Powitajki przy kawie 73

22 stycznia 2023 17:20 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

O mamuniu ! Czy to nie ma innej alternatywy w weekendy jak wpadanie na żywe stworzenia pokaźnym ciałem swym? Całe szczęście trzymałam poziom i w zuryskiej restauracji gdzie szefuje Polak zafundowaliśmy sobie z synem niezłą ucztę. Tak , że dzisiaj nieco wątróbka dolega i mogę się zrobić paskudna nie tylko fizycznie :lol3: Syn przed godziną wylądował w Berlinie i już jest w drodze do ukochanej rodzinki za którą się bardzo przez te kilka dni stęsknił. Przede mną jeszcze niedzielny odpoczynek, aż do jutra , gdy do roboty ruszyć się trzeba będzie.  Uczesać się, dyskretny mejkap zrobić- jak to do ludzi :)
Dzień dobry :) 

No kurde nie ma ,nieważne czy to weekend czy nie??Bo ja taka pokazno przytulaśna jestem zwłaszcza do czworonogów?
22 stycznia 2023 17:23 / 4 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzieńdobrywieczór,chyba tak wypada się przywitać, bo jeszcze dzień a już ciemno. Witam Was i za chwilę uciekam.pół  godzinki temu brat odwiózł mnie do domu. Wczoraj i dzisiaj długie spacery wśród pół i lasów . Wczoraj późnym popołudniem, śnieg i wiatr więc tylko 5km. Dzisiaj bezwietrznie, słońca nie było Ale śniegu sporo, zapodaliśmy sobie trasę 4,5 km w jedną stronę, od domu brata do małej  winnicy nad jeziorkiem. Narazie ok ale nie zdziwię się jak jutro nie będę  mogla wstać, dawno tak nie maszerowałam. No i brat z bratową dużo młodsi ode mnie, narzucili tempo i...dotrzymałam kroku :radosc:
Zachwytów nad przygotowaną przeze mnie karkówką nie było końca, sama się zachwycałam, rozpływała się w ustach. Zrobiłam jeszcze pyszną tartę, kruchy spód i jabłka, uprażone z odrobiną cynamonu,soku z cytryny,rodzynkami i do tego galaretka cytrynowa,ot tak wsypana do jabłek. Wystudzone jabłka na wystudzony spód, posypałam płatkami migdałów i to wszystko. Bez zapiekania. Fotki nie zdążyłam zrobić bo zniknęła błyskawicznie. Było nas pięcioro, ja,brat,beatowa i ich corka z chłopakiem. Poszła cała za jednym zasiadem :mniam:
A teraz spadam, biegniemy z przyjaciółką na gongi. 
Przyjemnego wieczoru Wam życzę :aniolki:
Jeszcze fotka ze  spaceru.

Też dziś w śniegu brnęlam ,foty nie wstawię bo okrutnie wstydliwa jestem ?
22 stycznia 2023 17:31 / 5 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Też dziś w śniegu brnęlam ,foty nie wstawię bo okrutnie wstydliwa jestem ?

Wychodzi na to, że ja bezwstydnica jestem 
No i dobrze, nie ważne co mówią byle by mówili 
22 stycznia 2023 17:34 / 6 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dusiu, bardzo emocjonalnie odbierasz każdy komentarz. Opisujesz przypadki z którymi się stykasz,swoje przemyślenia,  reakcje i system pracy . Trudne ostatnio te przypadki. Dobrze że o nich piszesz, nigdy nie wiadomo czy ktoś z nas na taki nie trafi. Zaznacz, że nie chcesz komentarzy, na pewno to uszanujemy a jesli będziesz chciala usłyszeć nasze zdanie,to też napisz o tym wyraźnie. 
I nie uciekaj proszę z forum, jestem pewna, że nikt nie chciał Ciebie urazić czy obrazić :aniolki:

Jak  ma się trudne miejsca to można b.emocjonalnie reagować .Jesteśmy różni.Niedalej jak w lipcu zeszłego roku po którejś tam nieprzespanej nocy też źle zinterpretowałam wpis Tiny. Nerw mi się włączył niepotrzebnie.Tak bywa niestety. 

