Co dzisiaj gotujesz na obiad? 19

25 kwietnia 2023 09:53 / 2 osobom podoba się ten post
Klopsiki w sosie pomidorowym,ziemniaczki,seler smażony,budyń ,ja jeszcze nie wiem co ,a jak nie wiem to pewno zrobię płatki z owocami 
25 kwietnia 2023 10:22 / 4 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Klopsiki w sosie pomidorowym,ziemniaczki,seler smażony,budyń ,ja jeszcze nie wiem co ,a jak nie wiem to pewno zrobię płatki z owocami :gotowanie:

Ciekawa jestem tego smażonego selera,jak go robisz?
25 kwietnia 2023 11:08 / 4 osobom podoba się ten post
No i już wiem,że będzie curry warzywne z piersią kurczaka. Dodatkowo gotuje się już gar zupy jarzynowej, będą mieli jutro i pojutrze,jak mnie już nie będzie. Synowa pracuje do 15tej,syn do 16tej. Nim pozbierają dzieci, wrócą do domu,to mało czasu na gotowanie. Tym bardziej,że prawie codziennie trzeba gdzieś dzieci zawozić. A to basen,to piłka, mała jakieś tańce, stąd ten,dwa lata temu, zakup thermomixa. Nie że moda,tylko  wygoda i oszczędność czasu 
25 kwietnia 2023 12:25 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Ja nie lubię zapachu selera , no nie podchodzi mi i już . Używam wmawiając sobie, że robię innym na złość .I jużi lżej 
25 kwietnia 2023 12:30 / 4 osobom podoba się ten post
Jeszcze nie wiem co dzisiaj wymodze  chodzi za mną kartoflanka taka z.przypalona  mąka i dużo zieleniny .
I skwarki z boczku wędzonego , dużo skwarek .Cholesterol mam książkowy.Leki jednak nie poszły w odstawkę .Biere no muszę 
25 kwietnia 2023 12:40 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Smażony seler pierwsze słyszę ale lubię surówkę z selera i jabłka plus sos jogurtowy z odrobiną miodu. 
25 kwietnia 2023 14:25 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Jeszcze nie wiem co dzisiaj wymodze :-) chodzi za mną kartoflanka taka z.przypalona  mąka i dużo zieleniny .
I skwarki z boczku wędzonego , dużo skwarek .Cholesterol mam książkowy.Leki jednak nie poszły w odstawkę .Biere no muszę :-)

Mniam kartoflanka, teraz zrobiłaś mi smaka 
25 kwietnia 2023 21:08 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Obieram,kroje na cztery jak duży to biorę pół,kroje na mniejsze kawałki ,wrzucam na patelnię sole ,paprykuje,podlewam olejem,postoi bytroche się przegryzlo i smarze ,dość szybko się smaży.smarzylam też z marchewką bardzo lubię taką mieszankę wtedy dopasowuje seler grubością do marchwi i to wszystko .mi bardzo smakuje.
26 kwietnia 2023 00:18 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Ja nie lubię zapachu selera , no nie podchodzi mi i już . Używam wmawiając sobie, że robię innym na złość .I jużi lżej :-)

A ja lubię i smak, i zapach. Zapach naci selerowej uwielbiam. A najbardziej lubię zupę krem z selera,dorzucam jabłko i dużo kuminu i wędzona papryka. To moja ulubiona zupa na sezon jesienno-zimowy . Nie zrobiłabyś mi na złość podrzucając selera . Chyba żeby to były kawałki rozgotowanego w zupie. Takiego nie lubię 
26 kwietnia 2023 06:52 / 5 osobom podoba się ten post
Ostatni dzień idę na łatwiznę spagetti  budyna ja pieczarkowa moja jak by kto pytał pieczarki z warzywami mrożonymi tylko odmrożone zalane bulionem że swojskiej wegety
26 kwietnia 2023 07:20 / 5 osobom podoba się ten post
Pomidorowa dla seniorki bo łatwiej jej jeść rzadkie pokarmy . Będzie mało dla dziadka to placki ziemniaczane z musem jabłkowym. 
26 kwietnia 2023 12:26 / 6 osobom podoba się ten post
Ogórkowa, udko pieczone, ziemniaki, surówka z selera, kompot - to obiad dla kuracjusza
28 kwietnia 2023 06:09 / 4 osobom podoba się ten post
Zupa ogórkowa na kaczce i placki ziemniaczane z twarożkiem i śmietaną 

Zupka już się gotuje i ziemniaki obrane .Po pracy tylko cwaniaka użyje , będzie szybko i smacznie . 
Budyń ugotuje dla mnie z polewą reszta że swoiskim sokiem malinowym 
28 kwietnia 2023 07:08 / 4 osobom podoba się ten post
Szparagi z szynką i sosem holenderskim plus jajko sadzone wedle życzenia , ziemniaki i sałata. 
28 kwietnia 2023 12:51 / 2 osobom podoba się ten post
Zupa marchewkowa z kiełbaską dla Seniorki(ja nie lubię)i sałatka owocowa.Leżę i oddycham ?