Powitajki przy kawie 74

30 maja 2023 08:10 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry nowy dzień przed nami, oby był spokojny i przyniósł tylko dobre wieści 
30 maja 2023 08:57 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Gusiu , pojedziemy do Hawany to będziemy same sobie skręcały liście .I to na udzie :radosc:

To jest myśl!!! Jestem chętna 
30 maja 2023 09:00 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

A ja już zamówiłam, Jutro mam odebrać przedylkey 

Nie wiem czy mi się przyda ,,? Byłam kiedyś pociągiem przyjaźni w Moskwie , może za kontakty z obcą cywilizacja będę pociągnięta do odpowiedzialności 
Wpływu nie miałam 
Wylosowalam wycieczkę i pojechałam .:lol3:

Przyda się na pewno  ,trzeba tylko chęć wykrzesać żeby się na niej położyć 
A jeśli chodzi i to drugie,to mam jeszcze więcej powodów do obaw. W liceum byłam w klasie z rozszerzonym językiem rosyjskim, maturę zdawałam z rosyjskiego i zdałam na piątkę 
30 maja 2023 09:02 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry,niebo w kolorze rozcieńczonego mleka, trochę chłodno ale pflance już podlane,czekam na babcię że śniadaniem.
A później pranie,zakupy i gotowanie . I nadejdzie pauza, coś co lubimy najbardziej 
Dobrego dnia 
30 maja 2023 09:33 / 6 osobom podoba się ten post
Witam w pięknym, pełnym słońca dniu
Spokojnie, babcia dziś ma następną operację. Poza tym lajcikowo. 
Życzę miłego i spokojnego dnia 
30 maja 2023 09:58 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry u nas  ,22 st C . Już się wyspałam i czekam na kuriera . W  Zooplusie kupuje karmę dla kotów . Zobaczę  czy im posmakuje , zmieniłam z Felixa na inną 
 Teraz kawkę wypije i pomyślę o obiedzie .
Dobrego dnia.
31 maja 2023 06:30 / 7 osobom podoba się ten post
Witam.  Za oknem dziś słońce ☀️ i śpiew ptaków ? bo wczoraj to było szaro buro i ponuro. 
Środa minie tydzień zginie....i niech tak będzie . Jutro podobno seniorka wraca ze szpitala. Dobrze, że tylko z nią będę do soboty bo podobno stan jest nie ciekawy. Woda zatrzymana w organizmie, nogi jak banie , owinięte bandażami plus prawie nic nie je więc może być tu ciekawie. Córka została uświadomiona przeze mnie i Pflege co może byc . Po pierwsze krankebbet plus wózek inwalidzki musi załatwić bo babka 2-3 szurane kroki i chce siadać bo nogi odmawiają posłuszeństwa. 
Dziadek dalej ręką w gipsie i coraz częściej ma zachwiania równowagi i się przewraca. Nogi też jak balony pomimo extra tabletek plus bardzo wysokie ciśnienie nawet i po 190/120. Lekarz był dopisał leki i zobaczymy co będzie dalej. Ja tylko zasugerowałem córce że przy tym stanie rodziców najlepiej jakby był tu facet ale i on dźwigać non stop nie będzie bo nie ma kręgosłupa ze stali . I tak to się robi z dwójki mobilnych osób nagle stają się osobami , którzy non stop potrzebują pomocy i wsparcia. Dziadek prawa ręka w gipsie to też przy nim trzeba wszystko zrobić.  Wyglądałam / wypisałam się. ☹️
Miłego dnia opiekunkowo. 
31 maja 2023 06:36 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Witam. :chaplin: Za oknem dziś słońce ☀️ i śpiew ptaków ? bo wczoraj to było szaro buro i ponuro. 
Środa minie tydzień zginie....i niech tak będzie . Jutro podobno seniorka wraca ze szpitala. Dobrze, że tylko z nią będę do soboty bo podobno stan jest nie ciekawy. Woda zatrzymana w organizmie, nogi jak banie , owinięte bandażami plus prawie nic nie je więc może być tu ciekawie. Córka została uświadomiona przeze mnie i Pflege co może byc . Po pierwsze krankebbet plus wózek inwalidzki musi załatwić bo babka 2-3 szurane kroki i chce siadać bo nogi odmawiają posłuszeństwa. 
Dziadek dalej ręką w gipsie i coraz częściej ma zachwiania równowagi i się przewraca. Nogi też jak balony pomimo extra tabletek plus bardzo wysokie ciśnienie nawet i po 190/120. Lekarz był dopisał leki i zobaczymy co będzie dalej. Ja tylko zasugerowałem córce że przy tym stanie rodziców najlepiej jakby był tu facet ale i on dźwigać non stop nie będzie bo nie ma kręgosłupa ze stali . I tak to się robi z dwójki mobilnych osób nagle stają się osobami , którzy non stop potrzebują pomocy i wsparcia. Dziadek prawa ręka w gipsie to też przy nim trzeba wszystko zrobić.  Wyglądałam / wypisałam się. ☹️
Miłego dnia opiekunkowo. 

