Co dzisiaj gotujesz na obiad? 17

02 listopada 2021 16:54 / 3 osobom podoba się ten post
JanOp1979

Widzę, że jak nie ma szefa w kuchni, to głodno i chłodno. Ani powąchać ani oka zawiesić. Lipa pani, lipa straszna!!!????
Nadrabiam?:
sypnęło borowiczkami, to zamiast shitake będą robiły arcysmaczną robotę.
Coś się wymyśli a na pewno będą uszka- gagałuszka smażone w maśle, takie wiadomo palunie czyściutkie i do szklaneczki z czerwonym.barszczykiem gotowe. Jak i:
pierogi, krokiety, dodatek do karku faszerowanego i bigosu, zupy grzybowej w bęcki, śledzi po cygańsku, siekanki w pepitkę z cebulką, część się zamrozi, część zasuszy. Wiadomo, nie wszystko na raz, bo by dubßko pomyślało, że właściciel odjechał het het... .
???????❤?

https://youtu.be/yRFNMlmUsIA

Mam w Pl duzo grzybów pomrożonych i w słoikach,  znajomy nas zawsze obdarowuje ?
02 listopada 2021 16:56 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

Mam w Pl duzo grzybów pomrożonych i w słoikach,  znajomy nas zawsze obdarowuje ?

Janek? A może RSL II???????
02 listopada 2021 16:57 / 2 osobom podoba się ten post
JanOp1979

Janek? A może RSL II???????

Ani alfabet ani L ???
02 listopada 2021 16:58 / 1 osobie podoba się ten post
Konwalia08

Ani alfabet ani L ???

Poddaję się???
02 listopada 2021 17:01 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Chyba złożyłem już stosowne wyjaśnienia, Konwalijko :smiech3::radosc1:

Dobrze zaznałeś i to bez lampki ?
02 listopada 2021 17:04 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

Dobrze zrobiłaś... Wczoraj czytałem o "narkotycznym" działaniu gałki.

Taka gałeczka a tyle może zdziałać strach się bać 

02 listopada 2021 17:13 / 4 osobom podoba się ten post
 Grzybki, tajemnicza gałka w proszku , swiecące lampki. Wy tu gotujecie czy reaktor stawiacie? 
02 listopada 2021 17:26 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Grzybki, tajemnicza gałka w proszku , swiecące lampki. Wy tu gotujecie czy reaktor stawiacie? :-)

Tam zaraz reaktor. Odlecieli po prostu . Po tej gałce co to Konwalia szczodrą ręką na całe Forum sypnęła 
02 listopada 2021 17:31 / 3 osobom podoba się ten post
tina 100%

Grzybki, tajemnicza gałka w proszku , swiecące lampki. Wy tu gotujecie czy reaktor stawiacie? :-)

Wszystko pod kontrolą ,gotujemy na ostro z dobrym humorem i bez halucynacji ?Da się zjeść nawet palce lizać i tu stop ,bo do okci to juz przesada ?
02 listopada 2021 17:40 / 2 osobom podoba się ten post
Gusia29

Tam zaraz reaktor. Odlecieli po prostu :smiech3:. Po tej gałce co to Konwalia szczodrą ręką na całe Forum sypnęła :lol1:

Jeszcze mnie dzis w żołądku pali 
03 listopada 2021 08:01 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

O i to jest dobre jedzenie :glodny:

Najlepsze! :) A galareta na stawy dobra :) 
03 listopada 2021 08:13 / 5 osobom podoba się ten post
Blutwurst , Apfelmus  dla PDP...dla mnie inny zestawWczoraj popytałam  jakie są  jego ulubione potrawy  ...tą wymienił  jako pierwszą  
03 listopada 2021 08:25 / 4 osobom podoba się ten post
Damessa

Blutwurst , Apfelmus  dla PDP...dla mnie inny zestaw:-)Wczoraj popytałam  jakie są  jego ulubione potrawy  ...tą wymienił  jako pierwszą:-):gotowanie:  

Himmel und Erde
03 listopada 2021 08:28 / 3 osobom podoba się ten post
Damessa

Blutwurst , Apfelmus  dla PDP...dla mnie inny zestaw:-)Wczoraj popytałam  jakie są  jego ulubione potrawy  ...tą wymienił  jako pierwszą:-):gotowanie:  

On nie musi tego jeść, dawaj Blutwurst do mnie 
03 listopada 2021 08:34 / 3 osobom podoba się ten post
Gotuję pięć skrzydełek z kurczaka, "obdziubię" je i taką potrawkę zrobię z warzywami i ziemniaki puree.
Co do tego Blutwurstu... Muszę spytać się córek, czy ich Papa hrabia lubi coś takiego.
Niedaleko polski sklep, a wiem, że zawsze w polskich sklepach mieli kaszankę.