Powitajki przy kawie 70

08 lipca 2022 07:19 / 2 osobom podoba się ten post
tina 100%

Pobudka wstać, koniom wody dać. Ja tu trąbię pół godziny....A nie, Maluda i Damessa już jest . Wyskoczyłam jak gumka z majtek :lol1:
Dzień dobry :) 

Dobrze że te kropki wstawiłaś a ja sobie dospiewalam ?
08 lipca 2022 07:25 / 5 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Dobrze że te kropki wstawiłaś a ja sobie dospiewalam ?

"Ja tu trąbię pół godziny, a wy śpicie dziewczyny" Tak jest na czasie i stosownie do tego miejsca :) 
08 lipca 2022 07:29 / 4 osobom podoba się ten post
tina 100%

"Ja tu trąbię pół godziny, a wy śpicie dziewczyny" Tak jest na czasie i stosownie do tego miejsca :) 

??
08 lipca 2022 07:32 / 6 osobom podoba się ten post
Witam.  Za oknem piękne słońce i ok bo pracy w ogrodzie ciąg dalszy. Ja zaraz wyruszam po zakupy i do biblioteki zaopatrzyć się w literaturę do szpitala. Muszę, też odwiedzić aptekę bo chyba się gdzieś przeziębiłam i problemy z pipi 
i muszę, pod leczyć żeby w szpitalu w pampersie nie chodzić a co gorsza z cewnikiem. 
Wam życzę spokojnego dnia i mało roboty. 
08 lipca 2022 07:34 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Moja synowa ma takie . Miotły nie ma, ale ma Dysona. To taka nowoczesna :-)

Ja tam wolę roombe 

08 lipca 2022 07:35 / 5 osobom podoba się ten post
Dzień dobry i pora na kawę 
Pozdrawiam 
08 lipca 2022 08:08 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, dzisiaj pogodnie bo i słońce świeci i ptaki weselej świergolą. 
Słyszałam jak Tina trąbiła ale się nie zerwałam tylko drzemkę wcisnęłam. Babcia po 5tej mnie dzwonkiem z wyrka poderwała, bo do toalety trafić nie mogła, zaplątała się w sypialni i kręciła przy drzwiach klamki szukając. Coraz trudniej witać dzień tak,jak Damessa sugeruje, zmęczona jestem wczorajszym dniem. Oprócz przygotowania posiłków nic nie robiłam, więc  zmęczona być nie powinnam,ale Pedepcia trzymała mnie na krótkiej smyczy,najlepiej jajbym Ją za rękę trzymała, wtedy by była pewna,że  jestem blisko. Gadać mi się nie chce , słuchanie też męczy, a babcia cały czas bla bla.... Boi się zmiany, bo się drożyzny,boi się przyszłości. 
Żadnych symptomów demencji czy Al nie zauważyłam, ale depresję już tak. Nie wiem z jakich powodów gdzieś prywatnie nie umówią wizyty u jakiegoś fachmana, mówią że nie ma takiego w okolicy. Termin do neurologa i jeszcze innego specjalisty,po mojej sugestii,  dostali dopiero na...listopad. A mówimy  ze w Polsce trzeba długo czekać. W poniedzialek przychodzi ktoś w sprawie  podwyższenia grupy inwalidzkiej. Tym babcia też się stresuje. Ja trochę też ,bo tylko we dwie będziemy, rodzina uważa, słusznie zresztą, ze więcej  mogę powiedzieć o ich matce niż oni. To ja przecież jestem z Nią cały czas. 
I to wszystko na pewno nie wpływa na pdp uspokajająco. Moja łagodność i cierpliwość na coraz cieńszym postronku i ,zdarza się, że  zrywają się z niego na chwilę. Ale Dusia mnie obrazkiem powitalnym podbudowała-jestem dokładnie taka,jak w opisie 
Dobrego,przyjemnego dnia Wam życzę 
08 lipca 2022 08:39 / 3 osobom podoba się ten post
Twoja PDP jest niewidoma ,to Ty jesteś  jej  oczami...na dłuższą  metę  bardzo męczące Jeszcze  chwila  i odpoczniesz w domku.
08 lipca 2022 08:45 / 5 osobom podoba się ten post
Damessa

Witam i życzę miłego dnia :kwiatek dla ciebie2:

Czy to nie  ja  jestem? Nowa sukienka i mój  plażowy kapelusz...no nie wiem.
08 lipca 2022 08:50 / 5 osobom podoba się ten post
Damessa

Twoja PDP jest niewidoma ,to Ty jesteś  jej  oczami...na dłuższą  metę  bardzo męczące :-(Jeszcze  chwila  i odpoczniesz w domku.

