Powitajki przy kawie 75

02 września 2023 06:34 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry " Kiedy ranne wstają zorze "mnie obudziły .Dzisiaj bardzo głośne dźwięki wyrwały mnie ze snu , chyba powietrze jest nosniejsze . Kotom podałam tabletki na odrobaczenie , zrobię sobie kawkę i przystępuje do zaplanowanych prac .W domu cisza, wszyscy jeszcze śpią .

Dobrego dnia 
02 września 2023 07:21 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry opiekunkowo w ostatni weekend na wyjeździe jestem już zmęczona opieka nad dwoma osobami na wózku ale lubię swoją pracę we wtorek do domku miłego dnia wszystkim :
02 września 2023 07:47 / 2 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,obudziło mnie piękne,ostre słońce. Przyjemnie posiedzieć z kawką na balkonie. Osiedle jeszcze śpi,ja delektuję się ciszą,cieszę oczy i duszę otaczającą mnie zielenią,oddycham. Tak świadomie,czuję rytm i głębokość oddechów. I dobrze mi jest. Podobno nowa podopieczna mieszka wśród zieleni a dzień zaczyna kawką i fajeczką. Przynajmniej nie zdziwią jej ani nie zbulwersują moje poranne obrządki 
Przyjemnego,spokojnego dnia życzę 
02 września 2023 08:01 / 4 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  dzień pracy czas rozpocząć mamy weekend i piękną pogodę,cieszmy się więc latem, pozdrawiam serdecznie 
02 września 2023 09:06 / 4 osobom podoba się ten post
Witam  w sobotni słoneczny i rześki poranek. Seniorka wykąpana, pranie  się pierze, śniadanie zjedzone więc można iść na spacer co zaraz uczynię. Obiad jest z wczoraj więc bez spiny .
Spokojnego dnia opiekunkowo. 
02 września 2023 11:19 / 5 osobom podoba się ten post
creyzy

Dzień dobry opiekunkowo w ostatni weekend na wyjeździe jestem już zmęczona opieka nad dwoma osobami na wózku ale lubię swoją pracę we wtorek do domku miłego dnia wszystkim :aniolki::

Podziwiam 
To naprawdę wyzwanie . Odpoczniesz w domku. Powodzenia życzę .
02 września 2023 18:33 / 5 osobom podoba się ten post
creyzy

Dzień dobry opiekunkowo w ostatni weekend na wyjeździe jestem już zmęczona opieka nad dwoma osobami na wózku ale lubię swoją pracę we wtorek do domku miłego dnia wszystkim :aniolki::

Ale to mnie zaskoczyło, że masz dwoje podopiecznych na wózkach ?
03 września 2023 07:03 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień doberek opiekunkowo moja ostatnia niedziela w pracy we wtorek do domku wszystkim spokojnej niedzieli 
03 września 2023 08:21 / 7 osobom podoba się ten post
Witam w słoneczny,niedzielny poranek☀️. Słonko grzeje od rana ale już nie wspina się tak wysoko po niebie jak w letnich miesiącach. Cisza jeszcze dookoła. W myślach układam plan dnia,jeszcze kilka rzeczy mam do zrobienia przed wyjazdem. Nie wiem o której jutro przyjedzie po mnie bus. Wolałabym później niż wcześniej?. Tym razem zdecydowałam się na przewoźnika Mazurskie busy,jeszcze z nimi nie jechałam . Nie dociera jeszcze do mnie,że we wtorek zamelduję się na nowym miejscu.
 Szacun wielki dla naszej koleżanki z dwójką podopiecznych na wózkach?.Creyzy,nie mam śmiałości prosić o to,żebyś coś więcej napisała,jak sobie radzisz,jak wygląda Twój dzień. Domyślam się że wolnego czasu nie masz za wiele a jak już go masz,to odpoczywasz . Ale pewnie nie tylko ja dowiedziałbym się chętnie czegoś więcej.
Kawusia na balkonie smakuje wybornie,słońce grzeje,posiedzę sobie jeszcze trochę.
Spokojnej,przyjemnej niedzieli życzę 
03 września 2023 08:56 / 6 osobom podoba się ten post
Witam serdecznie.   Słońce ☀️ już świeci ale wysoko wysoko w górach do widać. My już po śniadaniu i seniorka leży. Obiad zaplanowany i będzie szybko dziś. Zaraz wybywam na spacer. Tak mnie te spacery wciągnęły , że nie ma to tamto idę. ??? Wam życzę spokojnej leniwej niedzieli. ☕?☕?
03 września 2023 09:12 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry u mnie też już po śniadaniu i ale moja przerwa po południu , chociaż w niedzielę to daję sobie luzy, praktycznie tylko przygotowanie posiłków, no i sprzątnięcie po jedzeniu oczywiście. Życzę wszystkim cudownej niedzieli 
03 września 2023 10:08 / 6 osobom podoba się ten post
Gusia29

