Co dzisiaj gotujesz na obiad? 17

30 października 2021 11:25 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Ostatnio kupiłem mięso mielone, więc dziś zjemy kotleciki z ziemniakami i do tego sos pieczarkowy i mizeria. Buraczki następnym razem, gdy je kupię. A jutro i pojutrze wariacje z kurczaka, udka z piekarnika. 

Tych wariacjii bardzo ciekawam ?
30 października 2021 11:31 / 4 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Nie chce dziś dziadek żeberek :nerwowa kucharka:jest alternatywa kalafior + kartofelki oczywiście z tartą bułką i lustro jajeczne :glodny:

A w moim sklepie nie ma takich kalafiorków
30 października 2021 11:35 / 3 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Tych wariacjii bardzo ciekawam ?

Filety z piersi w piekarniku, na to cukinią, pomidor, papryka i posypane serem żółtym...Zapiekane wszystko, 35 minut 220 st. Ot, takie wariacje.. Dla mnie rewelka 
30 października 2021 11:44 / 3 osobom podoba się ten post
Dziś bez wariacji u mnie. Zupa kartoflana. Miała nie być wkładki no niestety że smażyłam trochę boczku bo mi czegoś w niej brakowało. Lubię jak jest oczko.  a nie sama woda.. 
30 października 2021 12:54 / 3 osobom podoba się ten post
Luke

A w moim sklepie nie ma takich kalafiorków:-(

Bądź twórczy 
30 października 2021 12:54 / 4 osobom podoba się ten post
Dusia1978

Dziś bez wariacji u mnie. Zupa kartoflana.:mniam: Miała nie być wkładki no niestety że smażyłam trochę boczku bo mi czegoś w niej brakowało. Lubię jak jest oczko. :oczko: a nie sama woda.. 

Nawet dwa oczka 
30 października 2021 18:39 / 4 osobom podoba się ten post
Taka sobie kolacja 
30 października 2021 19:00 / 4 osobom podoba się ten post
Oglądałam dziś program kulinarny prowadzony przez starsze małżeństwo i na tapecie dziś była kapusta i gołąbki w różnych wariantach. Co prawda sitka bambusowego nie mamy i ja tez w domu nie mam (kupię)by na parze je zrobić ale zrobię coś z przepisów które dziś zapisałam .Myślę że wyjdą dobre inne niż nasze krajowe ,ale o to chodzi właśnie. 
30 października 2021 20:31 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Taka sobie kolacja :glodny:

Narobiłaś mi smaka na te krewetki 
Siedzę na lotnisku, są kanapki z Prawans ?,ale nie mam ochoty na sobie doświadczać ,przed lotem w dodatku, czy świeże i smaczne ?
30 października 2021 20:32 / 3 osobom podoba się ten post
Gotował, gotował i po kucharzu ???normalnie aż czaszka zadymiła ?leżę?
30 października 2021 20:35 / 3 osobom podoba się ten post
Gusia29

Narobiłaś mi smaka na te krewetki :mniam:
Siedzę na lotnisku, są kanapki z Prawans ?,ale nie mam ochoty na sobie doświadczać ,przed lotem w dodatku, czy świeże i smaczne ?

Zrobisz sobie sama po powrocie nie ryzykuj szczęśliwej podróży 
30 października 2021 20:40 / 2 osobom podoba się ten post
Konwalia08

Zrobisz sobie sama po powrocie nie ryzykuj :-)szczęśliwej podróży :buziaki1:

Dziękuję ?
Już cisną się ludzie w kolejce do wejścia. Nigdy chyba nie zrozumiem po co. Ale Polacy chyba się boją że ktoś ich podsiądzie ?
Jednak latają ludzie, w tę stronę samolot pełny i teraz chyba też  tak będzie 
30 października 2021 21:04 / 1 osobie podoba się ten post
Gusia29

Dziękuję ?
Już cisną się ludzie w kolejce do wejścia. Nigdy chyba nie zrozumiem po co. Ale Polacy chyba się boją że ktoś ich podsiądzie ?
Jednak latają ludzie, w tę stronę samolot pełny i teraz chyba też  tak będzie 

Wracaj szczęśliwie 
31 października 2021 09:53 / 3 osobom podoba się ten post
Piers z kurczaka duszona z pieczarkami, makaron tagliatelle, sałata.  Na deser owoce bo mamy nadmiar. 
31 października 2021 11:46 / 3 osobom podoba się ten post
Polędwiczki , pieczarki brązowe , ziemniaki , sałata.