Powitajki przy kawie 75

09 października 2023 22:57 / 7 osobom podoba się ten post
Mleczko

A gdzie jest Gusia ? Czyżby w restauracji nie było internetu? 

Gusiu - hop, hop .

Jestem,jestem,nie zaginęłam i mam się dobrze. A internet mam wszędzie ze sobą od Play'a.
Nie pisałam ostatnio,bo jak wchodzę na Forum i widzę tylko"dzień dobry", "miłego dnia", czytam że ciepło albo zimno,to i opisywać się nie chce. Sobie samej mam opowiadać o tym gdzie byłam,co widziałam,czy jak minął mi dzień?. Sorry,Forumki,ale taką jakąś nudą tutaj wieje ostatnio,że i pisać się odechciewa. Wiem,że czytających sporo,ale ja też chciałabym sobie coś poczytać o tym,co u innych się dzieje,a nie tylko sama się produkować.
A dzieje się u mnie,czas szybko ucieka,już tylko 3 tygodnie zostały mi do końca pobytu. Gdyby nie fakt,że muszę być w Polsce do połowy listopada koniecznie,to zostałabym do Świąt BN.
Sobotę miałam wolną,pojechałam sobie na cały dzień do Bergisch Gladbach,nie zachwyciłam się jednak niczym . Miasteczko nieciekawe,jedyne co przykuło moją uwagę,to Siemens shoes center. Wykukałam nawet fajne,czarne,skórzane kozaki,w super cenie 90 euro,a normalnie 250,bo to od ecco.
Pomyślałam,że może w tkmaxx jeszcze coś fajnego znajdę i nie kupiłam. A tkmaxx w BG tragedia,jeśli chodzi o buty. No i wracać mi się nie chciało po tamte kozaki,a teraz żałuję. Jutro podskoczę i jeśli jeszcze będą ( jedna para była tylko w rozm 37),to znaczy że na mnie czekają .
W środę wpadnie na chwilę koordynatorka,coś tam seniorka musi podpisać,przy okazji zabierze mnie na spotkanie,gdzie poznam inne,pracujące z nią opiekunki. Robi takie spotkania raz w tygodniu,a że dopiero 3października wróciła z urlopu,to na żadne się jeszcze nie załapałam. Tak więc wystąpię jako debiutantka,bo wszystkie pozostałe się znają .
Rzuciłam tutaj kiedyś pytanie o wybory,czy i gdzie ktoś się rejestrował na listę wyborców,ale pozostało bez odpowiedzi. Umknęło wszystkim,czy brak zainteresowania? Ja jadę w niedzielę do Kolonii,zarejestrowana jestem na liście w jednej z trzech komisji w Konsulacie Generalnym RP w Kolonii.
Dostałam już info,że do wszystkich trzech komisji zarejestrowało się bardzo dużo osób i że długo trzeba będzie odstać w kolejce. Na niedzielę więc zaplanowałam sobie wolne. Jak trzeba,to odstoję,choćby i długo. Już raz tutaj głosowałam,a raz nawet w Oslo,bo akurat tam byłam. Od kiedy nabyłam prawo do głosowania,zawsze korzystam z tego przywileju czy obowiązku,nieważne gdzie jestem. Tydzień temu wykupiłam sobie nawet megastację.tv,żeby oglądać polską telewizję. Debatę dzisiejszą,o ile można to coś debatą nazwać,też oglądałam. I powiem tak,kobiety górą! Jedna kobieta wśród mężczyzn,a dla mnie to Ona wygrała. Muszę pewne rzeczy przemyśleć,doczytać,doedukować się,żeby w niedzielę być w 100% pewną,że dobrze wybrałam. Po debacie skakałam ze stacji na stację,telewizyjną oczywiście,słuchałam co mądrzejsi ode mnie mają do powiedzenia,aż doszłam do wniosku że ci,co powinni być od zwykłych ludzi dużo mądrzejsi,to wcale aż tak mądrzy nie są .Chwilami nie wiadomo,śmiać się,czy płakać ? Chyba sobie coś lekkiego poczytam,bo od tych telewizyjnych mądrości,to mądrzejsza się raczej nie stanę?
10 października 2023 06:29 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Jestem,jestem,nie zaginęłam i mam się dobrze. A internet mam wszędzie ze sobą od Play'a:-).
Nie pisałam ostatnio,bo jak wchodzę na Forum i widzę tylko"dzień dobry", "miłego dnia", czytam że ciepło albo zimno,to i opisywać się nie chce. Sobie samej mam opowiadać o tym gdzie byłam,co widziałam,czy jak minął mi dzień?. Sorry,Forumki,ale taką jakąś nudą tutaj wieje ostatnio,że i pisać się odechciewa. Wiem,że czytających sporo,ale ja też chciałabym sobie coś poczytać o tym,co u innych się dzieje,a nie tylko sama się produkować:-(.
A dzieje się u mnie,czas szybko ucieka,już tylko 3 tygodnie zostały mi do końca pobytu. Gdyby nie fakt,że muszę być w Polsce do połowy listopada koniecznie,to zostałabym do Świąt BN.
Sobotę miałam wolną,pojechałam sobie na cały dzień do Bergisch Gladbach,nie zachwyciłam się jednak niczym . Miasteczko nieciekawe,jedyne co przykuło moją uwagę,to Siemens shoes center:lol1:. Wykukałam nawet fajne,czarne,skórzane kozaki,w super cenie 90 euro,a normalnie 250,bo to od ecco.
Pomyślałam,że może w tkmaxx jeszcze coś fajnego znajdę i nie kupiłam. A tkmaxx w BG tragedia,jeśli chodzi o buty. No i wracać mi się nie chciało po tamte kozaki,a teraz żałuję. Jutro podskoczę i jeśli jeszcze będą ( jedna para była tylko w rozm 37),to znaczy że na mnie czekają :-).
W środę wpadnie na chwilę koordynatorka,coś tam seniorka musi podpisać,przy okazji zabierze mnie na spotkanie,gdzie poznam inne,pracujące z nią opiekunki. Robi takie spotkania raz w tygodniu,a że dopiero 3października wróciła z urlopu,to na żadne się jeszcze nie załapałam. Tak więc wystąpię jako debiutantka,bo wszystkie pozostałe się znają :smiech3:.
Rzuciłam tutaj kiedyś pytanie o wybory,czy i gdzie ktoś się rejestrował na listę wyborców,ale pozostało bez odpowiedzi:-(. Umknęło wszystkim,czy brak zainteresowania? Ja jadę w niedzielę do Kolonii,zarejestrowana jestem na liście w jednej z trzech komisji w Konsulacie Generalnym RP w Kolonii.
Dostałam już info,że do wszystkich trzech komisji zarejestrowało się bardzo dużo osób i że długo trzeba będzie odstać w kolejce. Na niedzielę więc zaplanowałam sobie wolne. Jak trzeba,to odstoję,choćby i długo. Już raz tutaj głosowałam,a raz nawet w Oslo,bo akurat tam byłam. Od kiedy nabyłam prawo do głosowania,zawsze korzystam z tego przywileju czy obowiązku,nieważne gdzie jestem. Tydzień temu wykupiłam sobie nawet megastację.tv,żeby oglądać polską telewizję. Debatę dzisiejszą,o ile można to coś debatą nazwać,też oglądałam. I powiem tak,kobiety górą! Jedna kobieta wśród mężczyzn,a dla mnie to Ona wygrała. Muszę pewne rzeczy przemyśleć,doczytać,doedukować się,żeby w niedzielę być w 100% pewną,że dobrze wybrałam. Po debacie skakałam ze stacji na stację,telewizyjną oczywiście,słuchałam co mądrzejsi ode mnie mają do powiedzenia,aż doszłam do wniosku że ci,co powinni być od zwykłych ludzi dużo mądrzejsi,to wcale aż tak mądrzy nie są .Chwilami nie wiadomo,śmiać się,czy płakać ? Chyba sobie coś lekkiego poczytam,bo od tych telewizyjnych mądrości,to mądrzejsza się raczej nie stanę?

