Powitajki przy kawie 75

01 listopada 2023 08:28 / 5 osobom podoba się ten post
Malgi

Ten :kotek:waży około 5 kilo, ale na brzuchu wydaje mi się, że z 15 :smiech3:
A do pracy chyba już w tym roku nie wrócę, bo trudno znaleźć krótkie zlecenie w listopadzie. W grudniu mam sanatorium w Inie i mam zamiar spotkać się znowu z naszą Kruszynką na jakichś "Fajfach":wino:

A w temacie witam wszystkich w tym szczególnym dniu.:angel2:
Wczoraj trochę poszalałam w lesie i trzy suszarki zapełniłam oprócz 6 dużych słoi marynowanych i patelni rydzy na masełku:mniam:
Miłego dnia wszystkim:angel1:

Malgi,Ty mnie nie dżaźnij tymi grzybami a na "fajfy" w Solankach już się cieszę ?????
01 listopada 2023 09:36 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  piękny dzień dziś mamy , ja niestety daleko od domu 

01 listopada 2023 11:12 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień doberek opiekunkowo  miłego dzionka wszystkim u mnie dzisiaj dzień zadumy wspominam i tęsknię zwłaszcza za babcia i dziadkiem 
01 listopada 2023 12:52 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry witam w ten szczególny dzień w roku, też tęsknię za moimi bliskimi, zwłaszcza rodzicami i babcią, którzy już niestety odeszli.
Żyją jednak cały czas w moje pamięci 
Życzę wszystkim spokoju i refleksji na dzisiejsze popołudnie 
01 listopada 2023 14:13 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry ,spóźnione przez terminy w tym dniu .
Pogoda dopisała,tłok jak zwykle na ulicach s przy. cmentarzach chodzi się gęsiego .
Wszyscy z kwiatami, zniczami i innymi ozdobami .
Życzę spokojnego dnia .
02 listopada 2023 05:25 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w kolejny ,świateczny dla katolików dzień.Wczoraj po wizycie na miejscowym cmentarzu zrobiłysmy jeszcze zakupy w Edece i biegusiem do domu.Obawiałam się o stan lodówki ?,bo kolacja miała lekkie opóżnienie a Mariane nie lubi zbytnio czekać.A dzisiaj żadnych specjalnych planów nie mami bardzo dobrze.Wszystkim życzę pogodnego czwartku w dobrym humorku ☕??☘️
02 listopada 2023 05:47 / 6 osobom podoba się ten post
Witam.  Dziś już tutaj święta nie ma .  W nocy całą noc wiało i nadal wieje. Zapowiadali tutaj wichury. Dziś późnym popołudniem ma przyjechać córka seniorki z Monachium ale czy sama czy z kimś że swojej rodzi ny to tego nie wiem. Bardzo mnie to nie interesuje bo do mnie nie przyjeżdża. Ma być do niedzieli i po śniadaniu w niedzielę odjechać. Jutro i sobota dni mam wolne . Może pojadę jutro do Bonn do centrum handlowego. No zobaczę zależne to od pogody. 
Wszystkim spokojnego dnia. 
02 listopada 2023 06:50 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo w czwartek miłego i spokojnego dnia wszystkim
02 listopada 2023 08:59 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry
Witam Wszystkich serdecznie i życzę spokojnego dnia 
U mnie BZ czyli wszystko po staremu, co mnie niezmiernie cieszy. 
Pogoda na Bawarii w karteczkę, wczoraj przecudowny, słoneczny dzień z temperaturą powyżej 20. Korzystając z sytuacji, że cieplutko i ostatnie dni jak włoska lodziarnia czynna, to na moje ulubione lody sobie poszłam. Niestety asortyment już mocno okrojony, ale może jeszcze na niedzielę zdążę jakieś ciacho kupić, zanim się zamkną. 
Muszę Józka na spacer wyciągnąć, bo rodzina zaleciła dwa spacery dziennie 
02 listopada 2023 09:12 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry po WS , i po połowie tygodnia . Czy to tylko u mnie czas leci jak zwariowany. Pogoda cudna tylko szkoda, że najbliższe dni już będą mokre .Skocze do lasu poszukam Malgi i rydzy .
Słonecznego , spokojnego dnia życzę 
02 listopada 2023 12:15 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  wichura taka  , prawie by mnie porwalo
03 listopada 2023 05:28 / 5 osobom podoba się ten post
No i mamy prawie łykend ?. Żadnych niespodzianek dzisiaj nie przewiduję,moze tylko przelecę szybciutko odkurzaczem i wstawię swoje pranie, nie ma co się przemęczać ?.Wszystkim. przyjemnego,bezstresowego piątku ?☘️?☕?
03 listopada 2023 06:14 / 5 osobom podoba się ten post
Witam.  w piątek weekendu początek. Wieje dalej aż dudni cały budynek. Wczoraj wieczorem przyjechała z Monachium córka seniorki i będzie do niedzieli. I super dziś i jutro to ona mama się zajmuje ja mam wolne. Dziś pojadę do Bonn albo autem albo na piechotę tylko przez Ren promem przepłynęli później na piechotę bo to od przystani do centrum niedaleko jest. Może coś ładnego wypatrze sobie w PRIMARK ?. Jutro pomyśle co będę robić ? Te dni tylko dla mnie . ??
Wam życzę spokojnego i pogodnego dnia i całego weekendu. 
03 listopada 2023 09:22 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry i już tydzień nam ucieka z życia .Biorę się za piątkowe porządki .Wczoraj taras wypucowalam, doniczki okrylam,posadziłam cebulki tulipanów. Nie mogę w miejscu usiedzieć,coś mnie goni i goni .
Dobrego dnia życzę 
03 listopada 2023 11:00 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  chociaż nie wieje dzisiaj . 
Chyba po wrzosy się wybiorę?