Dzień dobry radośnie
. Radosnym uśmiechem poranek okraszam,bo za oknem raczej szarawo i smutnawo. Dzień u mnie zapowiada się trochę bałaganiarsko,bałagan musi być żeby ordnung zapanował?. Wyrzuciłam wszystko z szafy,całe łóżko zawalone,robię przegląd. Zdecydowanie za dużo mam wszystkiego. Segregacja musi nastąpić. Przemyślana,częścią obdaruję ,część do kontenera PCK. Fajne jest to,że przy okazji zawsze znajdzie się coś fajnego o czym zupełnie zapomniałam. Późnym popołudniem spotkanie z koleżanką a o 18tej wspólnie do kina. Bardzo jestem ciekawa filmu,na który się wybieramy. Dodatkową przyjemnością kino,które wybrałyśmy ,nasze ulubione,małe,studyjne Awangarda. Film to "Prawdziwe życie aniołów ",chyba wczoraj była premiera. Krzysztof Globisz i Kinga Preis w rolach głównych . To już dla mnie wystarczająca rekomendacja. Film inspirowany życiem pana Globisza,pierwszy raz,przynajmniej w historii polskiego kina,aktor,powracający do zdrowia po ciężkim udarze,cierpiący na afazję i paraliż ,gra samego siebie. A jeszcze pokażą się takie osobistości jak Anna Dymna czy Jerzy Trela. Cieszę się już na wieczór.
Wszystkim życzę pięknego dnia i całego weekendu