Jak minął dzień 14

02 maja 2023 13:41 / 7 osobom podoba się ten post
Forum jak każdy twor żyje swoim życiem .Masz  czas i ochotę to piszesz a jak masz coś nie tak ,robisz pauzę .
Ja trochę poprzepychalam się telefonicznie w sprawie pracy i dałam spokój .To tak jak w tym powiedzieniu " że w tym cały jest ambaras....... .
Zaliczyłam w sobotę wesele wczoraj gryl trochę czasu przespałam .A dzisiaj wzięłam się za kwiatki, umylam auto na myjni , sama też się wykapalam i odpocznę .Wieczorem do pracy, mam przyuczyć dwie osoby . Może się uda .
Dzien jak codzien 
03 maja 2023 20:30 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Forum jak każdy twor:-) żyje swoim życiem .Masz  czas i ochotę to piszesz a jak masz coś nie tak ,robisz pauzę .
Ja trochę poprzepychalam się telefonicznie w sprawie pracy i dałam spokój .To tak jak w tym powiedzieniu " że w tym cały jest ambaras.......:-) .
Zaliczyłam w sobotę wesele wczoraj gryl trochę czasu przespałam .A dzisiaj wzięłam się za kwiatki, umylam auto na myjni , sama też się wykapalam i odpocznę .Wieczorem do pracy, mam przyuczyć dwie osoby . Może się uda .
Dzien jak codzien :-)

No to sporo atrakcji, 100 lat nie byłam na weselu a pobawiłabym się 
03 maja 2023 20:39 / 4 osobom podoba się ten post
Dziś miałam pecha do kwadratu.
Najpierw jedna Niemka wjechała we mnie i rozwaliła mi lusterko prawe w drobny mak. Zbierałam części ponad 5 metrów przed miejscem stłuczki.
A potem w Lidlu spadł ajerkoniak z taśmy - rozbił się na podłodze i pochlapał mi spodnie. Chcąc niechcąc musiałam jeszcze pralkę wstawić
Dobrze, że już pomału mija, bo dość mam na dziś atrakcji...
03 maja 2023 23:07 / 3 osobom podoba się ten post
Malgi

Dziś miałam pecha do kwadratu. :placze1:
Najpierw jedna Niemka wjechała we mnie:zaskoczenie1: i rozwaliła mi lusterko prawe w drobny mak.:nerwowy2: Zbierałam części ponad 5 metrów przed miejscem stłuczki.:wiking:
A potem w Lidlu spadł ajerkoniak z taśmy - rozbił się na podłodze i pochlapał mi spodnie. Chcąc niechcąc musiałam jeszcze pralkę wstawić:pranie:
Dobrze, że już pomału mija, bo dość mam na dziś atrakcji...:do bani:

04 maja 2023 16:18 / 6 osobom podoba się ten post
Maluda

O matko i córko!Co tak cicho na tym forum -jakby umierało śmiercią naturalną.Mało co kto pisze, eventuel przywitanie z rana i...koniec.A tak tętniło zyciem.Pamietam, że jak z rok temu zaczelysmy jakiś temat, oczywiście skończyło się na damsko-meskich relacjach, aż w końcu same doszłysmy do wniosku, że czas spać.Usmiecham się do tych wspomnień i mam nadzieję, że wrócę te osoby i te pogaduszki na to forum,bo po to ono jest.

Ja nie mam zbytnio czasu. Zabiegi, posiłki, towarzystwo, spacery, relaks. Relaks, który niebawem się skończy. Zorganizowałem grilla dla naszej ośmioosobowej fajnej paczki, dlatego dziś o 18 rozpalimy grilla. Produkty zakupione, nic tylko się bawić. Mamy miejsce pod dachem, z ławami i z paleniskiem blisko naszego ośrodka, 100 metrów. Niech żyje wolność, wolność i swoboda...  itd 
04 maja 2023 18:18 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Ja nie mam zbytnio czasu. Zabiegi, posiłki, towarzystwo, spacery, relaks. Relaks, który niebawem się skończy. Zorganizowałem grilla dla naszej ośmioosobowej fajnej paczki, dlatego dziś o 18 rozpalimy grilla. Produkty zakupione, nic tylko się bawić. Mamy miejsce pod dachem, z ławami i z paleniskiem blisko naszego ośrodka, 100 metrów. Niech żyje wolność, wolność i swoboda... :piosenki: itd :smiech3:

No ja też dostałam już skierowanie do Wieńca na początek października, ale będę chciała przesunąć na późniejszy czas. Może się uda, bo nie zdążę odpocząć po wrześniowym turnusie w Łebie...
04 maja 2023 18:31 / 6 osobom podoba się ten post
W ZH pogoda cudna i dla każdego very najs ?
Wnusieta na chrzciny Emci już tekstylne zaopatrzone. Nie będę się rozpakowywać bo i zapakowali za free na prezent, poza tym jeszcze w mieście jestem. Pogoda tak drapie za uszkiem i rozleniwia że chyba jutro zastrajkuje ?
15 maja 2023 21:06 / 2 osobom podoba się ten post
A co tu tak cicho i pusto,? Tak jak ja schowaliście się pod kocykiem?
Ja się właśnie kocykiem otuliłam,herbatka z miodem i cytryną. Qrcze,jak ta pogoda się zmienia,wczoraj upał a dzisiaj zimno,wieje i leje całe popołudnie . Już chyba wszystkie letnie rzeczy odświeżone i wysuszone. Jutro też ma być deszczowo i zimno, będę się grzała przy desce do prasowania. Musiałam wyjść na krótko z domu i... zmarzłam. Bardziej na październik wygląda niż na połowę maja. Zimna Zośka faktycznie zimnem nas poczęstowała. Mam nadzieję że wkrótce słońce ☀️ i ciepełko powrócą.
16 maja 2023 19:22 / 3 osobom podoba się ten post
Właśnie się dowiedziałem, że  czwartek jest  w Szwajcarji święto !!Wszystko pozamykane, wolny dzień .Nikt nie pracuje ,ja też......
16 maja 2023 21:16 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień ojca? Tak jak w De 
Christii Himmelfahrt 
17 maja 2023 06:55 / 1 osobie podoba się ten post
dorotee

Dzień ojca? Tak jak w De 
Christii Himmelfahrt 

Tak, Himmelfahrt.
17 maja 2023 07:33 / 1 osobie podoba się ten post
Damessa

Właśnie się dowiedziałem, że  czwartek jest  w Szwajcarji święto !!Wszystko pozamykane, wolny dzień .Nikt nie pracuje ,ja też......:niech zyje:

Nie wszędzie, zależy od kantonu a nawet gminy. U nas 1 listopada były sklepy pootwierane. 
17 maja 2023 07:34 / 4 osobom podoba się ten post
Dzien dobry w tę środę co to dziś na popołudnie mam :) 
17 maja 2023 19:54 / 5 osobom podoba się ten post

Wieczorne pozdrowienia z Monachium. 
Widok z pokoju na obiekty olimpijskie. 
Zaczynam sztelę, dość ciekawie i dość lekko. Jutro napiszę więcej. 
Miłego wieczoru i dobrej nocy
17 maja 2023 21:21 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

:chaplin:
Wieczorne pozdrowienia z Monachium. 
Widok z pokoju na obiekty olimpijskie. 
Zaczynam sztelę, dość ciekawie i dość lekko. Jutro napiszę więcej. 
Miłego wieczoru i dobrej nocy:-)

Witamy na pokładzie