Na bogato w dzień roboczy:-)To musisz czasu mieć dużo
Na bogato w dzień roboczy:-)To musisz czasu mieć dużo
Barszcz czerwony ( nie wigilijny ) i krokiety . Pracy mało, krokiety już sie rozmrażają a barszczy tylko doprawić . Deserk dzisiaj będzie :jabłecznik z cynamonem ,aha, ha, co za smak ?
Ale mi smaka na ten barszcz i krokiety narobiłaś :mniam:
Że też tym moim dzieciom, oklepanej pomidorówki się zachciało :-(
A zezczym krokiety ?
Krokiety wigilijne . Z kapuchą i grzybami ze wskazaniem na grzyby . Zrobiłam więcej i zamroziłam, teraz tylko w jajko, bułkę i na patelnie . Na smaku nic nie tracą i nie muszę ciągle przy kuchni stać . Jak mam ochote, przynoszę z zamrazarki ciach i obiad czy kolacja .:mniam:
Też tak robię. Wszystko, co wymaga więcej czasu-gołąbki, pierogi, krokiety, kluski śląskie-robię w hurtowych ilościach i zamrażam. Nawet naleśniki że szpinakiem. Ale miałam najazd głodomorów i zamrażarka pusta :-(
Dzisiaj też sporo kurczaka i warzyw gotuje się do pomidorowej, więc znowu będzie pasztet, tym razem ze śmietanką :-) Ile i jakiej śmietany dodajesz, tak na jedną foremkę-keksówkę? I co tam jeszcze razem mieszasz?
Kremówkę na oko:zaskoczenie1: . Wszystko robię na oko :-) no , ale ja praktyke wieloletnia mam .
Spoglądając przez pryzmat doświadczenia :-), wprawdzie krótszego, ale bogatszego w eksperymenty :gotowanie::upup:,
postanowiłam....lekki obiadek przyrzadzić . Ryż z marchewką i kurczaczek z jakim sosikiem do tego- możebne , że zrobie chrzanowy, coby olejki eteryczne drogi oddechowe pdp udrożniły troszeczke...
Cienko dziś, bida:-(
Ogórkowa tylko
:smiech3: