Jak minął dzień 14

20 lipca 2023 22:24 / 2 osobom podoba się ten post
Malgi

A ja zaliczyłam i jestem dumna, że udało mi się samej dojechać do Trogiru i Mastrinki, gdzie u fantastycznych gospodarzy: Leona i Ani spedziliśmy 10 dni.
http://uleona.com/
I chociaż upał doskwierał, to już planuję wyjazd tam w przyszłym roku. Jeszcze zobaczymy, może uda się jakiś wspólny wypad z przyjaciółmi lub rodziną.

Zazdroszczę, na stronce wygląda to super 
22 lipca 2023 22:06 / 2 osobom podoba się ten post
U mnie dzisiaj dzień leniwy, padało i przestawało co chwilę, siedzieliśmy w domu, posprzątałam i zrobiłam krokiety ze szpinakiem i serem feta. 
23 lipca 2023 08:26 / 3 osobom podoba się ten post
Trochę poczytam, s gdzie jest Gusia ,?
23 lipca 2023 15:25 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Trochę poczytam, s gdzie jest Gusia ,?

Podłączam się do pytania
24 lipca 2023 09:24 / 3 osobom podoba się ten post
mariakoc

Podłączam się do pytania

Pewnie Gusia po za zasięgiem . Byczy się 
24 lipca 2023 11:24 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Pewnie Gusia po za zasięgiem . Byczy się :moje_wakacje:

Wróci to opowie, miejmy nadzieję że odpoczywa 
25 lipca 2023 12:26 / 2 osobom podoba się ten post
Ja też niebawem na urlop jadę 
27 lipca 2023 19:14 / 1 osobie podoba się ten post
mariakoc

Wróci to opowie, miejmy nadzieję że odpoczywa :-)

Aż tak się zabunkrowala ?  
27 lipca 2023 19:40 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Aż tak się zabunkrowala ?  

