Powitajki przy kawie 75

14 października 2023 09:51 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  u mnie też tutaj przeszła ulewa , ale wiatr umiarkowany. Strat rządnych jak na razie. 
Może miasto dzisiaj? Sama jestem. 
Spokojnego dnia 
14 października 2023 12:40 / 3 osobom podoba się ten post
Pada deszcz pogoda dla mnie tzn. " Pogoda dla ubogich " pije sobie kawkę i patrzę na Odrę .Życie jest piękne a pogoda to tylko dodatek .

Zjem coś po drodze i po marudze kelnerce .teraz wiem jak to zrobić . Co to znaczy praktyka 
14 października 2023 12:44 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

Ja zaraz do mechanika na wszystkie obowiązkowe wymiany po zakupie - wtedy jestem pewna, że troszkę spokojnie nim pojeżdżę. :ferrari:
A te kapustki to świetny pomysł - chyba też podkradnę.:najlepszego1:

A w temacie witam wszystkich i miłego weekendu życzę.:najlepszego3:

Ja mam o tyle lepiej że mój  jest jeszcze na gwarancji  i nie muszę jeździć do mechanika .Sprawuje się bardzo dobrze  .
A te kapustki Gosiu wyglądają bardzo ładnie , z pewnością lepiej od chryzantem . Oddam Ci pomysł nieodpłatnie .
14 października 2023 20:35 / 4 osobom podoba się ten post
Gusiu , pewnie słyszałaś o protestach pro bądź kontra palestyńskich . W Duesseldorf ie też protestowali dzisiaj Palenstyvzcy , niestety w okolicy dworca głównego. 
14 października 2023 21:05 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Gusiu , pewnie słyszałaś o protestach pro bądź kontra palestyńskich . W Duesseldorf ie też protestowali dzisiaj Palenstyvzcy , niestety w okolicy dworca głównego. 

W wiadomościach o Kolonii nic nie słyszałam. Nie miałam dzisiaj czasu na wiadomości,Onet czy WP. Mam nadzieję że jutro spokojnie dotrę do Konsulatu.
15 października 2023 06:58 / 7 osobom podoba się ten post
Witam niedzielnie i przedwyborczo.Walizki jeszcze rozbebeszone,ale pomału-wyjazd dopiero w późnonocnych godzinach.Tym razem jedna mi chyba nie starczy,bo książki dokładam.Za oknem wieje jak w kieleckiem,aż strach wyjść z domu.Teraz. jednak kawa i zerknięcie na wiadomości z kraju??.Pogodnej niedzieli Wszystkim życzę ?☕
15 października 2023 08:38 / 7 osobom podoba się ten post
Witam.  Szaro i buro za oknem. Liczę później na słońce ☀️ i spacer będzie nad Renem. Już po śniadaniu bo Pfkege przychodzi koło 8 więc i pobudka już około 7.30 . Teraz czas dla siebie a później obiad. Pizza ? z wczoraj została więc nie będę gotować nic tylko się zje pizzę . Syn seniorki jeszcze jest ale już się pakuje i zaraz wyjeżdża. 
Ps. Dla ciekawskich dom w Pl idzie do góry. Już zalewają strop i w przyszłym tygodniu będą kłaść dach. ??? tylko mimo nowych okularów ? kasy więcej nie widzę ???. No jakoś się sprężymy i wykończony dom oby nie siebie nawzajem. ?
Wszystkim życzę spokojnego i pogodnego dnia i jak najmniej stresów. 