Dokładnie tak jest . Staram się Jej tłumaczyć, że żadna opiekunka nie będzie z Nią cały dzień, mówi że rozumie, ale...jest jak jest. Kiedy widzę, że nastrój spada bardzo, kiedy jest bardziej zdezorientowana w przestrzeni, kiedy ciągle mówi o tym, że Jej dom stał się dla Niej obcy, to chociaż nie zawsze z wielką chęcią, to tkwię przy Niej, bo widzę że to dobrze na Nią wpływa i uspokaja. Cóż, pograć w nic nie pogramy, nie pokoloruje, nie zajmie się czymś sama, zostają więc wspólne spacery, które bardzo lubi, ale wtedy to ja się dopiero nagadać muszę ?. A najbardziej lubi rozmawiać. O wszystkim,o pogodzie, polityce, poplotkować i urlopy wspominać. 
Za tydzień z radością już będę słuchać swoich dzieci i wnuków, na co bardzo się cieszę 
08 lipca 2022 08:55 / 5 osobom podoba się ten post
Damessa

Czy to nie  ja  jestem? Nowa sukienka i mój  plażowy kapelusz...no nie wiem.:smiech3:

Wypisz wymaluj-Damessa 
Wylaszczyłaś się w tym Szwajcu ?
Tylko stringi coś słabo widać 
08 lipca 2022 09:04 / 5 osobom podoba się ten post
Gusia29

Wypisz wymaluj-Damessa :-)
Wylaszczyłaś się w tym Szwajcu ?
Tylko stringi coś słabo widać :lol1:

09 lipca 2022 05:56 / 3 osobom podoba się ten post
Sie Wszyscy częstują.Dzien doberek.Praktycznie to już po kawie,ale co szkodzi wypić następną -tylko trochę później.Od wczoraj Senior załapał doła,bo wyjezdzam,gdy Oni będą mieli kolejne spotkanie z seniorami.Tlumacze, że będzie nowa,nic, jak grochem o ścianę.Dodam, że od dwóch dni próbowałam dodzwonić się do firmy V,z zapytaniem,czy dali zmienniczce mój numer telefonu... Słyszałam tylko -twoje zgłoszenie jest nastepne, dziękujemy za cierpliwość...Nosz,myslalam, że wyjdę z siebie.A dziś pracowite popoludnie-duszowanie obojga i dalsza część z cyklu-w poszukiwaniu schowanych rzeczy... Miłej,bezstresowej soboty Wszystkim życzę ☕??☘️
09 lipca 2022 07:30 / 4 osobom podoba się ten post
Witam.  Za oknem słońce ale i rześkie powietrze. Cała noc padało i dobrze bo to roślinom potrzebne jest. Ja dziś pracę porządkowe w domu i pakowanie się do szpitala. Zaraz idę sobie zrobić i kawę i śniadanko bo moje kochanie ? jeszcze dobrze chrapie. więc kawy mi nie zrobi. Wam życzę spokojnego i bezstresowego dnia i jak najmniej pracy. 
09 lipca 2022 07:59 / 3 osobom podoba się ten post
Dzień dobry Opiekunkowo. Tu pogoda beż zmian, słońce świeci ,ciepło  i tak  cały następny  tydzień będzie. Dzisiaj  zaplanowałam  dzien roboczy tz.pranie,zmiana pościeli, ogólne  latanie z  odkuzaczem oraz zakupy.W poniedziałek  przyjeżdża  córka  PDP a  ja mam wolne poniedziałek  i wtorek. W planie  wycieczka...Miłego dnia życzę