Karta EKUZ i druk A1 dla opiekunki

11 marca 2015 20:08
kasiachodziez

6 tydzień za mną i ani A1 ani karty EKUZ

Kasia, na A1 nawet nie licz. Ja raz dostałam EKUZ, wtedy gdy byłam na 11 tygodni.
11 marca 2015 20:10
Annika

Kasia, na A1 nawet nie licz. Ja raz dostałam EKUZ, wtedy gdy byłam na 11 tygodni.

A1 leży w firmie........bo po co mi tutaj.......ręce opadają.........
11 marca 2015 21:39
Za mną już 57 dni...20 przede mną...I też nie mam karty!!! I to niemieckiej!!!! Bo na niemieckich warunkach pracuję!!! A Niemcy niby tacy rzetelni...Mam nadzieję, że w trakcie końcówki niczego sobie nie złamię, bo oprócz gipsu, mam ze sobą "pół" apteki...
11 marca 2015 21:52
Ola, a jakies papiery od kasy chorych wypelnialas? Bo moze wcale nie jestes zatrudniona na takich warunkach jak myslisz... U mnie trwalo wszystko z tydzien. Dostalam karte najpierw taka miekka i bez zdjecia, a potem juz ta wlasciwa. Ale najpierw wlasnie ta miekka, w razie W.
11 marca 2015 22:25 / 5 osobom podoba się ten post
Ola55

Za mną już 57 dni...20 przede mną...I też nie mam karty!!! I to niemieckiej!!!! Bo na niemieckich warunkach pracuję!!! A Niemcy niby tacy rzetelni...Mam nadzieję, że w trakcie końcówki niczego sobie nie złamię, bo oprócz gipsu, mam ze sobą "pół" apteki...

Znam kogoś, kto już blisko sześć miesięcy tak pracuje i wciąż czeka na kartę.. Baaa! Wciąż wierzy, że wszystko jest w porządku. Też tłumaczyłam, że TO tak długo nie trwa, ale jak wiadomo, wiara czyni cuda i rozum chyba też odbiera :D.
11 marca 2015 23:03 / 1 osobie podoba się ten post
kasiachodziez

6 tydzień za mną i ani A1 ani karty EKUZ

Ja za chwilę wyjeżdżam i mam tak samo. Z prywatnego ubezpieczenia firmy niby mogę kożystać w obrocie bezgotówkowym, ale jak potrzebowałam porady lekarza to nie dość, że najpierw po zgłoszeniu do ubezpieczyciela o mojej potrzebie i zapytaniu gdzie moge się udać, czekałam ponad pół dnia na info, a jak już zadzwonili to miałam termin na poniedziałek przyszłego tygodnia, a to była środa. Koszmar, podziękowałam grzecznie mówiąc, że do tego czasu to się z 10 razy już "przekręcić mogę". W końcu grzecznościowo udzielił mi porady lekarz pdp, a rodzina zakupiła leki.
12 marca 2015 07:17
kasia14

Ja za chwilę wyjeżdżam i mam tak samo. Z prywatnego ubezpieczenia firmy niby mogę kożystać w obrocie bezgotówkowym, ale jak potrzebowałam porady lekarza to nie dość, że najpierw po zgłoszeniu do ubezpieczyciela o mojej potrzebie i zapytaniu gdzie moge się udać, czekałam ponad pół dnia na info, a jak już zadzwonili to miałam termin na poniedziałek przyszłego tygodnia, a to była środa. Koszmar, podziękowałam grzecznie mówiąc, że do tego czasu to się z 10 razy już "przekręcić mogę". W końcu grzecznościowo udzielił mi porady lekarz pdp, a rodzina zakupiła leki.

Hmmmm czżbyśmy pracowały w jednej firmie.....M?
Mi prywatny ubezp.odmówił leczenie bolącego zęba bo już był robiony w polsce a ich ubezp.nie pokrywa "poprawek" ręce mi opadały.......
12 marca 2015 08:22
Z moich doświadczeń współpracy z agencjami:
EKUZ- oczekaąłm sie zjednej agencji,tyle że dotarłą juz po moim powrocie z pracy na adres domowy....
A1 - agencje chyba nie wiedza co to takiego,z żadnej sie nie doczekałam.....
Praktykowane jest częściej prywatne ubezpieczenie -tzn.agencje "wciskają" mimo, że zawsze informuję iż takową polisę prywatną posiadam... Jakos nie do przeskoczenia dla firm cały ten kram......
12 marca 2015 08:31
Ja raz korzystałam z prywatnego ubezpieczenia. Ale poszło gładko na szczęście.
12 marca 2015 11:02
kasiachodziez

Hmmmm czżbyśmy pracowały w jednej firmie.....M?
Mi prywatny ubezp.odmówił leczenie bolącego zęba bo już był robiony w polsce a ich ubezp.nie pokrywa "poprawek" ręce mi opadały.......

Nie, ale większość z nich działa podobnie. Moja to ta, o której napisałam, że chyba muszę cofnąć to co o nich pisałam, ale z tym się wstrzymam jeszcze momencik.
14 marca 2015 16:11 / 4 osobom podoba się ten post
Chciałam poinformować, że dziś otrzymałam Gesundheitskarte z BKK-VBU z datą ważności 31.03.2025!!! Trwało to, trwało...zjeżdżam ostatniego marca :) No, ale mam :)
14 marca 2015 16:13 / 2 osobom podoba się ten post
Ola, gratuluje:)
14 marca 2015 16:22
witam prosze wytlumaczcie mi jak to jest karty EKUZ nie dostalam bo firma ma jakies ubezpieczenie ze jak potrzebuje lekarza to mam zadzwonic pod podany nr i mnie pokieruja a druk A1 ma podobno rodzina. pytalam rodziny wiec powiedzieli ze maja ale nie widzialam tego. bede wdzieczna za odpowiedzi . pozdrawiam
14 marca 2015 16:23
na szczescie mam zawsze wykupine prywatne ubezpieczenie
14 marca 2015 21:47
Ola55

Chciałam poinformować, że dziś otrzymałam Gesundheitskarte z BKK-VBU z datą ważności 31.03.2025!!! Trwało to, trwało...zjeżdżam ostatniego marca :) No, ale mam :)

Ja też niebawem otrzymam takowy dokument. Wczoraj miałam wizytę sympatycznego pana z AOK, który zrobił mi fotkę do tegoż dokumentu.