A ja dzisiaj Kartoffelgratin :mniam: . Te pyrki chodziły za mną już od jakiegoś czasu
Sałatę dorobię do tego i genug .
A ja dzisiaj Kartoffelgratin :mniam: . Te pyrki chodziły za mną już od jakiegoś czasu
Sałatę dorobię do tego i genug .
Jeszcze się pochwalę obiadem. Pyszne kotlety mielone z posiekaną natką pietruszki i dużą ilością przypraw. Ziemniaki całe w maśle, do tego nasza tradycyjna mizeria. W warzywniaku przybywa warzyw, już nie mogę się doczekać kiedy zaczną przywozić nać lubczyku, świeże pomidory i młode ziemniaki:-) Pycha z koperkiem:gotowanie:
A ja dzisiaj coś zrobię z makaronu ,warzyw i parmezanu
Lubię taką posypkę .
Ciasto dzisiaj z majstruje i będzie to strudel z jabłkami ,dużo cynamonu i masła
Taki lubię na gorąco i gdyby nie obawa, że portki będą za waskie to bym zjadła cały . To tylko 20 dkg mąki , może się uda skonsumować .Na wszelki wypadek zrobię 2 szt.
Dawaj do nas z tym strudlem,mamy lody różne,ubiję śmietanę,jak podzielimy go na trzy,to mniej kalorii wchłoniesz :-).
Wczoraj byliśmy we troje w greckiej. Za gyrosami jak syn pdp nie przepadam,za lammem którego lubi pdp też nie,to wzięłam sobie skampi na ostrym sosie pomidorowo -paprykowo- fetowym:mniam:
Napitki też różne,wino różowe,białe i piwo. Dzisiaj i jutro jemy we dwie,to coś lekkiego zrobię,tylko jeszcze nie wiem co. Jak pójdę na zakupy to pewnie jakiegoś pomysła złapię :oczko1:
Gusiu strudel to prawie KETO :-) no ciut mąki , można się jednak nie przyznać :lol3:
Uwielbiam to ciasto a jeszcze jak szare renaty :-) dostanę , to może być mój ostatni posiłek w życiu .
Poszukałam przepisu na tego strudla. Niby prosty,ale te wałkowanie na cieniutki płat,jeszcze jakieś rozciąganie tego cienkiego ciasta,jakoś mnie odstrasza,boję się czy nie porwałoby mi się w rękach :oczko:. Może jednak spróbuję,jak zepsuję ,to w domu,za swoje,bardziej się postaram:lol1:. Tylko gdzie ja tutaj szarą renetę znajdę ?:zaskoczenie1:
O matko,jak mi mizerią zapachniało !:mniam:
Sama nie wiem,czemu jej tutaj nie robię. Może dlatego że jedyne ogórki,które mi w obecnie smakują,to te małe snack gurken. Inne ,jak dla mnie,dziwnie pachną i smakują.
Też lubię:-) Ogórki najlepsze są w sezonie, tu w Polsce też nie są za dobre. Spróbuj sobie mizerię z jogurtem, majerankiem, wyciśniętym czosnkiem i dodaj do tego kilka kropli soku z cytryny. Może i nie gotuję najlepiej ale lubię przyprawy i miksuję smaki z dodatkiem czosnku, cytryny... Bardzo lubię eksperymentować ze smakami.