22 stycznia 2023 17:38 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Wychodzi na to, że ja bezwstydnica jestem :lol1:
No i dobrze, nie ważne co mówią byle by mówili :-)

Pacz jak to się lwy różnić mogą?  
22 stycznia 2023 18:23 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Dzieńdobrywieczór,chyba tak wypada się przywitać, bo jeszcze dzień a już ciemno. Witam Was i za chwilę uciekam.pół  godzinki temu brat odwiózł mnie do domu. Wczoraj i dzisiaj długie spacery wśród pół i lasów . Wczoraj późnym popołudniem, śnieg i wiatr więc tylko 5km. Dzisiaj bezwietrznie, słońca nie było Ale śniegu sporo, zapodaliśmy sobie trasę 4,5 km w jedną stronę, od domu brata do małej  winnicy nad jeziorkiem. Narazie ok ale nie zdziwię się jak jutro nie będę  mogla wstać, dawno tak nie maszerowałam. No i brat z bratową dużo młodsi ode mnie, narzucili tempo i...dotrzymałam kroku :radosc:
Zachwytów nad przygotowaną przeze mnie karkówką nie było końca, sama się zachwycałam, rozpływała się w ustach. Zrobiłam jeszcze pyszną tartę, kruchy spód i jabłka, uprażone z odrobiną cynamonu,soku z cytryny,rodzynkami i do tego galaretka cytrynowa,ot tak wsypana do jabłek. Wystudzone jabłka na wystudzony spód, posypałam płatkami migdałów i to wszystko. Bez zapiekania. Fotki nie zdążyłam zrobić bo zniknęła błyskawicznie. Było nas pięcioro, ja,brat,beatowa i ich corka z chłopakiem. Poszła cała za jednym zasiadem :mniam:
A teraz spadam, biegniemy z przyjaciółką na gongi. 
Przyjemnego wieczoru Wam życzę :aniolki:
Jeszcze fotka ze  spaceru.

Pieknie...kolorowo 
22 stycznia 2023 20:05 / 3 osobom podoba się ten post
Maluda

Chyba pomyślę na poważnie o Szwajcarii ?☘️

Ale najpierw przyjedź odpocząć od "oschłej" seniorki do naszej spokojnej Urszuli do Lubeki
22 stycznia 2023 20:16 / 2 osobom podoba się ten post
Damessa

Pieknie...kolorowo :-):super:

Tak mam, jak mokro i buro, to żółte kaloszki i kolorowa  parasolka 
Jak biało wokół, to dla kontrastu też kolorowo. Od razu weselej się robi 
22 stycznia 2023 20:17 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Tak mam, jak mokro i buro, to żółte kaloszki i kolorowa  parasolka :-)
Jak biało wokół, to dla kontrastu też kolorowo. Od razu weselej się robi :radosc:

22 stycznia 2023 20:20 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Pacz jak to się lwy różnić mogą?  

No właśnie pacze 
22 stycznia 2023 21:08 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

Ale najpierw przyjedź odpocząć od "oschłej" seniorki do naszej spokojnej Urszuli do Lubeki:aniolki:

Przyjadę, przyjadę,tylko grzybki mi zostaw 
23 stycznia 2023 04:23 / 6 osobom podoba się ten post
Witam poniedziałkowo
Zaczynamy nowy tydzień
Mam nadzieję, że wszystkim minie spokojnie.
Miłego dnia wszystkim
23 stycznia 2023 05:57 / 6 osobom podoba się ten post
Doberek w poniedziałek,przedemną ostatni tydzień.Oby minał szybko i spokojnie a Wam życzę również bezstresowego dnia i zdrowia na Stellach.
23 stycznia 2023 06:58 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo 
23 stycznia 2023 07:21 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry  i bierzemy byka za rogi .
Do masts się wybiorę, trza coś kupić .Twarożek mi się kończy , drożdże wyszły a i ciśnienie sobie podniosę patrząc na ceny .
Dobrego,spokojnego dnia WSZYSTKIM życzę