Napisze krotko , nie wysłuchałam całej debaty ( śmiechu wartej ) musiałam wyłączyć głos przy wypowiedzi najważniejszej osoby, bo było mi wstyd .W piątek na jutubie  będzie program Pana Sekielskiego na bardzo ważny temat .Obejrzysz Gusiu i nie będziesz miała problemu na kogo oddać głos . Czarno widzę nasz kraj w perspektywie następnych czterech lat , czarno . Zawiść, zazdrość brak kultury wypowiedzi , bieda, narastają lawinowo . Gdzie są ci mili uśmiechnięci ludzie ? Przyjęto ogólną zasadę, mam rację czy nie mam ,moje musi być góra .A kłamstwo , potwarz nabrały mocy .Wstyd Polacy, wstyd .
10 października 2023 06:40 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry trochę spokojniejsza dzisiaj jestem .Nie śpię od godz. 3 cień .Obudziło mnie bulgotanie nowo nastawionego winka z ciemnych winogron . Już myślałam, że coś przefajnilam i pójdzie na straty .Robię półwytrawne , musi być takie żebym się nie wstydziła poczęstować gości .trochę to potrwa ale w roku 2025/26 będę mogła postawić na stół .Trzymałam butle w pokoju, żebym miała kontrolę , dzisiaj już pójdzie do piwniczki  .
Życzę spokojnego dnia s ja dzisiaj mam termin na godz. 8 ma do upiększenia rąk .
W piątek jadę do Gorzowa na wielki bal z okazji 40 taki siostrzenicy .Pewnie pół rodziny się zjedzie jak nie więcej .Mnie osobiście szkoda byłoby kasy , choć nie powiem setkę  se zrobię huczna .
10 października 2023 06:48 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

