Powitajki przy kawie 75

02 lipca 2023 14:15 / 4 osobom podoba się ten post
Dzińdoberek :) Już się rozpędzałam aby walnąć jakś "spychologiczny" wykład jak na Sitzungach, ale że nasz kochany kudłaty rudzielec dziś przyjechał, to robota poczeka do jutra, gdyż taki jest plan :) Napiszę tylko, że naszym pododopiecznym staramy się uzmysłowić, pokazać, poprowadzić-jak porównywać.....ale tylko siebie do siebie, nawet jeśli obok jest ktoś, komu dana czynność sprawniej wychodzi. W końcu każdy takimi ludźmi się otacza, a nasi podopieczni są u nas też z tego powodu, aby ich przygotować na powrót do społeczenstwa :) 
A więc jeszcze ze 2-3 godzinki aż się futrzak wyśpi i gdzie oczy poniosą :) Spokojnej niedzieli 
02 lipca 2023 17:01 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Dzińdoberek :) Już się rozpędzałam aby walnąć jakś "spychologiczny" wykład jak na Sitzungach, ale że nasz kochany kudłaty rudzielec dziś przyjechał, to robota poczeka do jutra, gdyż taki jest plan :) Napiszę tylko, że naszym pododopiecznym staramy się uzmysłowić, pokazać, poprowadzić-jak porównywać.....ale tylko siebie do siebie, nawet jeśli obok jest ktoś, komu dana czynność sprawniej wychodzi. W końcu każdy takimi ludźmi się otacza, a nasi podopieczni są u nas też z tego powodu, aby ich przygotować na powrót do społeczenstwa :) 
A więc jeszcze ze 2-3 godzinki aż się futrzak wyśpi i gdzie oczy poniosą :) Spokojnej niedzieli :buziaki2:

Te Sitzungi najlepsze, jeszcze jak się nakręcą z ,,szwejce ducz" to pozamiatane.Ja tylko błagam o zwykły ,prosty czysty niemiecki  ??A i poznałam już kilka zwrotów Türkische Sprache ?.Super focia bo i super zwierzak?
02 lipca 2023 17:10 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry /wieczór .Ale dziś z mnie lało w nocy i rano a potem to nie wiem bo pracowałam ☺️Miłego wieczoru a pakującym kofry życzę by im  zamek dobrze trzymał ?
02 lipca 2023 17:11 / 1 osobie podoba się ten post
magmab

Konwalio Gratuluje!!! Widać, że dobrze trafiłaś i jesteś zadowolona ???? tak trzymaj ???? 

Dziękuję ??
02 lipca 2023 17:15 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Fajnie trafić w zgraną grupę 
Dużo zależy od tego z kim pracujemy .Zaufanie do współpracowników daje luz psychiczny .Nie trzeba się ciągle kontrolować i porównywać 
Nie mogę porównać pracy ponieważ w każdej ( no prawie ) pracy czego innego wymagają i oczekują . Pracuj Konwalijka :-) bo sam fakt, że jesteś zadowolona i z pracy i kasy daje ci spokój .
Życzę zdrówka i dobrego humoru .

Mnie tylko zdrowia potrzeba i spokojnej głowy, jak każdy z nas ? 
02 lipca 2023 21:07 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

Te Sitzungi najlepsze, jeszcze jak się nakręcą z ,,szwejce ducz" to pozamiatane.Ja tylko błagam o zwykły ,prosty czysty niemiecki  ??A i poznałam już kilka zwrotów Türkische Sprache ?.Super focia bo i super zwierzak?

Czy ja wiem? Lubię ich językową anarchię i myśli nieuczesane  I Ty się przełączysz :) Focia z netowa, ale na zdjeciu tak jakby skórę z naszego lebiegi zdarł 

03 lipca 2023 06:04 / 4 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie.  Słońce za oknem.  Ja już też teraz kawkę pije żeby się dobudzuć. 
Wszystkim w drodze i na miejscach życzę spokojnego i pogodnego dnia. 
03 lipca 2023 06:06 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam serdecznie. :chaplin: Słońce za oknem. :radosc1: Ja już też teraz kawkę :kawa:pije żeby się dobudzuć. :-)
Wszystkim w drodze i na miejscach życzę spokojnego i pogodnego dnia. 