15 października 2023 09:44 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry wszystkim w niedzielke! :)
U mnie zimno, ale słonecznie, niedługo spadam głosować, a potem obiad, dziś chłop "gotuje"
I tak minie dzień wolny, od jutra znów rabota .
Odpoczywajcie ile możecie!
Ściskam!
15 października 2023 11:07 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo  wspaniałej niedzieli życzę 
15 października 2023 11:55 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobro , dzisiaj za raz po siodmej zagłosowałam 
Byłam chyba pierwsza i to nie z obowiązku ale z lenistwa .Jechałam z pracy i po drodze spełniłam obowiązek . Nie brałam udziału w referendum i wcale nie obawiam  się konsekwencji .Potrafię swoją decyzję umotywować i obronić . Gdyby było pytanie z  " 5 dla zwierząt " uczestniczyłabym Spokoju życzę w niedziele i jeszcze dłużej .
15 października 2023 11:56 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam. :chaplin: Szaro i buro za oknem. Liczę później na słońce ☀️ i spacer będzie nad Renem. Już po śniadaniu bo Pfkege przychodzi koło 8 więc i pobudka już około 7.30 . Teraz czas dla siebie a później obiad. Pizza ? z wczoraj została więc nie będę gotować nic tylko się zje pizzę . Syn seniorki jeszcze jest ale już się pakuje i zaraz wyjeżdża. 
Ps. Dla ciekawskich dom w Pl idzie do góry. Już zalewają strop i w przyszłym tygodniu będą kłaść dach. ??? tylko mimo nowych okularów ? kasy więcej nie widzę ???. No jakoś się sprężymy i wykończony dom oby nie siebie nawzajem. ?
Wszystkim życzę spokojnego i pogodnego dnia i jak najmniej stresów. 

No to się chwali .i nie z ciekawości pytam .
15 października 2023 12:48 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

No to się chwali .i nie z ciekawości pytam .

Naprawdę porzadna ekipa pracuje. Nie odwalają fuchy tylko rzetelnie robią. Zgodziliśmy się na wszystko czyli wewnątrz też żeby potem nie szukać innych ekip. Mamy tylko wybrać kolory podłóg i materiał, drzwi wewnętrzne,  kaloryfery itd. Wiem, że ktoś powie że moje kochanie ❤️ to budowlaniec ale jakby chciał sam robić to musi nie pracować i nie zarabia a on przez rok może i do 80-100 tys zarobić wiec rachunek prosty. Kierownik budowy się śmiał przed odjazdem że możemy już za meblami się rozglądać . ? Szybkie tempo mają ale wiadomo że jak minimum 10 chłopa wchodzi na budowę a że domek malutki to i prace szybko idą. 
15 października 2023 17:29 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Naprawdę porzadna ekipa pracuje. Nie odwalają fuchy tylko rzetelnie robią. Zgodziliśmy się na wszystko czyli wewnątrz też żeby potem nie szukać innych ekip. Mamy tylko wybrać kolory podłóg i materiał, drzwi wewnętrzne,  kaloryfery itd. Wiem, że ktoś powie że moje kochanie ❤️ to budowlaniec ale jakby chciał sam robić to musi nie pracować i nie zarabia a on przez rok może i do 80-100 tys zarobić wiec rachunek prosty. Kierownik budowy się śmiał przed odjazdem że możemy już za meblami się rozglądać . ? Szybkie tempo mają ale wiadomo że jak minimum 10 chłopa wchodzi na budowę a że domek malutki to i prace szybko idą. 

zazzzzdroszczę, ale tak mega pozytywnie własnego domu <3
15 października 2023 17:39 / 5 osobom podoba się ten post
mzap88

zazzzzdroszczę, ale tak mega pozytywnie własnego domu <3

Będzie mały bo tylko 77 metrów a to dlatego , że dzieci daleko i mają własne mieszkania a nam na starość mały wystarczy bez piwnic pięter żeby po schodach nie biegać to po pierwsze a po drugie żeby się nie zadłużać i szybko w nim zamieszkać . Niewiadomo ile życia zostało więc żeby się cieszyć nim jak najdłużej. 
15 października 2023 19:18 / 4 osobom podoba się ten post
Siedzę i czekam 
Przeżywam jak pierwszą randkę .Dufam , że Polacy wykazali się rozsądkiem a nie pazernością .
Już niedługo wypije na to konto lampkę winka .Obym się nie zawiodła