu . 1 listopada rodzinny wyjazd na cmentarz ,rodzinne spotkania i "goszczenie się". Nadrabiam też zaległości kinowe,"Zielonej granicy" już nie grają,a chciałam zobaczyć. W bardzo deszczowy piątek poszłam się pośmiać do kina na "Teściowie 2",uśmiałam się do łez, a w sobotę,razem z siostrą wybrałyśmy się na "Chłopów". Chciałyśmy sprawdzić o co się rozchodzi z tym "malowanym " filmem. Powiem,że film,pod względem artystycznym, zrobił na mnie wrażenie,czegoś takiego nie widziałam i pewnie długo nie zobaczę. Dobrze że Chłopów znałam z lektury i wcześniejszych ekranizacji,bo trochę ciężko koncentrować się na treści i na migających przed oczami żywymi obrazami jednocześnie. A malowane kadry piękne,film przemówił do mnie bardziej niż stara wersja. Polecam wybrać się do kina,naprawdę warto.
Pierwszy tydzień pozwalam sobie na slow life,nic nie muszę,robię tylko to,na co mam ochotę. Spotkania,rozmowy i książki w wersji papierowej,za którymi bardzo się stęskniłam. Odkryłam nieznaną mi wcześniej pisarkę ,Joannę Jax. Książkę "Trzy kobiety" połknęłam w jeden wieczór i spory kawał nocy (jak ja to lubię). Poczytałam trochę o autorce i pobiegłam do Empiku. Moj wybór padł na tytuł "Nadzieja w spiżarni ukryta",książkę napisaną w duecie przez Joannę Jax i Magdalenę Witkiewicz. To dla bohaterek tej książki,jednej prawdziwej,drugiej fikcyjnej,deszczową niedzielę zostałam w domu. Czytałam,podjadałam,popijałam aromatyczne herbatki,świeżo nabyte w sklepie Czas na herbatę. Szczególnie "Imię róży" przypadła mi do smaku. Ale ja lubię wszystko,co różane - róże kwiaty,cukierki ,konfitury,pączki nadziewane różaną konfiturą,czy herbaty właśnie.
 I tak to przyjemnie mija mi czas w domowym zaciszu. Jutro wyjeżdżam na kilka dni,zatrzymam się jak zwykle u przyjaciółki,spotkam się z panem fachowcem,ustalimy co jeszcze jest do zrobienia i zajmę się projektem kuchni. 
Życzę Wam pogodnego,spokojnego dnia 
06 listopada 2023 09:36 / 4 osobom podoba się ten post
Zazdroszczę.. życzę samych miłych chwil w domku?
06 listopada 2023 09:57 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry,dzień dobry,liści coraz mniej na drzewach i krzakach,nie ma gdzie się chować :-).
Witam z domu,tak mi dobrze,że na Forum tylko zaglądam na chwilę a pisać to już się nie chce. W domu czas biegnie inaczej,tydzień jutro minie od powrotu . 1 listopada rodzinny wyjazd na cmentarz ,rodzinne spotkania i "goszczenie się". Nadrabiam też zaległości kinowe,"Zielonej granicy" już nie grają,a chciałam zobaczyć. W bardzo deszczowy piątek poszłam się pośmiać do kina na "Teściowie 2",uśmiałam się do łez, a w sobotę,razem z siostrą wybrałyśmy się na "Chłopów". Chciałyśmy sprawdzić o co się rozchodzi z tym "malowanym " filmem. Powiem,że film,pod względem artystycznym, zrobił na mnie wrażenie,czegoś takiego nie widziałam i pewnie długo nie zobaczę. Dobrze że Chłopów znałam z lektury i wcześniejszych ekranizacji,bo trochę ciężko koncentrować się na treści i na migających przed oczami żywymi obrazami jednocześnie. A malowane kadry piękne,film przemówił do mnie bardziej niż stara wersja. Polecam wybrać się do kina,naprawdę warto.
Pierwszy tydzień pozwalam sobie na slow life,nic nie muszę,robię tylko to,na co mam ochotę. Spotkania,rozmowy i książki w wersji papierowej,za którymi bardzo się stęskniłam. Odkryłam nieznaną mi wcześniej pisarkę ,Joannę Jax. Książkę "Trzy kobiety" połknęłam w jeden wieczór i spory kawał nocy (jak ja to lubię:oczko:). Poczytałam trochę o autorce i pobiegłam do Empiku. Moj wybór padł na tytuł "Nadzieja w spiżarni ukryta",książkę napisaną w duecie przez Joannę Jax i Magdalenę Witkiewicz. To dla bohaterek tej książki,jednej prawdziwej,drugiej fikcyjnej,deszczową niedzielę zostałam w domu. Czytałam,podjadałam,popijałam aromatyczne herbatki,świeżo nabyte w sklepie Czas na herbatę. Szczególnie "Imię róży" przypadła mi do smaku. Ale ja lubię wszystko,co różane - róże kwiaty,cukierki ,konfitury,pączki nadziewane różaną konfiturą,czy herbaty właśnie.
 I tak to przyjemnie mija mi czas w domowym zaciszu. Jutro wyjeżdżam na kilka dni,zatrzymam się jak zwykle u przyjaciółki,spotkam się z panem fachowcem,ustalimy co jeszcze jest do zrobienia i zajmę się projektem kuchni. 
Życzę Wam pogodnego,spokojnego dnia :angel3:

