Powitajki przy kawie 70

07 lipca 2022 05:51 / 7 osobom podoba się ten post
I dzień dobry bardzo.Za oknem pochmurno, może wreszcie spadnie deszcz.Musze dziś z przyjaciółką Rodziny obskoczyc zakupy i to aż do przyszłego piatku.Innych większych planów nie mam,normalka jak co dzień.Do popisania później ☕??☘️
07 lipca 2022 05:53 / 7 osobom podoba się ten post
No i podwójnie Was przywitalam ???
07 lipca 2022 06:17 / 7 osobom podoba się ten post
Witam  i życzę  udanego dnia 
07 lipca 2022 07:04 / 6 osobom podoba się ten post
Witam miło w czwartek i pozdrawiam 
Zmiennik dojechał o 22, bo po drodze był wypadek na autobanie. Ale jest wszystko gut.
Życzę wszystkim miłego i spokojnego dnia
07 lipca 2022 07:28 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry
07 lipca 2022 07:54 / 6 osobom podoba się ten post
Dzień dobry, Maluda czeka na deszcz a u mnie już jest . Zaczęło już w nocy padać. Kawa na tarasie jednak smakuje i stopy w japonkach nie marzą,chociaż tylko 18st. Chciałam dzisiaj po obiedzie do pobliskiego Rheine skoczyć, z kawą nad rzeką Ems posiedzieć, ale w taką  pogodę to mała przyjemność. Wyjazdów już raczej nie będzie. Jutro w planach porządki, w sobotę wieczorem  córka robi grilla rodzinnego i,niestety,obecność moja obowiązkowa, bo to niby taki pożegnalny. Nie wiem czy mi się chce,na dzisiaj  nie chce mi się. Ale czasami muss ist muss.
Przyjemnego dnia życzę 
07 lipca 2022 07:57 / 7 osobom podoba się ten post
Dzień dobry.  Kawka się właśnie pije.  i przeglądam info na telefonie. Za oknem piękna pogoda i praca w ogrodzie czeka. Walczymy z drzewem na opal. Jeszcze nam trochę zostało. Już jest posegregowane. Większość jest na gotowi reszta jeszcze do porabania ale to już praca dla mojego. No niestety mnie tarczyca dokucza więc zwiozę  te 5-6 taczek i pauza bo nie mam siły. Jednak zawsze coś mu tam pomogę. 
Wam życzę spokojnego i dobrego dnia a Luke szerokiej drogi  do domu i super urlopu. 
07 lipca 2022 08:01 / 6 osobom podoba się ten post
Witam z domowych pieleszy.
W domu jak zwykle dużo do zrobienia, ogródki do ogarnięcia, a i gości od przyjazdu ciągle miałam.
Grzyby pierwsze zaliczyłam, nad morzem nogi umoczyłam, plażing zaliczyłam, nad jeziorem też kąpiel zaliczona kilkakrotnie. Sprawy urzędowe nie cierpiące zwłoki zaliczone. Euroki po bardzo dobrym kursie wymienione:
https://internetowykantor.pl/?refererCode=CXW3HKJGB2
Teraz muszę jeszcze trochę popracować w kuchni - nadchodzą urodziny mojego "Anioła", a i zabawa sołecka w tym samym dniu ma się odbyć kilka kroków od domku - na placu gminnym. Przygotuję tzw poncz i jakieś ciasto tortowe upiekę, aby uczcić to wydarzenie. Wszyscy sąsiedzi będą mogli zaśpiewać mu "sto lat"
Trzymajcie się ludkowie, nie przemęczajcie się, ja jeszcze trochę poleniuchuję sobie.