A gdzie jest Gusia ? Czyżby w restauracji nie było internetu? 

Gusiu - hop, hop .

Tak Gusiu forum się robi martwe ..Brak otwartości i szczerości . Wszyscy mają klawo to i pisać nie ma o czym .
Jeden Luke ma odwagę pisać o wzlotach i upadkach szczerze .W opiece zawsze były i są problemy i problemami którymi można się podzielić .Kiedyś założyłam taki wątek ( zapomniałam tytułu) poszukam i podciagne .Może Malgi pamięta .Było tam o tęsknocie, a za czym ? za wszystkim ..Poszukam .
10 października 2023 07:04 / 7 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie z domowych pieleszy, choć firma już się o mnie upomniała i znalazła mi znowu krótkie zlecenie na zastepstwo,a potem będę starała się o jakieś na przełomie grudnia i stycznia
Świeta w tym roku nie wyobrazam sobie w domu.Zamawiam kolejne książki z Empiku,meble już chyba ze dwa razy przestawiłam,a teraz spoglądam na okna i firany.Dzisiaj sobie jednak odpuszczę,bo mgła straszna,a w dodatku z uwagi na skażenie wodą jest od 8mej do 14tej remont instalacji w bloku i wody niet.Wvzoraj miałam dzień urzedowy,bo upowazniłam Córkę do polisy ,potem założyłam konto,na które ma wpływać moja renta,potem poczta no i zrobiła się 13ta,o czym przypomniał mi burczący z głodu żoładek,bo moim dopalaczem była tylko kawa.A dziś rano zaskoczenie,bo pudełko po kawie puste i musiałam najpierw zmielić.Ale za to-jaki zapach i aromat, czuć w całym domu ?☕.Przyłaczam się wszystkimi rękoma i nogami,że forum jest w agonii.Aż żal..
Pogodnego, miłego wtorku dla Wszystkich ??☘️
10 października 2023 07:13 / 6 osobom podoba się ten post
Witam we wtorek.  Za oknem już słońce ☀️ świeci ale szyby na autach siwiutenkie.  Skrobaczki w ruch. Dziś tylko pieczywo muszę kupić . Już wyjadany z lodówki bo w weekend wyjazd do pracy. Ja już busika mam potwierdzonego więc też trzeba kompletować garderobę i kosmetyki. Leki też już na wyjazd mam wykupione . Wczoraj dotarła paczka  z butami . Na czwartek mam zaplanowana wymianę opon i w moim aucie i w córki ale myślę , że podstawimy auta w środę bo to po sąsiedzku a w czwartek tylko odbierzemy . 
Jutro jeszcze podjadę odebrać moje nowe okulary bo wzrok mi poleciał i musiałam wyrobić nowe. Oprawki też wzięłam takie przyciągające wzrok w kolorze niebieskim. ?
Budowa wre , w przyszłym roku wykończanie więc jak los pozwoli to za dwa lata w lecie przeprowadzka. 
Spokojnego dnia opiekunkowo ☕?. 
10 października 2023 08:08 / 6 osobom podoba się ten post
Witam jeszcze z domowych pieleszy.
Na razie uprawim polski sport narodowy - czyli zapełniam słoiki z grzybowymi rarytasami.
Za dwa tygodnie jadę trochę popracować w Berlinie - zastrzyk gotówki przed sanatorium w Inowrocławiu na pewno się przyda.
Dziś jadę na film do kina - ten kontrowersyjny.
Na internet niestety brakuje mi czasu, za dużo się dzieje.
Miłego dnia wszystkim

