Powitajki przy kawie 75

13 października 2023 09:04 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie opiekunkowo.
13 października 2023 09:12 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Zazdrosze . :-) Lubię wydawać kasę ....ale nie mam na co .:-( Już nie mam nawet przyjemności w rozdawaniu kasy .Postanowiłam i trwam , że kasy już dzieciom nie darowuje:-) .Opłacalam czesne , kupowałam coś nie coś na " nowej drodze życia " i koniec 
Niech sobie radzą .Przestawiło mi się teraz lubię mieć :bezradny: 

To pomóż innym ,którzy może tyle jej nie mają. Po co się chwalisz. ? To nie sztuka jej mieć dużo , sztuka jest zauważać ludzi , którym się nie powiodło w życiu . 
13 października 2023 09:16 / 4 osobom podoba się ten post
Witam  w piątek weekendu początek.  Dziś późnym wieczorem wyjazd a moje kochanie ❤️ wylatuje o 15. Jednak brat go zawiezie na lotnisko bo ja muszę tu poczekać na kierownika budowy i przekazać mu dziennik budowy do uzupełnienia. Spakowana jestem na 90 procent . Resztę dopakuje po południu.  Wszystkim życzę miłego i spokojnego dnia. 
13 października 2023 10:27 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  tak mi się nic nie chce 
13 października 2023 11:23 / 5 osobom podoba się ten post
dorotee

Dzień dobry Opiekunkowo :-) tak mi się nic nie chce :chaplin:

Dołączam do tych,którym się nie chce . Jak nie wstanę krótko po przebudzeniu,to zdarza mi się jeszcze przysnąć. Tak,jak dzisiaj,a nie lubię tego. Prosto z łóżka wskoczyć trzeba w buty opiekunki. My dopiero po śniadaniu,dopijam drugą śniadaniową herbatę ( coś na kawę nie mam dzisiaj ochoty),siedzę z tabletem i obmyślam,co tu zrobić,żeby mi się chciało. Chyba najpierw przejdę się do Aldika. Wczoraj wspomogłam się obiadem z zamrażarki i nigdzie nie wychodziłam. Po powrocie wezmę się za sprzątanie, Agnieszka przyjdzie dopiero we wtorek,przydałoby się trochę ogarnąć. Jak się rozruszam to i "chcenie" wróci. W niedzielę planowałam wolne,ale powiedziano mi,że wyjazd na głosowanie to obowiązek i absolutnie muszę jechać a parę godzin nieobecności,nie wlicza się do wolnego dnia. No i fajnie. W przyszły czwartek przyjedzie córka seniorki na 3 dni a ja znów będę mogła na  2 dni sobie wyjechać. Chyba kierunek Bonn obiorę. Zadzwonię do tych,z którymi nie udało mi się spotkać ostatnio.
Dorotee,a może spotkałybyśmy się gdzieś w kolejce do głosowania? Fajnie by było.
Miałam już nie komentować żadnych postów,takich drażliwych,ale wiecie,język świerzbi i palce same klikają . Dusiu,to,że ktoś pisze o tym,co ze swoją kasą robi,to nie znaczy,że się nią chwali. Jak to się mówi,najłatwiej jest cudze pieniądze liczyć i cudze dzieci wychowywać. Można by pomyśleć,że Maluda też się chwali swoją nadwyżką budżetową. A Ona tylko się cieszy,że może się tą nadwyżką z córką podzielić. W końcu. Wcześniej raczej nie miała takiej możliwości i teraz jest happy,że Jej sytuacja finansowa się poprawiła. Mleczko już się narozdawała ,dzieciom wiedzie się dobrze i teraz lubi "mieć".
Ja też już nie "rozdaję". Lubię robić fajne prezenty ,ale już tylko "z okazji" a nie jak kiedyś,mam to kupię ,a co mi tam. Młodsza sporo od nas jesteś,to i myślisz inaczej,takie Twoje prawo. Ja już dojrzałam do tego,że cieszy mnie wydawanie pieniędzy na siebie. I nie tylko o ciuchowe zakupy chodzi. Lubię wyjechać z przyjaciółkami na weekend np,fajnie spędzić czas i chociaż zdarza się,że taki wyjazd bywa kosztowny,to nie mam wyrzutów sumienia. Lubię wydawać na coś,co mi sprawia przyjemność. Jeśli spędzam urlop z dziećmi,przyjemnością jest dla mnie wtedy ,wydawanie na nas wszystkich,ale nie codziennie. Pozwalam się też "zapraszać", bo stać ich na to. I nadwyżkę też mieć lubię,nie wiadomo kiedy będzie mi potrzebna,choroby,wypadki losowe,nieprzewidziane a konieczne wydatki chodzą po ludziach. A częściej "chodzą po tych w wieku emerytalnym niż po młodych. Dobrze czuć się bezpiecznie.
I to,że o tym piszę,nie ma nic wspólnego z chwaleniem się a jest tylko wyrażeniem mojego podejścia do "mieć". Gdyby było inaczej,napisałabym w Pochwalijkach.
 Dobrego,spokojnego dnia wszystkim serdecznie?życzę 