07 lipca 2022 08:10 / 6 osobom podoba się ten post
Dziendoberek wszystkim w mokry i pochmurny czwartek
milego dnia wszystkim 
07 lipca 2022 08:48 / 4 osobom podoba się ten post
Malgi

Witam z domowych pieleszy.
W domu jak zwykle dużo do zrobienia, ogródki do ogarnięcia, a i gości od przyjazdu ciągle miałam.
Grzyby pierwsze zaliczyłam, nad morzem nogi umoczyłam, plażing zaliczyłam, nad jeziorem też kąpiel zaliczona kilkakrotnie.:moje_wakacje: Sprawy urzędowe nie cierpiące zwłoki zaliczone. Euroki po bardzo dobrym kursie wymienione:
https://internetowykantor.pl/?refererCode=CXW3HKJGB2
Teraz muszę jeszcze trochę popracować w kuchni - nadchodzą urodziny mojego "Anioła", a i zabawa sołecka w tym samym dniu ma się odbyć kilka kroków od domku - na placu gminnym. Przygotuję tzw poncz i jakieś ciasto tortowe upiekę, aby uczcić to wydarzenie. Wszyscy sąsiedzi będą mogli zaśpiewać mu "sto lat":szampan2::szampan::najlepszego1:
Trzymajcie się ludkowie, nie przemęczajcie się, ja jeszcze trochę poleniuchuję sobie.:angel1:

Mój wnuczek w niedzielę kończy roczek. Może z tego samego dnia są? 
07 lipca 2022 09:48 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Witam  i życzę  udanego dnia :najlepszego3:

Dzięki, Tobie też życze dobrego dnia :) Piękny bukiet :) Uwiebiam owoce i teraz sobie pomyślałam, że chętnie bym jagodzianek zjadła :) 
07 lipca 2022 10:01 / 6 osobom podoba się ten post
Cześć Wam z nowego skoczkowego miejsca. Dorarlam po 13 godz. więc całkiem dobrze. Za to na miejscu hmmmmm różowo nie jest, prawie jednocześnie jak ja dotarłam dowieźli dziadka ze szpitala .Chłopina konkretny, ale słaby jak betka  ani ręką ani nogą (10dni był w szpitalu).Dziś  małymi porcjami podaję mu plyny bo lekkie śniadanie całe zwrócił dobrze ,że mam jeszcze refleks.Pflege przyszło dziś go kąpać, ale naturalnie toaleta cała w łóżku (dwie rosłe kobiety ).Miała być rehabilitantka ale po uzgodnieniu z rodziną wszystko odwołane.Dziadek miły rodzina też ,ale co z tego będzie nie wiem .W razie czego będę wołać o pomoc czyli częste wizyty Pflege i dodatkowe nawodnienie. Senior brał silny antybiotyk na jakąś bakterie w jelitach i myślę że rekonwalescencja potrwa oj potrwa.. Może pogadam i nutridrinki kupimy?Tyle na szybko .Milego?   
07 lipca 2022 10:11 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Cześć Wam z nowego skoczkowego miejsca. Dorarlam po 13 godz. więc całkiem dobrze. Za to na miejscu hmmmmm różowo nie jest, prawie jednocześnie jak ja dotarłam dowieźli dziadka ze szpitala .Chłopina konkretny, ale słaby jak betka  ani ręką ani nogą (10dni był w szpitalu).Dziś  małymi porcjami podaję mu plyny bo lekkie śniadanie całe zwrócił dobrze ,że mam jeszcze refleks.Pflege przyszło dziś go kąpać, ale naturalnie toaleta cała w łóżku (dwie rosłe kobiety ).Miała być rehabilitantka ale po uzgodnieniu z rodziną wszystko odwołane.Dziadek miły rodzina też ,ale co z tego będzie nie wiem .W razie czego będę wołać o pomoc czyli częste wizyty Pflege i dodatkowe nawodnienie. Senior brał silny antybiotyk na jakąś bakterie w jelitach i myślę że rekonwalescencja potrwa oj potrwa.. Może pogadam i nutridrinki kupimy?Tyle na szybko .Milego?   

Oj,Konwalijko, lekko,łatwo i przyjemnie się nie zapowiada 
Choć na krótko, to do głębokiej wody wskoczyłaś. Trzymaj się 
07 lipca 2022 10:28 / 3 osobom podoba się ten post
GrazynaM55

Dzięki, Tobie też życze dobrego dnia :) Piękny bukiet :) Uwiebiam owoce i teraz sobie pomyślałam, że chętnie bym jagodzianek zjadła :) 

07 lipca 2022 10:29 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Może się szybciej z tego wylizać niż sądzisz. Czym się .