Witam w słoneczny,niedzielny poranek☀️. Słonko grzeje od rana ale już nie wspina się tak wysoko po niebie jak w letnich miesiącach. Cisza jeszcze dookoła. W myślach układam plan dnia,jeszcze kilka rzeczy mam do zrobienia przed wyjazdem. Nie wiem o której jutro przyjedzie po mnie bus. Wolałabym później niż wcześniej?. Tym razem zdecydowałam się na przewoźnika Mazurskie busy,jeszcze z nimi nie jechałam . Nie dociera jeszcze do mnie,że we wtorek zamelduję się na nowym miejscu.
 Szacun wielki dla naszej koleżanki z dwójką podopiecznych na wózkach?:aniolki:.Creyzy,nie mam śmiałości prosić o to,żebyś coś więcej napisała,jak sobie radzisz,jak wygląda Twój dzień. Domyślam się że wolnego czasu nie masz za wiele a jak już go masz,to odpoczywasz . Ale pewnie nie tylko ja dowiedziałbym się chętnie czegoś więcej.
Kawusia na balkonie smakuje wybornie,słońce grzeje,posiedzę sobie jeszcze trochę.
Spokojnej,przyjemnej niedzieli życzę :najlepszego3:

Gusiu szczęśliwej podróży Ci życzę ?
Bergisch Gladbach to fajne miasteczko i byłam bardzo zdziwiona, że tak blisko Koloni, a takie górki tam są, jest gdzie spacerować. Ja byłam w takiej dzielnicy, że autobus zawracał ?, cały czas pod górę się jechało, widoki miałam piękne. Z zakupami nie było problemu, bo córka pdp wykupowała nam bilet miesięczny i po mieście można było sobie jeździć do woli. Mam miłe wspomnienia związane z tym miejscem, planowałam tam nawet wrócić, ale niestety niedługo po moim wyjeździe pdp trafiła do heimu. 
Od tego czasu nigdy w te okolice nie trafiłam, a szkoda bo do Koloni parę kilometrów i w wolnym czasie chętnie bym sobie pozwiedzała, bo z kolei jak w Koloni pracowałam, to na bardzo krótkie wymiany i na dodatek to była praca prywatnie więc czasu wolnego było nie za wiele. 
Dzień dobry 
Ja już powoli zaczynam się pakować, teraz mam wesoło, bo koleżanki opiekunki wyrastają jak grzyby po deszczu ?
Wczoraj się dowiedziałam, że od dwóch tygodni tuż za rogiem pracuje opiekunka z mojej firmy, oczywiście firma nie raczy poinformować o tym żadnej z nas, ale bratowa Józka powiedziała, że da mi numer telefonu do niej, może akurat ktoś konkrety
Miłego dnia
03 września 2023 11:12 / 5 osobom podoba się ten post
Kika67

