Koronawirus

24 marca 2020 14:23 / 3 osobom podoba się ten post
Mleczko

Przeloz na 2021 rok.  Wtedy pojedziesz .

nie ma takiej opcji  
Myślę, że może już sie uspokoi...W razie czego, pozostaje jedyna możliwość....Anulować albo przełożyć
24 marca 2020 14:24 / 1 osobie podoba się ten post
Anka1

Ja zrezygnowałam. Zadadek który wpłaciłam na 2 osoby na wczasy czyli jakieś 800 zł chyba przepadnie.Trudno. Zdrowie jest teraz dla mnie priorytetem.Odpoczne w domu:-)

24 marca 2020 14:25 / 1 osobie podoba się ten post
Kika67

:oklaski:

Kika cieszysz się że martwię się i zdrowie czy cieszysz się że kasę straciłam
24 marca 2020 14:28 / 1 osobie podoba się ten post
Anka1

Kika cieszysz się że martwię się i zdrowie:aniolki: czy cieszysz się że kasę straciłam:hihi:

Z jednego i drugiego. Pieniądz rzecz nabyta. Odrobisz straty. Nieraz więcej człowiek traci i cieszy się, że wyszedł z tego cały i zdrowy. No i na biednego nie trafiło 
24 marca 2020 14:28 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

nie ma takiej opcji :klotnia: :smiech2:
Myślę, że może już sie uspokoi...W razie czego, pozostaje jedyna możliwość....Anulować albo przełożyć:-)

Zycze  fajnych wakacji, ani myślę  o tym ze latem wirus usnie  i bedzie gdzie jechac   Chyba znow zaczniemy od wczasow pod grusza z namiotem i spiworami .
24 marca 2020 14:32 / 5 osobom podoba się ten post
Mleczko

Zycze  fajnych wakacji, ani myślę  o tym ze latem wirus usnie  i bedzie gdzie jechac :-(  Chyba znow zaczniemy od wczasow pod grusza z namiotem i spiworami .

Mam pomysła...spakować namiot i jechać gdzieś na wieś  ale żeby i woda była, żeby móc
24 marca 2020 14:34 / 4 osobom podoba się ten post
Mleczko

Zycze  fajnych wakacji, ani myślę  o tym ze latem wirus usnie  i bedzie gdzie jechac :-(  Chyba znow zaczniemy od wczasow pod grusza z namiotem i spiworami .

Na swoim prywatnym polu namiotowym w ogrodzie 
24 marca 2020 14:46 / 3 osobom podoba się ten post
Reasumując...

Koronawirus w Polsce. Nowe restrykcje i ograniczenia

nie wolno korzystać z bulwarów, parków, czy placów zabaw

po ulicach nie powinny poruszać się więcej niż dwie osoby (ograniczenie to nie dotyczy jednak rodzin)

dozwolone jest wychodzenie w celu pomocy osobie potrzebującej, na przykład zawiezienie jedzenia lub leków

pojawią się ograniczenia dotyczące poruszania się w komunikacji publicznej - tylko miejsca siedzące, podzielone przez dwa

w mszach św. i pogrzebach będzie mogło uczestniczyć do pięciu osób plus sprawujący mszę

kara za nieuzasadnione gromadzenie się może skutkować mandatem w wysokości nawet do 5 tys. zł, a w działaniach weryfikujących policji pomoże wojsko

obostrzenia obowiązują od dziś (24 marca) do 11 kwietnia

podstawą prawną wprowadzenia dzisiejszych rozwiązań jest ustawa o chorobach zakaźnych

Nie do końca jasny jest status zwykłego spaceru lub wyjścia na bieganie lub rower. - Wyjścia na spacer są dla nas niezbędne, dla zdrowia fizycznego i także psychicznego, ale to nie oznacza, że musimy się gromadzić - powiedział minister Szumowski.
24 marca 2020 14:51 / 4 osobom podoba się ten post
Luke

Mam pomysła...spakować namiot i jechać gdzieś na wieś :-) ale żeby i woda była, żeby móc:pływam:

Mam takie miejsce- na polu za stodołą na 'ojcowiźnie" mojej mamy- nad jeziorem Hańcza. Wujek, stary kawaler nie broni całej, dużej rodzinie (on ma ośmioro rodzeństwa, nastarsza ciocia ośmiu synów- jeden z nich już wnuka oczekuje- naprawdę, sporo nas jest!)- rozbijać tam namiotów.
Namiot, czyste jezioro, przepiękne tereny do zwiedzania- pieszo, rowerem, samochodem, można kajakiem pływać, nurkować...
A swoją drogą ciekawe, jak to się rozwinie- czy więcje będzie wyjazdów pod gruszę, czy bardziej ekskluzywnych? Bo jakoś mi się wydaje, że raczej w Polsce, niż za granicą....
24 marca 2020 15:01 / 4 osobom podoba się ten post
Werska

Mam takie miejsce- na polu za stodołą na 'ojcowiźnie" mojej mamy- nad jeziorem Hańcza. Wujek, stary kawaler nie broni całej, dużej rodzinie (on ma ośmioro rodzeństwa, nastarsza ciocia ośmiu synów- jeden z nich już wnuka oczekuje- naprawdę, sporo nas jest!)- rozbijać tam namiotów.
Namiot, czyste jezioro, przepiękne tereny do zwiedzania- pieszo, rowerem, samochodem, można kajakiem pływać, nurkować...
A swoją drogą ciekawe, jak to się rozwinie- czy więcje będzie wyjazdów pod gruszę, czy bardziej ekskluzywnych? Bo jakoś mi się wydaje, że raczej w Polsce, niż za granicą....

Tam gdzie byl  luksus , koronawirus sie prezy . Wszyscy na jednym wozku siedzimy 
24 marca 2020 15:57 / 2 osobom podoba się ten post
Luke

Wiem, żartowałem :-) Z drugiej strony nie wiem, gdzie spędzę te święta...Nie wiem, czy anulować lipcową rezerwację na urlop (polskie morze), czy się powstrzymać. Fakt, że zaliczkę niewielką się wpłaciło, z ciekawości zadzwonię do nich i się dowiem, jaka jest skala anulowania rezerwacji pobytów.

Bierzesz pod uwagę wyjazd w najbliższych dniach? Ja najbardziej boję się podróży,
24 marca 2020 16:01 / 1 osobie podoba się ten post
marta74

Bierzesz pod uwagę wyjazd w najbliższych dniach? Ja najbardziej boję się podróży,

W kwietniu, nawet i na początku.
31go mam prywatnie wizytę u chirurga potwierdzoną dziś przez lekarza. 
24 marca 2020 16:05 / 3 osobom podoba się ten post
Planujesz jechać busem,czy własnym autem? W moim przypadku własne auto nie wchodzi w grę. ..
24 marca 2020 17:40 / 5 osobom podoba się ten post
Luke

nie ma takiej opcji :klotnia: :smiech2:
Myślę, że może już sie uspokoi...W razie czego, pozostaje jedyna możliwość....Anulować albo przełożyć:-)

Jak to dobrze, że ja mam swoje ranczo i nie w głowie mi wojaże po świecie. Cisza, spokój, a i łowić można bo jest sadzawka zarybiona. Nic tylko żeby zdrowie było i żeby szczęśliwie do domu wrócić. 
24 marca 2020 18:01 / 3 osobom podoba się ten post
marta74

Planujesz jechać busem,czy własnym autem? W moim przypadku własne auto nie wchodzi w grę. ..

Busikiem Synowi do pracy jest potrzebne, więc nie jeżdżę autem