Powitajki przy kawie 75

05 lipca 2023 06:59 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień doberek opiekunkowo za oknem deszczyk pada mnie głowa boli ale jakoś trzeba się zebrać bo obowiązki wzywająjestem w tym samym miejscu j 6 raz ale obowiązków przybyło dziadek zachorował więc mam teraz dwoje do opieki wszystkim miłego i spokojnego dziś życzę 
05 lipca 2023 08:26 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry przy . Jeszcze jestem sama,to mam czas żebyś Was zajrzeć. Zaraz szybki prysznic i o dziewiątej  mam fryzjera. Jak dobrze że wystarczy zjechać na dół i w sąsiedniej klatce mam salon. Parter mojego bloku to lokale usługowe ,przedszkole,poczta,fryzjer,dwa salony kosmetyczne,dentysta,dwa gabinety fizjo i jeszcze jakieś inne,do których nie zaglądałam. Praktyczne bardzo. Wczoraj się byczyłam w domu,pranie,spanie,jedzenie? a do późnej nocy oglądałam filmy. To takie pierwsze "zachłanności z radości" bycia w domu .
Dobrego,spokojnego dnia życzę 
05 lipca 2023 08:31 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzień dobry przy :pije kawe:. Jeszcze jestem sama,to mam czas żebyś Was zajrzeć. Zaraz szybki prysznic i o dziewiątej  mam fryzjera. Jak dobrze że wystarczy zjechać na dół i w sąsiedniej klatce mam salon. Parter mojego bloku to lokale usługowe ,przedszkole,poczta,fryzjer,dwa salony kosmetyczne,dentysta,dwa gabinety fizjo i jeszcze jakieś inne,do których nie zaglądałam. Praktyczne bardzo. Wczoraj się byczyłam w domu,pranie,spanie,jedzenie? a do późnej nocy oglądałam filmy. To takie pierwsze "zachłanności z radości" bycia w domu :radosc:.
Dobrego,spokojnego dnia życzę :najlepszego3:

Wszędzie dobrze a w domu najlepiej. ?
05 lipca 2023 09:03 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry 
Wczoraj burza szalała na Bawarii, dzisiaj trochę chłodniej, bez słoneczka, ale pewnie w południe znów przygrzeje. 
Z prognozy długoterminowej wynika, że upały tylko w pierwszej połowie tego miesiąca, potem tak umiarkowanie, a początek sierpnia deszczowy. 
Jak dla mnie to super pogoda, oby się sprawdziło. 
Na dzisiaj planów konkretnych nie mam, nie wiem czy nad jezioro pójdę popołudniu, to się zobaczy. 
Obiad już zaplanowany, więc dzień jak codzień, cisza, spokój ?
Miłego i spokojnego dnia dla Was również 
05 lipca 2023 09:47 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry u mnie też deszczyk popadał, teraz już słonko wychodzi  spokojnego dnia życzę wszystkim 
05 lipca 2023 09:55 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 
05 lipca 2023 09:56 / 8 osobom podoba się ten post
Witam wszystkich serdecznie 
Jestem z seniorką w Augenklinik i korzystam z darmowego WFi .W sumie jest to w centrum i mogłabym na kawkę wyskoczyć , ale poprzeglądam wiadomości.Jutro przychodzi syn seniorki więc wolne.Przegladalam fajne wycieczki po mieście i okolicach.Sama oczywiście szwendam tu i tam ale zapisałam się na wycieczkę  całodniową przewodnikiem 
Grindelwald i Interlaken .Fajny program , dużo zwiedzania, piękne widoki.  ale to w sobotę..
Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia 
05 lipca 2023 21:57 / 4 osobom podoba się ten post
O,  ktoś tu jednak jest :) Już myśłałam , że dr.Alban z przypadłościom i asystom  was przepłoszył 
Dobry wieczór 
06 lipca 2023 05:31 / 6 osobom podoba się ten post
Witam Was czwartkowo a jednocześnie mówię -do widzenia.Zjeżdżam dziś do domu,nie dam dłużej rady bez lekarza z tą rwą kulszową.I tak czeka mnie kolejna wycieczka.Wam wszystkim życzę spokojnych, szybko mijajacych dni.
06 lipca 2023 06:30 / 3 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie  przy filiżance mocnej kawy  . Za oknem ptaki już dają koncert a i słońce wysoko już jest.  Dziś CD prac w ogrodzie ale jest u nas syn mojego kochanego więc jest pomoc. ? Moja córka walczy ? podczas letniej sesji. Zostało jej jeszcze 4 egzaminy z 14tu.  Umsc jak zawsze ostatni zaczyna i kończy sesje. Od 17 lipca idzie do pracy , umowę już podpisała więc uczy się intensywnie żeby później kasę zarabiać ?. 
Dziś na obiad pizza ? bo jest dużo różnych resztek zamrożonych właśnie pod pizzę i trzeba to wykorzystać. 
Spokojnego dnia opiekunkowo ☕ smacznej kawy i super pogody. 
06 lipca 2023 06:31 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Witam Was czwartkowo a jednocześnie mówię -do widzenia.Zjeżdżam dziś do domu,nie dam dłużej rady bez lekarza z tą rwą kulszową.I tak czeka mnie kolejna wycieczka.Wam wszystkim życzę spokojnych, szybko mijajacych dni.

