Serek z bitą śmietaną i na wieszku galaretka
Serek z bitą śmietaną i na wieszku galaretka
Wczorajsza zupa pomidorowa. Ziemniaki,klopsiki w sosie kaparowym, sałata. Klopsików cały gar, będą też na jutro, na pewno głodni wrócimy z turnieju piłkarskiego :oczko:
Jakieś owoce jeszcze by się przydały do tego :)
Co tam na wyjeździe Gusia gotuje ,pewnie :mniam:
Dzisiaj obiad późno,obiadokolacja właściwie o 18tej. Wróciliśmy po 17tej z turnieju piłkarskiego. Leon niepocieszony,chciał pokazać babci jak strzela gole a tu tylko jedną asystę zaliczył :-).
Zjedliśmy klopsiki w sosie kaparowym,te same co wczoraj. Świeżo ugotowane ziemniaki,tluczone :-) i zrobiłam surówkę z białej kapusty z marchewką. Własnymi rękami tarłam, chociaż synowa mówiła że ona może sama szybko w cwaniaku. Cwaniara,niby sama a jednak chciała się ustrojstwem wyręczyć :oczko:. Wnuki powiedziały,że najlepszą surówkę w życiu dzisiaj jadły :lol1:. A na deser były lody
Kotlety mielone plus ziemniaki tłuczone i marchewką z groszkiem. :mniam:
Na deser lody śmietankowe ?
Polubiłam za ziemniaki tłuczone .Kotlety mielone też lubię , robię faszerowane pieczarkami albo kapustą kiszoną .
Widzę Gusiu, że co raz więcej jemy ziemniaków tłuczonych a mniej Kartoffelpüree .:-) Ja po nocnym dyżurze obiadu nie gotuje .Muszę przepalić kalorie ze służbowego posiłku . :-)