Gusiu szczęśliwej podróży Ci życzę ?
Bergisch Gladbach to fajne miasteczko i byłam bardzo zdziwiona, że tak blisko Koloni, a takie górki tam są, jest gdzie spacerować. Ja byłam w takiej dzielnicy, że autobus zawracał ?, cały czas pod górę się jechało, widoki miałam piękne. Z zakupami nie było problemu, bo córka pdp wykupowała nam bilet miesięczny i po mieście można było sobie jeździć do woli. Mam miłe wspomnienia związane z tym miejscem, planowałam tam nawet wrócić, ale niestety niedługo po moim wyjeździe pdp trafiła do heimu. 
Od tego czasu nigdy w te okolice nie trafiłam, a szkoda bo do Koloni parę kilometrów i w wolnym czasie chętnie bym sobie pozwiedzała, bo z kolei jak w Koloni pracowałam, to na bardzo krótkie wymiany i na dodatek to była praca prywatnie więc czasu wolnego było nie za wiele. 
Dzień dobry 
Ja już powoli zaczynam się pakować, teraz mam wesoło, bo koleżanki opiekunki wyrastają jak grzyby po deszczu ?
Wczoraj się dowiedziałam, że od dwóch tygodni tuż za rogiem pracuje opiekunka z mojej firmy, oczywiście firma nie raczy poinformować o tym żadnej z nas, ale bratowa Józka powiedziała, że da mi numer telefonu do niej, może akurat ktoś konkrety :-)
Miłego dnia :-)

Dziękuję Kika. Ja przebywając w Bonn,kilka razy byłam w Bergisch Gladbach. Ale prywatnie,z niemiecką przyjaciółką. Zabierała mnie ze sobą i relaksowałyśmy się w przepięknych Mediterana Therme Bergisch Gladbach. Cudnie było. Czy to zimą,czy w lecie.  Indie,Arabia,Hiszpania w jednym miejscu. Ale miasta nie znam,tylko z okna samochodu podziwiałam widoki.Wiem,że będę gdzieś blisko centrum,Koelnstrasse. Wiem też,że będę miała dzień wolny,na pewno wybiorę się na te sauny,baseny,groty solne ?.Wiem jeszcze,że moja niemiecka przyjaciółka z Bonn mnie odwiedzi i już się cieszę na spotkanie. Nie widziałyśmy się kilka ładnych lat,ale jesteśmy w kontakcie. Najpierw jednak muszę tam dojechać i osobiście się przekonać,czy będzie tak,jak przedstawiono mi w ofercie,bo to różnie bywa ale o tym wszyscy chyba już wiemy ?
03 września 2023 13:05 / 5 osobom podoba się ten post
Witam się niedzielnie, ale se pospaliśmy! 
Dziś spadamy do Karpacza na obiadek, bo wreszcie kupiliśmy autko i można podróżować :)
Dobrego dnia wszystkim!
Pozdrowienia z Jeleniej Góry
03 września 2023 20:08 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Szacun wielki dla naszej koleżanki z dwójką podopiecznych na wózkach?:aniolki:.Creyzy,nie mam śmiałości prosić o to,żebyś coś więcej napisała,jak sobie radzisz,jak wygląda Twój dzień. Domyślam się że wolnego czasu nie masz za wiele a jak już go masz,to odpoczywasz . Ale pewnie nie tylko ja dowiedziałbym się chętnie czegoś więcej.
Spokojnej,przyjemnej niedzieli życzę :najlepszego3:

Pytajcie chętnie odpowiem jeżdżę do tej rodziny od dwóch lat najpierw opiekowałam się babcia teraz też dziadkiem ostatnio jak byłam w domu dziadek trafił do szpitala i od tej pory jeździ na wózku ale lepsze to niz bym miała go prowadzac bo ma jakieś 190 cm wzrostu jest szczupły przychodzą myć go dwa razy dziennie lekko nie jest to prawda cały dzień na nogach oczywiście przerwę mam i o 20 koniec pracy noce spokojne plus jest taki że czas szybko mija i oczywiście pieniążki większe  zawsze wolałam jeździć do dwojga a teraz zmykam muszę się pakować i trochę odpocząć