Masz szczęście, że się odnalazlas.Juz miałam jechać do Olsztyna .
06 listopada 2023 10:02 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Masz szczęście, że się odnalazlas.Juz miałam jechać do Olsztyna .:ferrari:

O qrcze,mogłam się jeszcze trochę poukrywać,fajnie byłoby się spotkać na żywo 
06 listopada 2023 10:03 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, nowy tydzień bezapelacyjnie czas zacząć .Nie mogę pisać , bo  mnie koty obsiadły  Pogoda jesienna , szaro, buro i nijako . Ogrzewanie już lata  pralka lata też  Chyba firany dzisiaj pójdą na drugi wsad.
Dobrego dnia życzę .
06 listopada 2023 10:12 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

O qrcze,mogłam się jeszcze trochę poukrywać,fajnie byłoby się spotkać na żywo :-)

Zbieram się jak  "Sojka za morze " w okolice Włocławka a tam już tylko krok w cudne strony 
06 listopada 2023 10:16
max2003

Zazdroszczę.. życzę samych miłych chwil w domku?

Dziękuję 
06 listopada 2023 18:17 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

O qrcze,mogłam się jeszcze trochę poukrywać,fajnie byłoby się spotkać na żywo :-)

06 listopada 2023 19:05 / 4 osobom podoba się ten post
Witam się z wami wieczorkiem życząc miłego i spokojnego wieczorku
06 listopada 2023 19:58 / 2 osobom podoba się ten post
Abu

https://youtu.be/amHCTTvWP4o?si=p75ZydE_sMBgAHyv

Wyobraźcie sobie tę muzykę płynącą z dużego ekranu...
Niesamowite w połączeniu z obrazami na tym ekranie. 
07 listopada 2023 05:34 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek we wtorek, jeszcze mi się oczy zamykają,ale niestety był mus wstawaç.Nie wiem co lptzyniesie dzień, żadnych planów nie mam, pójdę na żywioł.Teraz jednak kawa,bo naprawdę zasnę na leżąco ?☕??☘️
07 listopada 2023 06:07 / 6 osobom podoba się ten post
Witam.  Dziś wtorek i moje  4 godziny wolnego od 9-13. Caritas ma dyżur i zabierają ja do Fusspflege. Ja w tym czasie odpocznę . Pewnie nad Ren się wybiorę . Obiad zrobię po powrocie coś na szybko i bez stresu. 
Spokojnego dnia opiekunkowo. 
07 listopada 2023 06:55 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry we wtorek opiekunkowo miłego dzionka