Co dzisiaj gotujesz na obiad? 19

07 maja 2023 09:24 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Wyobraź sobie że od tygodnia Gusia nie gotuje :-). Jada na mieście albo u ludzi na imprezach :lol1:. Nie powiem że zdrowo,ale smacznie,bardzo urozmaicone,praktycznie bo nic robić nie trzeba ?. Nie ma jednak nic za darmo,na mieście trzeba płacić a jak w gościach,to jakieś geszenki i winko trzeba też wziąć, żeby wkład własny mieć :oczko:. Jeszcze dwa tygodnie i będę gotować. Regularnie i zdrowo bo warzywno owocowo :gotuje:

Nie  pacz na to .Kto zdrowie ma to będzie miał a kto stracił .... musi się pogodzić.
Tylko nie zasmakuj w hulaszczym życiu , zebys nie zanichala wyjazdów .

Gotuje żur z białą kiełbasą i grzybkiem .Zapiekanka warzywna ,żeby nie zmarnować .
07 maja 2023 14:47 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Nie  pacz:-) na to .Kto zdrowie ma to będzie miał a kto stracił .... musi się pogodzić.
Tylko nie zasmakuj w hulaszczym:-) życiu , zebys nie zanichala wyjazdów .

Gotuje żur z białą kiełbasą i grzybkiem .Zapiekanka warzywna ,żeby nie zmarnować .

O,co racja to racja. Hulaszczy tryb życia bywa fajny,ale na dłuższą metę męczący. Pracy wyjazdowej nie zaniecham,już zaczyna mi jej brakować. A na obiad zupa z soczewicą,pierogi ruskie produkcji siostry mojej (robi najlepsze) i lody na deser. Wnuki siostry się ucieszą 
08 maja 2023 07:17 / 3 osobom podoba się ten post
Placki ziemniaczane z musem jabłkowym  i krupnik z pęczakiem 
Koperek do tego i ja zabielam śmietanką. 
Tak lubię .
08 maja 2023 11:25 / 4 osobom podoba się ten post
Dzisiaj będzie zupa pieczarkowa, a na drugie gołąbki z ziemniakami i surówką z kapusty pekińskiej.  
08 maja 2023 13:02 / 5 osobom podoba się ten post
U mnie gyros z frytkami i zapiekanym serem
08 maja 2023 16:03 / 3 osobom podoba się ten post
mariakoc

U mnie gyros z frytkami i zapiekanym serem

Ja lubię nasze produkty i nasze potrawy.
Za dużo na wyjazdach pojadlsm obcych 
Teraz to smażone ziemniaki z maślanka mrągowska smakują lepiej niż wyszukane dania Ausländisch :
08 maja 2023 20:44 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Placki ziemniaczane z musem jabłkowym  i krupnik z pęczakiem 
Koperek do tego i ja zabielam śmietanką. 
Tak lubię .

Zawsze gotowałam krupnik z kaszą jęczmienną,bo taki gotowała moja mama. Synowa robi z pęczakiem,bo jej mama taki gotuje . Spróbowałam i bardzo mi posmakował. Teraz robię czasem taki a innym razem owaki,pęczak i jęczmienna na zmianę 
09 maja 2023 16:04 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś były ziemniaczki z koperkiem i maselkiem, jajko sadzone i kalafior z bułką. 
10 maja 2023 08:45 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dziś były ziemniaczki z koperkiem i maselkiem, jajko sadzone i kalafior z bułką. :mniam:

Lubię kalafior z bułką i masełkiem ale staram się rzadko go jeść, bo cholesterol mam spory 
10 maja 2023 09:05 / 2 osobom podoba się ten post
Krupnik na skrzydełkach 
10 maja 2023 09:30 / 1 osobie podoba się ten post
Jarzynowa na udku. 
10 maja 2023 12:16 / 2 osobom podoba się ten post
Ja mam obiad w pensjonacie 
Polędwiczki w sosie kurkowym 
Szef zarządził ' Ania wybierz coś z menu a dziewczyny przygotują '' no nie powiem ,to  mi się  podoba 

10 maja 2023 14:09 / 2 osobom podoba się ten post
Mleczko

Ja mam obiad w pensjonacie 
Polędwiczki w sosie kurkowym 
Szef zarządził ' Ania wybierz coś z menu a dziewczyny przygotują '' no nie powiem ,to  mi się  podoba 

Ale mi smaka narobiłaś na te polędwiczki. Mojej koleżance też . Aż sprawdziłyśmy menu kętrzyńskich restauracji . No qrcze,nigdzie nie mają . Jak nam apetyt do jutra nie przejdzie,to pojedziemy do Giżycka albo Mrągowa. Tam mają 
10 maja 2023 15:56 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Ale mi smaka narobiłaś na te polędwiczki. Mojej koleżance też :-). Aż sprawdziłyśmy menu kętrzyńskich restauracji :oczko:. No qrcze,nigdzie nie mają :-(. Jak nam apetyt do jutra nie przejdzie,to pojedziemy do Giżycka albo Mrągowa. Tam mają :lol1:

To po drodze  zaledzcie do nas , będą nawet wtedy jak ich nie będzie w dziennym menu . 

10 maja 2023 16:24 / 1 osobie podoba się ten post
Mleczko

To po drodze :-) zaledzcie do nas , będą nawet wtedy jak ich nie będzie w dziennym menu . 

Tak,wstąpił do piekieł , po drodze mu było