Powitajki przy kawie 75

11 października 2023 16:49 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  popoludniowo
11 października 2023 16:56 / 6 osobom podoba się ten post
Też witam po południu dopiero. Dzisiaj byłam na spotkaniu opiekunek,zorganizowanym przez naszą koordynatorkę. Było nas w sumie sześć. Przyjemnie spędziłyśmy czas (2 godz) przy kawie,ciastku czy kto tam co sobie zamówił. Koordynatorka pozbierała nas,jak kwoka kurczęta,swoim autem,a po spotkaniu porozwoziła pod adresy. Miło z Jej strony. Z jedną z dziewczyn wymieniłyśmy się numerami telefonów,chętnie się z nią spotkam na wspólnym spacerze czy w jakiejś kafejce. 
Dzisiaj do tej pory świeciło piękne słońce,pogoda jak w środku lata,ale niestety już zaczyna się chmurzyć. Mam nadzieję że nie zacznie ladać,bo w planach wyjście na kolację.
Przyjemnego jeszcze dnia życzę 
12 października 2023 07:34 / 8 osobom podoba się ten post
Witam czwartkowo całe szanowne Grono ?.Akcept już mam i od poniedziałku stacjonujęwe Friedbergu w Hesji.Zależało mi , żeby jeszcze w niedzielę być w domu,aby spełnić obywatelski obowiązek przy urnie wyborczej.Wczoraj trochę polatałam,załatwiłam leki,kupiłam ortezę na kolano i ciepłe,bezuciskowe skarpetuszki.Doszły nowe książki z Empiku ?,wiec będzie co czytać.Wieczorem przyszła moja "księgowa" i robiłyśmy mój miesięczny audyt ?.Po wszystkim na stronie -ma pozostało trochę kasy i mogę pomóc Córce dołożyć do kredytu na zakup domu.Dla mnie i tak jeszcze zostało i zostawiłam to w ? na koncie.Dzisiaj jeszcze zakupy,potem przyjdzie paczka z jeansami i zakup czegoś dobrego z %,bo wpadnie przyjaciółka na całodzienne plotki.Tak,że program artystyczny też przygotowany, łącznie z tekstem -Góralu,czy Ci nie żal...?Dobra,bo Wy na tym detoksie?bedziecie mi zazdrościć?. Boszsze,mechaniki przyszli i pukają w rury,a mieli być dwa dni temu...?‍?
12 października 2023 09:03 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  pada trochę u nas 
12 października 2023 09:08 / 7 osobom podoba się ten post
Witam w czwartek.  Wiatr ale słoneczko ☀️ już świeci.  Ugotowałam krupnik i smażę naleśniki bo jutro po południu moje kochanie ❤️ już wyjeżdża a ja z piątku na sobotę wiec wyjadany resztki . Dziś jeszcze biblioteka i kupić krzyżówki a resztę mam raczej ogarnięte. 
Chłopy na budowie pracują i pnie się do góry. 
Wszystkim życzę spokojnego i pogodnego dnia. 
12 października 2023 09:14 / 9 osobom podoba się ten post
Dzień dobry na urlopie czas płynie inaczej, szybciej niestety  cieszmy się chwilą... pozdrawiam serdecznie i życzę spokojnego dnia 
12 października 2023 10:53 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w pochmurne i mokre przedpołudnie. Całą noc padało więc powietrze pyszne. Poskakałam z Onetu na WP,poczytałam i popijając herbatkę,czekam aż podopieczna wstanie. Coś wyjątkowo dobrze jej śpi,przed chwilą jeszcze cichutko pochrapywała. Nie budzę jej,niech się wyśpi. Po śniadaniu czeka nas duszowanie seniorki,a z tym trochę schodzi.
Wczoraj robiłam jabłecznik,chyba zaprosimy koleżankę Pedepci na ciasto i kawę. Może uda mi się i zostaną w domu. Nie chce mi się w taką pogodę wychodzić do kawiarni. Siedzimy zawsze na zewnątrz bo seniorka paląca,a w taki dzień jak dzisiaj,niekoniecznie byłoby to przyjemne. Wczoraj 28st a dzisiaj tylko 15 na termometrze. W planach zakupy ale wcześniej muszę pomyśleć,co będę gotowała.  I tak zleci do wieczora. Przyjemnego ,spokojnego dnia życzę tym co w pracy,i tym co na urlopach
12 października 2023 18:23 / 4 osobom podoba się ten post
Dobry wieczór - u nas też pada,chyba jestem blisko Gusi Byłam na spotkaniu emerytów w Pałacu Kultury .Posiedziałam trochę , coś nie coś zjadłam , a że nie było nic mocniejszego  to pojechałam do domu .  Fajnego wieczoru 
12 października 2023 20:13 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Dobry wieczór - u nas też pada,chyba jestem blisko Gusi :-) Byłam na spotkaniu emerytów w Pałacu Kultury .Posiedziałam trochę , coś nie coś zjadłam , a że nie było nic mocniejszego :wino: to pojechałam do domu .  Fajnego wieczoru :buziaki2:

