Powitajki przy kawie 75

09 listopada 2023 05:39 / 4 osobom podoba się ten post
Witam pięknie w czwartek.Wczoraj trochę głównodowodzaca podniosła mi ciśnienie.Niby nie bardzo,ale szpileczkę wpięła.Spytała mi się, kiedy mam konkretny dzień na sprzatanie...Dżisus,sprzatam na bieżąco a najbardziej w soboty po duszowaniu Seniorki.No to Jej odpowiedziałam, że w sobotę,bo jest najwiecej do ogarnięcia.Chyba trochę się zreflektowała,bo dokonczyła, że nie chodzi jej, żeby było pico bello...No i ma u mnie żółtą kartkę,bo sprzatam praktycznie codziennie,a nie będę przecież włączać specjalnie  odkurzacza, żeby słyszała?!E,tam, nie będę się tym przejmować, robię to, co powinnam i co mam w umowie.Dobra,spadam na ☕, bo stygnie.Narka,do pozniej ??☘️☕
09 listopada 2023 06:11 / 5 osobom podoba się ten post
Witam.  Dziś już czwartek i na horyzoncie kolejny weekend. Słyszę , że i tak było przez całą noc. Tutaj nikt o sprzątanie się nie pyta bo nie da się włączyć odkurzacza. WC, łazienki i kuchnie sprzątam na bieżąco a odkurza się tylko wtedy jak w czwartki przychodzi Caritas zajmie się nia a w tym czasie pani sprzątająca ogarnia . Innej rady nie da bo seniorka boi i nie lubi jak się odkurza. To i ja macham ręką a nieraz w środku tygodnia próbuje odkurzyć. Dziś ma być firma od pieca CO i syn zajedzie bo będzie w pobliżu, przyjdzie Caritas do babki od 9-13 i właśnie pani sprzątająca. Ja mam mieć wolne ale co będę robić?? jak będzie deszcz? Napewno uzupelnie zapasy i może poszwedam się po sklepach i na kawkę wpadnę. Zupę na dziś mam z wczoraj to obiad z głowy. 
Spokojnego dnia opiekunkowo. 
09 listopada 2023 07:05 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień doberek opiekunkowo w czwartek miłego dnia wszystkim
09 listopada 2023 07:46 / 6 osobom podoba się ten post
09 listopada 2023 07:58 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry zaraz dzień pracy czas rozpocząć oby minął spokojnie, czego sobie i Wam życzę 
09 listopada 2023 09:06 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  pada i pada będzie 
09 listopada 2023 09:10 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w piękny dzień .Wybieram się właśnie do szkoły .Tak jak pisałam chodzę na tańce .Nie to, że się uczę , bo umiem  tylko dlatego, że trudno mnie zmusić do jakiejś gimnastyki .Chodzenie z kijami , jazda rowerem nie zawsze aktualna że względu na pogodę.  A na tańcach dostaje fest w  d... Przyjemne to,  bo przy muzyczce  Dobrego dnia 

09 listopada 2023 22:56 / 4 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór , ja z interesem :) Wlasnie obejrzałam niemodny film z roku 2002 pt. "Cicha noc" . Dramat wojenny produkcji kanadyjskiej. Gdzieś mi się kojarzy, że to jest ekranizacja książki Whiliama Whartona , albo? No własnie - jako ,że tematyka mało konsumpcyjna, to nigdzie nie moge znaleźć dokładnych informacji. Ktoś coś? 
Od razu polecę, film świetny mimo słabej jakości odtwarzania. Do odszukania na Cda. 
Dobranoc. 
10 listopada 2023 05:20 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry popijam kawkę i zaraz ładuje się w auto . Przede mną parę ładnych km . Jadę w odwiedziny . Wykorzystam jeszcze czas bez śniegu o ślizgawicy 
Dobrego dnia .
10 listopada 2023 05:47 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie w piątek, przede mną w sumie ostatni taki trochę dłuższy tydzień w pracy.Jedyne co mam na dzisiaj zaplanowane,to planowanie obiadu ?,reszta bez zmian.Zresztą nie zakładam, że nic się nie wydarzy,bo przy Mariane wszystko jest możliwe.No,to smacznej ☕ lub ?a potem do pracy ????☘️
10 listopada 2023 06:02 / 4 osobom podoba się ten post
Witam w piątek weekendu początek. Na dziś z planów to zrobić swoje pranko  i ogólne ogarnąć dom plus obiad. Też już wiem co będzie więc bez stresu. Jak pogoda będzie to nad Ren pojedziemy.  Miłego i spokojnego dnia opiekunkowo. 
10 listopada 2023 09:14 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo  już po śniadanku zaraz wyskoczę do Edeki, kupię rybkę na obiad i ...byle do przerwy 
W planie dziś , jeśli pogoda dopisze 
Wszystkim dobrego dnia życzę 
10 listopada 2023 09:23 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dobry wieczór , ja z interesem :) Wlasnie obejrzałam niemodny film z roku 2002 pt. "Cicha noc" . Dramat wojenny produkcji kanadyjskiej. Gdzieś mi się kojarzy, że to jest ekranizacja książki Whiliama Whartona , albo? No własnie - jako ,że tematyka mało konsumpcyjna, to nigdzie nie moge znaleźć dokładnych informacji. Ktoś coś? 
Od razu polecę, film świetny mimo słabej jakości odtwarzania. Do odszukania na Cda. 
Dobranoc. 

Tak,w Empiku mozna kupić -W księżycową jasną noc,na podstawie ktorej nakrecono film.Zaciekawiłaś mnie i kupię tą książkę.
10 listopada 2023 10:14 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Tak,w Empiku mozna kupić -W księżycową jasną noc,na podstawie ktorej nakrecono film.Zaciekawiłaś mnie i kupię tą książkę.

To nie to. "W księżycową , jasną noc " Whartona czytałam i wracałam do niej. Swoją drogą kup i przeczytaj bo warto.
Film jest tutaj :

https://www.cda.pl/video/14052522fe

Oglądając go stwierdziłam, że mogła z Whartona zostać w jakimś stopniu zaczerpnięta fabuła do niego, ale nie-jak się okazuje został nakręcony na faktach. A książek "Stille Night" o tematyce wojennej jest kilka tytułów :) Teraz wiem, bo dzwoniłam do mamy, a ona wie :)
10 listopada 2023 10:17 / 4 osobom podoba się ten post
A teraz raz, dwa , trzy Baba Jaga patrzy 
Stara rymowanka na zepsucie poranka :)
To teraz kawa z kardamonem-jesli nie za pikantnie, to zapraszam :)  i na zakupy .
Dzień dobry .