10 października 2023 08:18 / 6 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie w ten deszczowy poranek. Gusiu poranna kawa smakuje ale na samą myśl o polityce mam złe myśli.. Tak oglądam czasami telewizję i to ich polityczne przekrzykiwanie się przypomina małpi gaj.  My na nich głosujemy a oni udają, że rządzą i tak co kadencję. Jedni dopchają się do koryta, napełnią konta i za chwilę przychodzą następni. Nawet mi się nie chce psuć humoru od rana. Miłego dnia opiekunkowo.
10 października 2023 08:27 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Napisze krotko , nie wysłuchałam całej debaty ( śmiechu wartej ) musiałam wyłączyć głos przy wypowiedzi najważniejszej osoby, bo było mi wstyd .W piątek na jutubie  będzie program Pana Sekielskiego na bardzo ważny temat .Obejrzysz Gusiu i nie będziesz miała problemu na kogo oddać głos . Czarno widzę nasz kraj w perspektywie następnych czterech lat , czarno . Zawiść, zazdrość brak kultury wypowiedzi , bieda, narastają lawinowo . Gdzie są ci mili uśmiechnięci ludzie ? Przyjęto ogólną zasadę, mam rację czy nie mam ,moje musi być góra .A kłamstwo , potwarz nabrały mocy .Wstyd Polacy, wstyd .

Niestety oni tam mają już wszystko ustalone. Wypuszczają pomysły na forum publiczne żeby obadać, jak zareagują wyborcy. Kiedyś gdzieś nawet w telewizji mówili, że nasz układ władzy jest jak dobry i zły glina. Akurat Sekielskiego lubię słuchać, również chętnie obejrzę.
10 października 2023 08:33 / 6 osobom podoba się ten post

Witam serdecznie 
Mglisto. Jutro wybieram się na grzybki. Czas mija szybko. 
Dziś przedostatnie szkolenie w ramach OKW, czyli w obywatelskiej kontroli wyborów.
Co do pseudodebaty, to i Gusia, i Mleczko już się celnie wypowiedziały. Smutne tylko, że aktualnym programem partii rządzącej jest Tusk i odmiana jego nazwiska we wszystkich przypadkach. To jeszcze bardziej mobilizuje moich znajomych, żeby zamknąć pewien rozdział historii naszego kraju.
Miłego dnia 
10 października 2023 09:19 / 3 osobom podoba się ten post
Też jak Malgi " załatana " jestem .Mam chwilkę czasu poszukam tego o czym pisałam .
10 października 2023 09:55 / 4 osobom podoba się ten post
Najważniejsi  generałowi złożyli na ręce Prezydenta  dymisję .
Co się dzieje w naszym kraju ? Nic nie mogę zrozumieć .Niby dobrze a w efekcie źle .
Co Wy na to ,?
10 października 2023 10:04 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo  miłego dnia życzę wszystkim ja już w południe wyjeżdżam, czas na odpoczynek 
10 października 2023 10:17 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo  radosnego dnia  ja zywoplot: oczywiście tez
10 października 2023 10:41 / 3 osobom podoba się ten post
marta74

Dzień dobry opiekunkowo :chaplin: miłego dnia życzę wszystkim :buziaki1:ja już w południe wyjeżdżam, czas na odpoczynek :najlepszego3:

Przyjemnej podróży,Marta,i miłego urlopu