13 października 2023 11:36 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dołączam do tych,którym się nie chce :oczko:. Jak nie wstanę krótko po przebudzeniu,to zdarza mi się jeszcze przysnąć. Tak,jak dzisiaj,a nie lubię tego. Prosto z łóżka wskoczyć trzeba w buty opiekunki. My dopiero po śniadaniu,dopijam drugą śniadaniową herbatę ( coś na kawę nie mam dzisiaj ochoty:zaskoczenie1:),siedzę z tabletem i obmyślam,co tu zrobić,żeby mi się chciało. Chyba najpierw przejdę się do Aldika. Wczoraj wspomogłam się obiadem z zamrażarki i nigdzie nie wychodziłam. Po powrocie wezmę się za sprzątanie, Agnieszka przyjdzie dopiero we wtorek,przydałoby się trochę ogarnąć. Jak się rozruszam to i "chcenie" wróci. W niedzielę planowałam wolne,ale powiedziano mi,że wyjazd na głosowanie to obowiązek i absolutnie muszę jechać a parę godzin nieobecności,nie wlicza się do wolnego dnia. No i fajnie. W przyszły czwartek przyjedzie córka seniorki na 3 dni a ja znów będę mogła na  2 dni sobie wyjechać. Chyba kierunek Bonn obiorę. Zadzwonię do tych,z którymi nie udało mi się spotkać ostatnio.
Dorotee,a może spotkałybyśmy się gdzieś w kolejce do głosowania? Fajnie by było.
Miałam już nie komentować żadnych postów,takich drażliwych,ale wiecie,język świerzbi i palce same klikają :-). Dusiu,to,że ktoś pisze o tym,co ze swoją kasą robi,to nie znaczy,że się nią chwali. Jak to się mówi,najłatwiej jest cudze pieniądze liczyć i cudze dzieci wychowywać. Można by pomyśleć,że Maluda też się chwali swoją nadwyżką budżetową. A Ona tylko się cieszy,że może się tą nadwyżką z córką podzielić. W końcu. Wcześniej raczej nie miała takiej możliwości i teraz jest happy,że Jej sytuacja finansowa się poprawiła. Mleczko już się narozdawała ,dzieciom wiedzie się dobrze i teraz lubi "mieć".
Ja też już nie "rozdaję". Lubię robić fajne prezenty ,ale już tylko "z okazji" a nie jak kiedyś,mam to kupię ,a co mi tam. Młodsza sporo od nas jesteś,to i myślisz inaczej,takie Twoje prawo. Ja już dojrzałam do tego,że cieszy mnie wydawanie pieniędzy na siebie. I nie tylko o ciuchowe zakupy chodzi. Lubię wyjechać z przyjaciółkami na weekend np,fajnie spędzić czas i chociaż zdarza się,że taki wyjazd bywa kosztowny,to nie mam wyrzutów sumienia. Lubię wydawać na coś,co mi sprawia przyjemność. Jeśli spędzam urlop z dziećmi,przyjemnością jest dla mnie wtedy ,wydawanie na nas wszystkich,ale nie codziennie. Pozwalam się też "zapraszać", bo stać ich na to. I nadwyżkę też mieć lubię,nie wiadomo kiedy będzie mi potrzebna,choroby,wypadki losowe,nieprzewidziane a konieczne wydatki chodzą po ludziach. A częściej "chodzą po tych w wieku emerytalnym niż po młodych. Dobrze czuć się bezpiecznie.
I to,że o tym piszę,nie ma nic wspólnego z chwaleniem się a jest tylko wyrażeniem mojego podejścia do "mieć". Gdyby było inaczej,napisałabym w Pochwalijkach.
 Dobrego,spokojnego dnia wszystkim serdecznie?życzę :angel3:

Myślałam o tym , tylko ja w Duesseldorf ie głosuje ? Ja mam tutaj dużo wolnego , ale nie mam dnia wolnego 
Może Duesseldorf odwiedzisz kiedyś?  Tak do 4 h mogę mieć wolne 
13 października 2023 11:46 / 3 osobom podoba się ten post
dorotee

Myślałam o tym , tylko ja w Duesseldorf ie głosuje ? Ja mam tutaj dużo wolnego , ale nie mam dnia wolnego :chaplin:
Może Duesseldorf odwiedzisz kiedyś?  Tak do 4 h mogę mieć wolne :-)

