01 lipca 2023 08:31 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry w nowym miesiącu ☺️Dziś mam wolne ale pogoda taka sobie ,oziębilo się a wczoraj popadało konkretnie więc jest swieżo, czysto i zdrowo.Dzis mija też miesiąc pracy w nowej placówce czyli oddz.demencyjny (mały 9 pdp )w Pflegeheimie.Mialam szczęście że tam właśnie trafiłam po rozmowie kwalifikacyjnej i dniu próbnym,bo oddziałów sporo z wiekszą ilością seniorów i nie tylko demencyjne.Moj Team dobrze zgrany ,mieszany,młodzi i starsi ,więc się uzupełniamy we wszystkim .Są tu 4 zmiany, ale nocki zarezerwowane dla tych z małymi dzieciakami.Dniowki ,popołudniówki nocki oraz dzień dzielony ,taki tu system. Pracujemy 8 godzin× 5 dni i to jest to na czym mi między innymi zależało reszta dnia dla mnie i tylko dla mnie .Dni wolne ruchome ,zależy od planu .Do transferu podchodzim w dwie osoby (inaczej nie można )i jest też sprzęt ale póki co u nas nie musimy korzystać bo nie wymaga tego stan pdp.Jestem też odpowiedzialna za dekorowanie oddziału na różne okazje☺️oraz za częściowe aktywowanie Senior i tu bywa wesoło .Obiady można wykupić( 6 f.)a za śniadania nic nie płacimy .Z Geldow też jestem zadowolona .Jak się pracuje w weekend to extra Geldy wpadną .No i 13 pensja w całości nie podzielona na 12 miesięcy jak to czasem bywa .Mieszkam blisko tu też miałam szczęście i za dobrą cenę.?We wrześniu pierwszy urlop to lecę do Pl No to tyle .Miłego dnia wszystkim ?