Co dzisiaj gotujesz na obiad? 19

21 kwietnia 2023 09:28 / 3 osobom podoba się ten post
Zakręcona Mamuela

Serek z bitą śmietaną i na wieszku galaretka

Jakieś owoce jeszcze by się przydały do tego :) 
21 kwietnia 2023 11:01 / 5 osobom podoba się ten post
Wczorajsza zupa pomidorowa. Ziemniaki,klopsiki w sosie kaparowym, sałata. Klopsików cały gar, będą też na jutro,  na pewno głodni wrócimy z turnieju piłkarskiego 
21 kwietnia 2023 20:12 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Wczorajsza zupa pomidorowa. Ziemniaki,klopsiki w sosie kaparowym, sałata. Klopsików cały gar, będą też na jutro,  na pewno głodni wrócimy z turnieju piłkarskiego :oczko:

Ja jutro żeberka w sosie zeberkowym   i buraczki.
Oczywiście ziemniaki tłuczone z masłem, mleczkiem  i koperkiem .
Pachnie Gusiu  ?

21 kwietnia 2023 21:38 / 2 osobom podoba się ten post
GrazynaM55

Jakieś owoce jeszcze by się przydały do tego :) 

Tak ale to na szybko robiony,
22 kwietnia 2023 06:56 / 4 osobom podoba się ten post
Na dziś moja pdp zarządziła by obiadu nie gotować bo popołudnie i wieczór będzie w restauracji i tam będzie jedzenie.Hym z racji iż wiem ile ona potrafi zjeść zaproponowałam chociaż ryż na mleku zgodziła się. Więc tylko ryż na mleku będzie 
22 kwietnia 2023 07:23 / 4 osobom podoba się ten post
Zupa kartoflana z majerankiem.  
22 kwietnia 2023 10:07 / 6 osobom podoba się ten post
Żeberka czekają na swój czas .Na razie odpoczywają w rondelku. Ziemniaki obrane ,i niestety mizeria z ogórka .Zostałam przegłosowana. Wszystko mam przygotowane więc jadę do miasta ,zobaczyć jak ludzie żyją, jak się ubierają i czy są uśmiechnięci .
22 kwietnia 2023 18:34 / 2 osobom podoba się ten post
Co tam na wyjeździe Gusia gotuje ,pewnie 
22 kwietnia 2023 19:19 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Co tam na wyjeździe Gusia gotuje ,pewnie :mniam:

Dzisiaj obiad późno,obiadokolacja właściwie o 18tej. Wróciliśmy po 17tej z turnieju piłkarskiego. Leon niepocieszony,chciał pokazać babci jak strzela gole a tu tylko jedną asystę zaliczył 
Zjedliśmy klopsiki w sosie kaparowym,te same co wczoraj. Świeżo ugotowane ziemniaki,tluczone  i zrobiłam surówkę z białej kapusty z marchewką. Własnymi rękami tarłam, chociaż synowa mówiła że ona może sama szybko w cwaniaku. Cwaniara,niby sama a jednak  chciała się ustrojstwem wyręczyć . Wnuki powiedziały,że najlepszą surówkę w życiu dzisiaj jadły . A na deser były lody 
23 kwietnia 2023 07:31 / 4 osobom podoba się ten post
Kotlety mielone plus ziemniaki tłuczone i marchewką z groszkiem. 

Na deser lody śmietankowe ?
23 kwietnia 2023 09:16 / 4 osobom podoba się ten post
Dojadamy pierogi ruskie homemade ofkors (które lepiłam przedwczoraj), pierwszy raz wyszły mi sztosowe!
23 kwietnia 2023 12:20 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzisiaj obiad późno,obiadokolacja właściwie o 18tej. Wróciliśmy po 17tej z turnieju piłkarskiego. Leon niepocieszony,chciał pokazać babci jak strzela gole a tu tylko jedną asystę zaliczył :-). 
Zjedliśmy klopsiki w sosie kaparowym,te same co wczoraj. Świeżo ugotowane ziemniaki,tluczone :-) i zrobiłam surówkę z białej kapusty z marchewką. Własnymi rękami tarłam, chociaż synowa mówiła że ona może sama szybko w cwaniaku. Cwaniara,niby sama a jednak  chciała się ustrojstwem wyręczyć :oczko:. Wnuki powiedziały,że najlepszą surówkę w życiu dzisiaj jadły :lol1:. A na deser były lody 

Widzę Gusiu, że co raz więcej  jemy ziemniaków tłuczonych a mniej Kartoffelpüree . Ja po nocnym dyżurze obiadu nie gotuje .Muszę przepalić kalorie ze służbowego posiłku . 
23 kwietnia 2023 12:22 / 3 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Kotlety mielone plus ziemniaki tłuczone i marchewką z groszkiem. :mniam:

Na deser lody śmietankowe ?

Polubiłam za ziemniaki tłuczone .Kotlety mielone też lubię , robię faszerowane pieczarkami albo kapustą kiszoną .

23 kwietnia 2023 13:13 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Polubiłam za ziemniaki tłuczone .Kotlety mielone też lubię , robię faszerowane pieczarkami albo kapustą kiszoną .

W domu robię różne wersje bo lubimy mielone kotlety a na szteli nie wymyślam bo że y się potem nie okazało, że sama to bym musiała zjadać. 
23 kwietnia 2023 13:37 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Widzę Gusiu, że co raz więcej  jemy ziemniaków tłuczonych a mniej Kartoffelpüree .:-) Ja po nocnym dyżurze obiadu nie gotuje .Muszę przepalić kalorie ze służbowego posiłku . :-)

To prawda,coraz częściej czytam o tym,jak inni te ziemniaki tłuką . Ja wolę tłuczone niż Kartoffelpüre .
Dzisiaj "moja"zupa z czerwonej soczewicy.  Gęsta i aromatyczna, jeszcze pyrka sobie i pachnie. A na drugie,na życzenie wnuków,racuchy z jabłkami. Te już synowa z pomocą thermomixa robi. Obiad może mało niedzielny,ale taki,na jaki mamy ochotę