Dobrze że  kończysz zlecenie, bo po opisie  będzie  tam cieżko...
31 maja 2023 06:38 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry! Kolejny cieply dzień na horyzoncieOd soboty  zapowiadają deszcze...Milego dnia  kochani 
31 maja 2023 06:41 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Dobrze że  kończysz zlecenie, bo po opisie  będzie  tam cieżko...:bezradny:

Lekko nie będzie to jest napewno. Seniorka przed szpitalem była już sadnej wagi około 90 kg ale mobilna i koło siebie robiła wszystko a teraz to ja widziałam to jedna noga jak moje dwie gdzie ja nóg patyczaków ? nie mam. Ja córce tylko napomknelam , że ty się zrobi mały szpital i musi być na to przygotowana , że opiekunki będą się zmieniać co trochę bo ciężko będzie. 
No chyba , że czekają że seniorzy się spotkają i odejdą jedno po drugim bo i dziadek coraz częściej wspomina, że jest słaby i że czuje że odchodzi. 
31 maja 2023 06:47 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Lekko nie będzie to jest napewno. Seniorka przed szpitalem była już sadnej wagi około 90 kg ale mobilna i koło siebie robiła wszystko a teraz to ja widziałam to jedna noga jak moje dwie gdzie ja nóg patyczaków ? nie mam. Ja córce tylko napomknelam , że ty się zrobi mały szpital i musi być na to przygotowana , że opiekunki będą się zmieniać co trochę bo ciężko będzie. 
No chyba , że czekają że seniorzy się spotkają i odejdą jedno po drugim bo i dziadek coraz częściej wspomina, że jest słaby i że czuje że odchodzi. 

Zmienniczkę  już masz? Ja wczoraj dostalam wiadomość, że  już mają  dla mnie  zmienniczkę.Działaja z dużym wyprzedzeniem,no i dobrze 
31 maja 2023 07:01 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Zmienniczkę  już masz? Ja wczoraj dostalam wiadomość, że  już mają  dla mnie  zmienniczkę.Działaja z dużym wyprzedzeniem,no i dobrze :-)

Ma być kobietą w sobotę rano gtv kołom 8-10 .  Trochę ode mnie starsza ale mniejszej postury więc może być ciekawie. Oby nie wracała tym samym comja wyjadę ? ?? bo ja i tak wyjadę. 
31 maja 2023 07:01 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry aż się boje dzisiejszego dnia. Upał , lubię ciepło ale w miarę .Wysokie temp.rozleniwiaja mnie na maksa . Szukam chłodnych miejsc .. Zaraz opuszczę markizę na dół to będzie chłodniej ale ponuro
 Dlanie dużo jasności, otwarte drzwi na taras to życie . Cóż musze wybrać  między samopoczuciem a  zdrowiem

31 maja 2023 08:55 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  spokojnego dnia życzę 
31 maja 2023 09:24 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo upał ma być też