U mnie nadal pada i niech sobie pada,nigdzie się nie wybieram.
Fajne takie spotkania na pewno ,szczególnie że dzisiejsi emeryci nie przypominają tych z poprzednich generacji. Tym dzisiejszym się chce. Wszystkiego. Wydaje mi się że w nich (w nas) więcej chęci do cieszenia się życiem. Chociaż mojej podopiecznej to nie jedna młódka pewnie by nie dorównała 
12 października 2023 20:44 / 4 osobom podoba się ten post
marta74

Dzień dobry :chaplin::kawa::kawa1:na urlopie czas płynie inaczej, szybciej niestety :-) cieszmy się chwilą... pozdrawiam serdecznie i życzę spokojnego dnia :najlepszego3:

Wypoczywaj Martusiu i  ciesz się  rodzina .
12 października 2023 20:51 / 5 osobom podoba się ten post
Maluda

Witam czwartkowo całe szanowne Grono ?.Akcept już mam i od poniedziałku stacjonujęwe Friedbergu w Hesji.Zależało mi , żeby jeszcze w niedzielę być w domu,aby spełnić obywatelski obowiązek przy urnie wyborczej.Wczoraj trochę polatałam,załatwiłam leki,kupiłam ortezę na kolano i ciepłe,bezuciskowe skarpetuszki.Doszły nowe książki z Empiku ?,wiec będzie co czytać.Wieczorem przyszła moja "księgowa" i robiłyśmy mój miesięczny audyt ?.Po wszystkim na stronie -ma pozostało trochę kasy i mogę pomóc Córce dołożyć do kredytu na zakup domu.Dla mnie i tak jeszcze zostało i zostawiłam to w ? na koncie.Dzisiaj jeszcze zakupy,potem przyjdzie paczka z jeansami i zakup czegoś dobrego z %,bo wpadnie przyjaciółka na całodzienne plotki.Tak,że program artystyczny też przygotowany, łącznie z tekstem -Góralu,czy Ci nie żal...?Dobra,bo Wy na tym detoksie?bedziecie mi zazdrościć?. Boszsze,mechaniki przyszli i pukają w rury,a mieli być dwa dni temu...?‍?

Zazdrosze .  Lubię wydawać kasę ....ale nie mam na co . Już nie mam nawet przyjemności w rozdawaniu kasy .Postanowiłam i trwam , że kasy już dzieciom nie darowuje .Opłacalam czesne , kupowałam coś nie coś na " nowej drodze życia " i koniec 
Niech sobie radzą .Przestawiło mi się teraz lubię mieć  
13 października 2023 07:06 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry - ja w myśl przysłowia - kto rano wstaje temu Pan Bóg daje - witam i czekam na szczęśliwy dzień .
13 października 2023 07:41 / 6 osobom podoba się ten post
Witam piątkowo
Wczoraj wymieniłam sobie autko na nowsze i dziś mam znowu kupę spraw urzędowych do załatwienia.
Jutro jadę na urodziny znajomej, a w przyszłym tygodniu na Zlot Grzybiarzy.
Oczywiście w niedzielę idę odpowiednio zagłosować, a za dwa tygodnie już bedę w Berlinie i dołączę do świata pracującego.
Przedwczoraj przy okazji szukania autka udało mi się odwiedzić naszą Ewitkę.
Miłego dnia wszystkim
13 października 2023 08:27 / 6 osobom podoba się ten post
13 października 2023 08:29 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  kolejny piękny dzionek przed nami  kończę pić kawusie rozwiesze pranie, troszkę uprzątnę , później jeszcze zakupy i reszta weekendu to czas na relaks i przyjemności  pozdrawiam opiekunkowo