Jak minął dzień 14

10 lipca 2023 21:53
mariakoc

Kiedyś też tak lubiłam jeździć, teraz dłuższe podróże są dla mnie męczące. Już bym się nie dała namówić na Chorwację autem :-)

Poważnie? U nas wśród personelu są Chorwaci. Znam dwie Chorwatki. Jedna już na emertyture będzie niedługo szła, druga ma jeszcze kilka latek do tego. No i jeszcze jest szef oddziału gdzie przebywają pacjenci potrzebujący już pielęgnacji. Wszyscy jeżdzą nawet i na weekend do ojczyzny. 
11 lipca 2023 18:26 / 2 osobom podoba się ten post
Dziś w Monachium padł rekord, 34 stopni. Dałem radę jakoś do sklepów podejść, a raczej podjechać cztery przystanki. Spożywkę mam na miejscu. 
U mnie w domu nową windę montują. Jak dobrze, że mam tylko jedną walizkę, haha. Wystarczy mi zatem jeden kurs na 6.piętro. Co pół piętra pauza i dalej ?Jak będzie za ciężko, to syna zawołam, dam mu piątaka i finał ? Będzie z czego dać, bo podopieczny sypnął ladnie groszem. 
12 lipca 2023 19:10 / 2 osobom podoba się ten post
A kuku, jest tu ktoś? ?
12 lipca 2023 20:03 / 1 osobie podoba się ten post
Są, ale zajęci :) Może ktoś chce przepis na bułeczki ? 
12 lipca 2023 20:46
Są problemy techniczne cały dzień. 
12 lipca 2023 20:55 / 1 osobie podoba się ten post
Nie byłam tego świadoma, bo od rana praca , potem zakupy, coś trzeba w domu ogarnąć.W międzyczasie przyszła osoba ze wspolnoty mieszkaniowej z info, że komuś iguana uciekła i żeby własiciele psów trzymali je na smyczy, dopóki jej nie złapią. Chyba gdzieś jaja złozyła, bo alarm jeszcze nie odwołany :)

13 lipca 2023 18:37 / 3 osobom podoba się ten post
Mała ma infekcję wirusową. Na razie bez antybiotyku, tylko uważać na gorączkę, jeśli będzie nie do zbicia to schładzanie w temp wody nieco nizszej od temp. ciała. Sposób skuteczny, żadne czary mary. Najgorzej jak się nie wie i się zapomni, toteż młodzi wysłuchali uważnie co ma doktórka do powiedzenia. Michałek na razie ok. Jeżeli mu się w ciągu 2 dni nic nie objawi, to już będzie zdrowy. 
Po obiadokolacji która się odbyła w domu a ofiarą była karkówka w kapuście. Czekam na posłanca  od bauera z jajkami i mlekiem . Oraz woła mnie zamrażarka z otchłani. Muszę wywalić przeterminowaną pitce , ale dziś się nie przemogę . Może w weekend  
15 lipca 2023 21:53 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Mała ma infekcję wirusową. Na razie bez antybiotyku, tylko uważać na gorączkę, jeśli będzie nie do zbicia to schładzanie w temp wody nieco nizszej od temp. ciała. Sposób skuteczny, żadne czary mary. Najgorzej jak się nie wie i się zapomni, toteż młodzi wysłuchali uważnie co ma doktórka do powiedzenia. Michałek na razie ok. Jeżeli mu się w ciągu 2 dni nic nie objawi, to już będzie zdrowy. 
Po obiadokolacji która się odbyła w domu a ofiarą była karkówka w kapuście. Czekam na posłanca :kontuzja: od bauera z jajkami i mlekiem . Oraz woła mnie zamrażarka z otchłani. Muszę wywalić przeterminowaną pitce , ale dziś się nie przemogę . Może w weekend :dwa piwa: 

Zdrowia
16 lipca 2023 20:09 / 2 osobom podoba się ten post
dorotee

Zdrowia:aniolki:

Dziękuję Dorotko , już jest dobrze, tylko młodzi rodzice trochę zmęczeni. Przyznam się bez bicia że byłam zaniepokojona . Wędrówki mi dobrze zrobiły. 
Tutaj od razu się z wami przywitam i powiem dobranoc. 
Na dobry sen i jutro. Jedna z moich ulubionych.
17 lipca 2023 22:51 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Dziękuję Dorotko , już jest dobrze, tylko młodzi rodzice trochę zmęczeni. Przyznam się bez bicia że byłam zaniepokojona . Wędrówki mi dobrze zrobiły. 
Tutaj od razu się z wami przywitam i powiem dobranoc. 
Na dobry sen i jutro. Jedna z moich ulubionych.

Całe szczęście, że się poprawiło. Dużo sił dla rodziców 
18 lipca 2023 19:27
mariakoc

Całe szczęście, że się poprawiło. Dużo sił dla rodziców :aniolki:

Oj, jeszcze nie koniec atrakcji. Chyba jakaś alergia się objawiła. Testy jak skończy wnuczka roczek. Daje rodzicom trochę popalić. Syn trochę zdezorientowany, mało komunikatywny. Czasem coś tam z siebie wyrzuci . Skoczę w piątek do Polski i w poniedziałek wrócę. Temat już ogarnięty, bilety zabukowane, bo mnie nerw zezre.
18 lipca 2023 21:39 / 1 osobie podoba się ten post
tina 100%

Są, ale zajęci :) Może ktoś chce przepis na bułeczki ? :oczko:

Ja chętnie przepis przygarnę, co to za bułeczki? :) 
19 lipca 2023 09:15
GrazynaM55

Ja chętnie przepis przygarnę, co to za bułeczki? :) 

Jak sam filmik pokazuje- c z a d o w e :)
19 lipca 2023 19:57 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Oj, jeszcze nie koniec atrakcji. Chyba jakaś alergia się objawiła. Testy jak skończy wnuczka roczek. Daje rodzicom trochę popalić. Syn trochę zdezorientowany, mało komunikatywny. Czasem coś tam z siebie wyrzuci . Skoczę w piątek do Polski i w poniedziałek wrócę. Temat już ogarnięty, bilety zabukowane, bo mnie nerw zezre.

Dobrze, że mają Twoje wsparcie, to napewno dużo dla nich znaczy
20 lipca 2023 09:00 / 2 osobom podoba się ten post
mariakoc

Kiedyś też tak lubiłam jeździć, teraz dłuższe podróże są dla mnie męczące. Już bym się nie dała namówić na Chorwację autem :-)

A ja zaliczyłam i jestem dumna, że udało mi się samej dojechać do Trogiru i Mastrinki, gdzie u fantastycznych gospodarzy: Leona i Ani spedziliśmy 10 dni.
http://uleona.com/
I chociaż upał doskwierał, to już planuję wyjazd tam w przyszłym roku. Jeszcze zobaczymy, może uda się jakiś wspólny wypad z przyjaciółmi lub rodziną.