03 lipca 2023 06:08 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry
03 lipca 2023 06:24 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  witam i pozdrawiam w nowym tygodniu 
03 lipca 2023 07:27 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo
03 lipca 2023 11:06 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w poniedziałek  . Zamieniłam się dziś z koleżanką na dyzury i idę na popołudnie. Powodem był pierwszy spacer z dziewczyną, która będzie nam piesa wyprowadzac podczas naszej nieobecności. Całe szczęscie nasz najpiękniejszy z pięknych  szybko się asymiluje, ze środowiskiem też, choć wczoraj tutejsze krzaczory przerosły go w pewnym momencie.
Kupiłam jeszcze mąkę migdałową, kokosową i orzechy. Teraz piekę keto murzynka bez jajek już .
Muszę zaraz zajrzeć do piekarnika czy się nie zjarał, toteż nie sprawdzając odliczajek życzę Gusi bezpiecznego powrotu do domu i cudnego urlopu. Tym co wyjeżdzają w najbliższym terminie również 
Dobrego dziona i w ogóle i w szczególe :)
03 lipca 2023 18:51 / 6 osobom podoba się ten post
Witam już z Polski ,pogoda piękna a już się martwiłam że całą drogę będzie lało. O 13tej Hamburg żegnał mnie drobnym deszczem a trochę później jak lunęło,to lało przez 2 godziny drogi. Żeby się nie bać i nie pilnować kierowcy ?,zapodałam sobie na iPadzie komedię "Moja babcia jest lesbijką" i tak spokojnie,na wesolo w deszczu przejechałam. Firma z którą jadę to nie wielka GTV,tylko nieduża, czego dowiedziałam się od kierowcy,a busy takie same, nawet w tym samym kolorze,West Serwice. Fajnie bo już przed Berlinem, jeszcze w Niemczech, przesiadka i teraz już do końca w tym samym składzie . Tylko kierowca się zmieni. Wsiadałam jako  ostatnia,był już komplet, i nie musiałam jeździć od drzwi do drzwi. A w drugim busie już tylko jest nas 5, od Torunia zostanę sama więc pewnie pośpię. Albo kierowcę będę zagadywać żeby nie zasnął ?. Zmienniczka była już parę minut po 7ej, fajna dziewczyna to i kawkę,fusiastą,jak chciala,jej zaparzyłam . Babcia się obudziła, wyjaśniłam kto to i po co,i oprócz "schade,schade" i "oh,Gott,oh Gott,was mache ich jetzt ",to była wyjątkowo grzeczna i miła, nawet przedstawiła się z imienia i nazwiska,oraz wyuczyła poprawnie wymawiać łatwe imię i bardzo trudne,bo i z "sz"i "cz" nazwisko nowej opiekunki. Po prezentacjach A. pobiegła pod prysznic i do łóżeczka,a ja wzięłam się za śniadanie, przygotowanie obiadu,sama szybki prysznic i już wyszykowana, zdążyłam jeszcze wspólnie z dziewczynami zjeść. Nie wiem o której będę w domu,pewnie nad ranem, jesteśmy dopiero ok 20km od Poznania 
Dziękuję wszystkim❤️ za życzenia przed podróżą i urlopem, miło jest mieć świadomość, że inni o nas myślą. Jeszcze raz ❤️deczne dzięki.
Przyjemnego wieczoru życzę 
04 lipca 2023 05:49 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Dziś jestem pierwszą bo sprawę do załatwienia mam. i wybieram się w podróż. Wszystkim życzę spokojnego i pogodnego dnia a Damesie spokojnej drogi do i super pełnego wrażeń urlopu. 
04 lipca 2023 05:57 / 5 osobom podoba się ten post
Doberek wtorkowo przy kawie naturliś.Wczoraj pyknęły mi dwa tygodnie pod tym adresem...Mozna powiedzieć,że różnie jest,mal so,mal so ale narazie jakoś to ogarniam.Od jutra podobno znowu afrykańskie upały,matko boska!Nic, lecę poczytać wiadomości z kraju i ze świata.Damessa szczęsliwej drogi Ci życzę i super urlopu