Zdrówka życzę. ??? Maluda pomyśl o masażach. Ja teraz chodzę i jestem po pierwszym zabiegu obolała ale i zadowolona. Jutro mam kolejny zabieg. 
06 lipca 2023 07:31 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  zbliża się kolejny słoneczny, letni weekend dla mnie ostatni przed urlopem nie ukrywam, że czekam już bardzo i cieszę się, że to już tylko kilka dni w pracy. Wszystkim spokojnego dnia życzę, a Beatce zdrowia, wracaj szczęśliwie do domku i podlecz się,zadbaj o siebie 
06 lipca 2023 08:28 / 4 osobom podoba się ten post
marta74

Dzień dobry :kawa1::kawa: zbliża się kolejny słoneczny, letni weekend :-)dla mnie ostatni przed urlopem :slodki krolik:nie ukrywam, że czekam już bardzo i cieszę się, że to już tylko kilka dni w pracy. Wszystkim spokojnego dnia życzę:buziaki2:, a Beatce zdrowia, wracaj szczęśliwie do domku i podlecz się,zadbaj o siebie :kwiatek dla ciebie2:

Dziękuję bardzo,Marta ?♥️
06 lipca 2023 09:04 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w słoneczny poranek ?. Nie ma to jak w domu,spokojnie można wypić kawkę,bez nasłuchwiania czy podopieczna wstała i czy nas nie potrzebuje. Przyznać muszę,że ja,towarzyska i rozgadana,tyle się nagadałam w ostatnim czasie w pracy,że nie tęsknię jeszcze za towarzystwem. Cieszę się ciszą,spokojem,slow life . Niewiele robię ale nie czuję że tracę czas,spędzam go przecież w najlepszym towarzystwie,bo własnym . Przeglądam oferty wczasów,sanatoriów na sierpień. Chcę gdzieś wyjechać,na tydzień,ale tam,gdzie wszystko będę miała zapewnione,żadnych zakupów ,myślenia co dzisiaj na obiad,gotowania. Może z przyjaciółką ,a może sama. Najchętniej nad morzem.Jak nie znajdę nic ,co by mi odpowiadało (prawie wszędzie ,gdzie sprawdzałam,w sierpniu nie ma wolnych miejsc),to na pewno będę chciała się wybrać do Krakowa na kilka dni. Jest sporo wolnych miejsc w hotelach blisko Rynku,nawet z basenem i saunami,za naprawdę przyzwoitą cenę. No i jeszcze jakiś wypad na 2-3 dni ,z przyjaciółkami,do Rynu albo Mikołajek. Muszę zająć się teraz przygotowaniami na przyjazd dzieci i wnuków. Przede wszystkim zorganizować im miejsce w szafach,a z tym miejscem to u mnie trudno. Mam zdecydowanie za dużo rzeczy. Dzisiaj segregacja,nie ma że szkoda,że może raz ,kiedyś założę,bo to już przerabiałam. Odkładam na tę chwilę,kiedy może założę ?,zapominam i kupuję znów coś nowego. Już wczoraj zaczęłam odkładać na kupki,do oddania,do kontenerów PCK,które mam na osiedlu. No i buty i torebki,nie wiem po co i na co mam ich tyle. Jedynie bratanica nosi ten sam rozmiar co ja,przyjedzie w przyszłym tygodniu,to na pewno się ucieszy z nowej dostawy ?.
Wyjeżdżającym życzę przyjemnych i bezpiecznych podróży,wszystkim dobrego,spokojnego dnia 
06 lipca 2023 09:33 / 4 osobom podoba się ten post
Maluda

Maluda,bezpiecznego powrotu do domu i zdrowia życzę. Szkoda,że kolejny raz nie poszło tak,jak planowałaś. Pamiętasz może,ze też miałam problem z rwą,wiem,jak to jest. Jakntrafisz na neurologa który skieruje Ciebie na rezonans,to przynajmniej będziesz się mogła spodziewać rzetelnej diagnozy. Neurolodzy ,w większości,uważają,że i lekarze rodzinni,i sami pacjenci,za często składają zrzucają swoje bóle na karb rwy. Czasami bardziej ortopeda jest potrzebny. Rezonansu nie miałam,bo po przebadaniu,długim i różnorodnym(oględziny sylwetki,ćwiczenia,ostukiwania,naciskania,szczegółowy wywiad),pan doktorvstwierdził,że on nie ma tu nic do roboty,bo neurologicznie jest ze mną wszystko w najlepszym porządku. A na "rwę", najlepszy aktywny tryb życia,gimnastyka i jak najwięcej spacerów,wędrówki,kijki,pływanie. No i masaże z których korzystam namiętnie. Nie tylko dla beauty ale też dla zdrowotności. Zastosowałam się do jego rad,bo w czasie mojego przedostatniego turnusu na wyjeździe,zapuściłem się trochę. Było leniwie,siedząco-leżąco ?. Wróciłam do wcześniejszych dobrych nawyków ,codziennie kilka kilometrów "z buta",gimnastyka w towarzystwie różnych youtuberek i youtuberów ,no i polegiwanie,ale na akumacie. Nie zapomniałam jeszcze jak bolało,ale nawrotów nie ma i czuję się świetnie. A delikatne,rozciągające ćwiczenia,można próbować nawet wtedy,kiedy boli. Tak więc właściwe odżywianie i ruch,to najlepsze lekarstwo na wszelkie boleści.
Spróbuj,namawiam gorąco?‍♀️?‍♀️