Schowałam się za wnukami . Troje wnucząt,córka,syn,synowa,a jeszcze dzieci i wnuki siostry i brata odwiedzają,dzieje się ,jest zabawa,głośno i radośnie jest. I roboty też nie brakuje . Zmywarka trzy razy dziennie,pralka też dwa razy. Jest nas dużo ,łazienka jedna to i pod koniec dnia nie wiadomo który ręcznik do kogo należy . Plażujemy na "miejskiej" jak pogoda dopisuje,trzy dni byliśmy w Sopocie,jeździmy,odwiedzamy się wzajemnie,gościmy się. Wczoraj świętowaliśmy imieniny mojej siostry,razem z dziećmi 19 osób. Byłoby nas więcej,ale zabrakło mojego najstarszego syna z rodziną i mojego brata z żoną i jedną z dwóch córek. Cóż,niektórzy muszą pracować,żeby inni bawić mogli się ?. Choć początkowo lało i zrobiło się prawie ciemno(świętowaliśmy też na plaży miejskiej),to ,jeśli towarzystwo doborowe,żadna pogoda nie straszna. Było gdzie się schować,pojeść ,popiwkować czy podrinkować. Po godzinie się rozpogodziło i zrobiło się pięknie,chociaż nie upalnie. Kupa śmiechu,żartów,nie chciało się wracać do domu. Będzie co wspominać. No i ja na zdjęciach grupowych też byłam obecna?. Nie będę udawać że wielka siłaczka ze mnie,jestem zmęczona,tryskam za to radością i dobrą energią. W sobotę syn z rodziną już po południu wyjeżdżają do Gdyni na prom. W poniedziałek ja odwożę córkę z synkiem do Gdańska na lotnisko i...zacznę urlop . Kto wie,może zostanę na 2-3 dni w Gdańsku czy Sopocie. Sama! No tak mi się marzy ?.
27 lipca 2023 19:46 / 2 osobom podoba się ten post
Znalazłam chwilę dla siebie i zajrzałam tutaj z nadzieją na poczytanie. A tu co? Niewiele do czytania,jakoś nudnawo i pusto,żeby nie powiedzieć smutno.
Czyżby "nie chce mi się "wszystkich dopadło ?
28 lipca 2023 09:51 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Schowałam się za wnukami :smiech3:. Troje wnucząt,córka,syn,synowa,a jeszcze dzieci i wnuki siostry i brata odwiedzają,dzieje się ,jest zabawa,głośno i radośnie jest. I roboty też nie brakuje :oczko:. Zmywarka trzy razy dziennie,pralka też dwa razy:-). Jest nas dużo ,łazienka jedna to i pod koniec dnia nie wiadomo który ręcznik do kogo należy :lol1:. Plażujemy na "miejskiej" jak pogoda dopisuje,trzy dni byliśmy w Sopocie,jeździmy,odwiedzamy się wzajemnie,gościmy się. Wczoraj świętowaliśmy imieniny mojej siostry,razem z dziećmi 19 osób. Byłoby nas więcej,ale zabrakło mojego najstarszego syna z rodziną i mojego brata z żoną i jedną z dwóch córek. Cóż,niektórzy muszą pracować,żeby inni bawić mogli się ?. Choć początkowo lało i zrobiło się prawie ciemno(świętowaliśmy też na plaży miejskiej),to ,jeśli towarzystwo doborowe,żadna pogoda nie straszna. Było gdzie się schować,pojeść ,popiwkować czy podrinkować. Po godzinie się rozpogodziło i zrobiło się pięknie,chociaż nie upalnie. Kupa śmiechu,żartów,nie chciało się wracać do domu. Będzie co wspominać. No i ja na zdjęciach grupowych też byłam obecna?. Nie będę udawać że wielka siłaczka ze mnie,jestem zmęczona,tryskam za to radością i dobrą energią. W sobotę syn z rodziną już po południu wyjeżdżają do Gdyni na prom. W poniedziałek ja odwożę córkę z synkiem do Gdańska na lotnisko i...zacznę urlop :smiech3:. Kto wie,może zostanę na 2-3 dni w Gdańsku czy Sopocie. Sama! No tak mi się marzy ?.

Marzenia nie bolą .Ciesz się Gusiu tym gwarem i rozgardiaszem .U mnie jeszcze cisza , odsypiają nocne wybryki .Jadą gdzieś, wracają i znów jadą .Jak już muzyka wylewa się z okna to wiem że odespali .Moje patelnie wnet odpoczną od naleśników, placków i kotletów , jeszcze trochę i rozjadą się każdy w swoją stronę .Dżemy smażę i na bieżąco są pochłonięte skończyły się truskawki teraz maliny i jagody . Za chwilkę mirabelki wejdą w menu . W życiu nie przypuszczałam , że to takie zdrowe owoce .To skarbnica zdrowia .
01 sierpnia 2023 20:34 / 6 osobom podoba się ten post
Dziś miałam zamiar zająć się pracami w kuchni, bo koleżanka miała termin do lekarza, ale...
koło 10 zadzwoniła, że wizyta odwołana i możemy pojechać do lasu na przeszpiegi.
No i wpadliśmy w las i dobrze, bo chociaż na obiadek miałam kotleciki z muchomora czerwieniejącego.
Na koniec trafiliśmy na pięknego prawdziwka, który jednak został w lesie na rozmnożenie.
02 sierpnia 2023 14:02 / 4 osobom podoba się ten post
Jutro na noc na Bayery.Podobnie jak Dusia będę oglądać Alpy z okna.
02 sierpnia 2023 15:21 / 2 osobom podoba się ten post
Maluda

Jutro na noc na Bayery.Podobnie jak Dusia będę oglądać Alpy z okna.

powodzenia 
02 sierpnia 2023 15:33 / 2 osobom podoba się ten post
Dusia1978

:-):super: powodzenia 

Dziękuję Dusiu ?