Nie wiem czy uda mi się do końca tego pobytu,ale mam to w planie. Odwiedzenie Duesseldorfu. Córka seniorki mieszka w Neuss. Planujemy wyjazd do niej,taki z noclegiem,ale czasu mało zostało. Wrócę tutaj w styczniu,jak nic nieprzewidzianego po drodze się nie wydarzy.
Jak tylko będę w D,to na pewno się odezwę . Dzięki za chęć na spotkanie 
13 października 2023 12:52 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Nie wiem czy uda mi się do końca tego pobytu,ale mam to w planie. Odwiedzenie Duesseldorfu. Córka seniorki mieszka w Neuss. Planujemy wyjazd do niej,taki z noclegiem,ale czasu mało zostało. Wrócę tutaj w styczniu,jak nic nieprzewidzianego po drodze się nie wydarzy.
Jak tylko będę w D,to na pewno się odezwę . Dzięki za chęć na spotkanie :-)

Ja też wrócę pewnie 
Już mi się chce chcieć 
Teraz na zakupki , kaffka , wieczorem Besuch prywatny. Ale nie brunet wieczorową porą 
13 października 2023 20:47 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

To pomóż innym ,którzy może tyle jej nie mają. Po co się chwalisz. ? To nie sztuka jej mieć dużo , sztuka jest zauważać ludzi , którym się nie powiodło w życiu . :-(

Ty pomóż .I naucz się czytać .Po to wystawiałam uśmieszki żeby sobie pożartować .A jak u ciebie budowa domu ?
13 października 2023 21:12 / 3 osobom podoba się ten post
Zapomniałam się pochwalić u mnie w donicy zakwitła strelicja .Ewenement .Piękny kwiat a figa w tym roku też obrodziła .Owoce są nie do zjedzenia .Chyba za późno owocowała .Jadłam figi prosto z drzewa, były bardzo smaczne .Szkoda, nie udało się .
14 października 2023 04:24 / 4 osobom podoba się ten post
Po cichu , po cichu ......
Dzień dobry już kakao wypite i czas w drogę .Jadę dzisiaj na grób mamy, żeby uprzatnoc i zapalić świeczkę .Kupiłam kolorowe kapustki w ładnej donicy to też postawie .Będzie inaczej niż zwykle , bez chryzantem .
Dobrego dnia .
14 października 2023 07:40 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Po cichu , po cichu ......
Dzień dobry już kakao wypite i czas w drogę .Jadę dzisiaj na grób mamy, żeby uprzatnoc i zapalić świeczkę .Kupiłam kolorowe kapustki w ładnej donicy to też postawie .Będzie inaczej niż zwykle , bez chryzantem .
Dobrego dnia .

Ja zaraz do mechanika na wszystkie obowiązkowe wymiany po zakupie - wtedy jestem pewna, że troszkę spokojnie nim pojeżdżę.
A te kapustki to świetny pomysł - chyba też podkradnę.

A w temacie witam wszystkich i miłego weekendu życzę.
14 października 2023 09:01 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo  spokojnej, przyjemnej soboty życzę 
14 października 2023 09:24 / 5 osobom podoba się ten post

Słoneczny, ciepły dzień. Dziś rekonesans w lesie, może i grzybki znajdę. Wcześniej Kędzierzyn Koźle, a jutro od 7 dyżur w komisji wyborczej, do 16. Później wizyta w swoim lokalu wyborczym. I tak zakończy się tydzień. Potem do środy włącznie terminy lekarskie, w pn i wt pobyt z Tomkiem w szpitalu. A w środę wyjazd do mojego kardiologa w Katowicach. W czwartek wieczorem wyjazd do pracy, tym razem Sindbadem, o 5 rano szkoda budzić pdp i opiekuna, przyjeżdżając busikiem. Zmiennik też przyjeżdża tutaj również dużym autobusem, więc wszystkim to pasuje. Z dworca mam bezpośredni autobus do siebie.
Życzę raz jeszcze miłego weekendu. 
14 października 2023 09:33 / 4 osobom podoba się ten post
Witam,jeszcze chwila i zacznie się u mnie dzień. Wczoraj wieczorem rozpętała się ulewa i wichura. Musiałam w całym domu pozamykać okna bo drzwi same się zamykały z hukiem. Nie wiem jak długo to trwało,do póżna oglądałam telewizję a kiedy wyłączyłam,to jeszcze wiało. Cały taras zasypany liśćmi i gałązkami,nawet parasol na ciężkiej ,żeliwnej podstawie ,przewrócony. Niech trochę obeschnie,to wezmę się za porządkowanie. Dzisiaj w planach tylko małe zakupy,zachciało mi się sałatki selerowej,tej z ananasem,wszystko mam oprócz szynki i pora. 
Czytałam o tych kolorowych kapustkach. Że bardzo dekoracyjne i dłużej przetrwają niż chryzantemy. Ja chyba jednak zostanę tradycyjnie przy chryzantemach. Kapustki kupię,kiedy chryzantemy trzeba będzie wyrzucić.
 Przyjemnej,spokojnej soboty życzę